5 adet küçük yuvarlak oyma ve kabartma

Kervan07

Vip Üye
sayın ustalarım bu oymalar köyün cıkışında tarlanın sınırında bulunuyor! bura ile daha önce ilgilenmiş kişi ile görüştüm ve bana sol el parmaklarının oymalara tam oturduğunu ve işaret parmağı ile baş parmak arasında yuvarlak kabartma olduğunu söyledi! kabartmanın icinde müjde olur demişler. arkadaşda tornavidanın ucu ile kabartmayı kaldırmaya çalışmış ve kabartma fırlamış ama müjde filan yokmuş! oymaların hemen altına çalışmıs 1mt kazmış ve tarla sahibi ihbar etmiş ve orası öyle kalmış..arkadaşın dediğine göre oymaların altını kazdığı yer dövme toprakmış!

eğer burada değerli birşey var ise yasal yollardan çalışma yapmak isteyenler var..
orada ne olduğu hakkında kimsenin bi fikri yok..

ustalarımın değerli, yorumlarını bekliyorum

selamlar saygılar hürmetler:)

Son düzenleme:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: 5 adet küçük yuvarlak oyma ve kabartma

güncel

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

kervan arkadaşım işaret güzel olmaya güzel ama benim aklıma takılan ne biliyormusun. buradan geçen yol....,
bu yol ne zamandır var. yani taş gömülüydü yol yapımındamı çıktı? yoksa o taş asırlardır açıkta duran bir taş mıydı?
yolun yapım zamanı buradaki durumu değiştirebilir.

Kervan07

Vip Üye

ustam burada normalde yol yok. son resimde görünen yol aslında traktörler icindir! normal yol biraz daha aşağıda kalıyor..buradan kesinlikle yol gecmiyor.. sondan 3. resmin ortasına bakınca yol görünüyor..bu kaya her zaman açıktaymış..

yorum icin tesekkürler ustam

bydark

Kullanıcı

harbici kayayı incelerken aynı soruyu bende soracaktım sen benden cok yasayacaksın demekki aynı seyleri dusunmusuz :) işaret yapılacak bir yer degil izlenemi verdi bende...

KANAS_USTA

Vip Üye

kervan arkadaşım işaret güzel olmaya güzel ama benim aklıma takılan ne biliyormusun. buradan geçen yol....,
bu yol ne zamandır var. yani taş gömülüydü yol yapımındamı çıktı? yoksa o taş asırlardır açıkta duran bir taş mıydı?
yolun yapım zamanı buradaki durumu değiştirebilir.

akıllı adamın hali bir başka oluyor gerçek defineci beyni ile hareket edendir...

kardeş burdaki olay daha önce sitemizde açılan uzaktan gibi gemi görülen bir konu vardı onun aynısı mekan değişik ama ufak defek oynamalarla şablon aynısıdır.

olay burada başlar derede sonlanır her neyse;

hedef emareler; erik ağacı, dikenli çalı ve büyük bir taş....

işaretin ortasından geçen kanal hedefin tam karşıda ve işaret seviyesinde olduğunu söylüyor. oymalar arasındaki bahsettiğin yuvarlak kabartmada o yerde bir yığma. çöküntü ve büyük bir taş olduğunun habercisi yerini sen daha ıyı bılıyorsun lutfedıp konuna acıklama getırmektense sordukca yazıyorsun bu şekilde muvaffak olamazsın kadeşim dost tavsıyesı işine dört elle sarılmalısın actıgın konunun bir albenisi olmalıki bizde çözümden zevk alalım bunu aklından cıkarma.

ılk olarak ısaretlı kayayı ıcıne alan buyuk oyugun saga dogru bıtım yerınde ve işarete ardını dondugunde ılk 3 metre ıle bulundugu kayanın 7 adım dogusunda çubukla boşluk testi yap en guzel sonucu bu sekılde alırsın. bu kısmını sana havale edıyorum. bize dusen tarafına gecelım.

işaretli kayanın tam karşısında bulunan uzerı ısaretlı buyuk kayanın altında mezar odasına gırıs var sayet buyuk kayalar bırden fazla ıse baştan say 7.kayaya tekabul eder. ama ordakı oymanın altında kesınkez gırıs var...
hatta kabartmanın ıkı basındakı oymanın arasını olc 72 ıle carp tam uzerıne denk gelır.

şimdi gelelım güneyine;
buradan ılerıde ve aşağıdakı bayırın üstünde yanı derenın kuzeyındekı en alçak tepe üzerinde tarlanın güney kenarındaki dikenli çalılığın altında (muhtemel buraya 33 adım olup dört delik arası toplama denk gelır) yahut benekli siyah bir kaya yahut tek kayanın egımlı tarafında yıne ıcı toprak dolu mahsen gırısı olup kara taşın altında mezar odası var kadeş.

birde bu tepenin yukarısında tepe duzunde dikili bir ağaç varsa dogu tarafını ve dere kenarında yarısı suya degen taşı es gecme.

bu anlatılanlar burdakı olayların kombınasyonları olup işaret dahılınde gomut teknıklerıdır . konunuzu laıkınca acsa ıdınız gereksız yazılardan arındırılmıs ekstra anlatımlarla noktalar verırdık.
ama çogumuza ne soylesek boş hala aynı tas aynı hamam.

kal sağlıcakla kardeş.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kervan07

Vip Üye

kanas ustam mükemmel bi yorum yapmişsiniz ve sizi bu konuda tebrik ediyorum ve ayakda alkışlıyorum.
ustam öncelikle şunu belirtmek isterimki; ben bu köyde yabanciyim daha doğrusu köyün damadiyim.onlar iç anadolunun insanlari ben ise karadeniz yani örf ve adetlerimiz ve bakış acımız farklı. beni tam olarak benimsemiyorlar. bunlar tabiki define icin gecerli. yoksa beni cok severler ve cok cana yakindirlar. iş defineye gelince kılıclar kalkanlar cekiliyor elbet:))
şimdi ustam ben tam bir yildir defineciyim.ve sizin gibi uzman degilim. nerde ne olmasi gerektigini henüz yeni yeni öğreniyorum,bu konuda beni maruz görün..
bu köye son bir yilda 3 defa gittim ve inanin o kadar çok bakilacak incelenek yer varki benim başım dönüyor. ayni parisde gezerken neye ve ne tarafa bakacağını şaşırmak gibi.bu konuda beni anlayacağinizdan eminim..
burdaki araziye gelecek olursak, ben sadece bir kere geldim ve resim cektim telefonla o kadar. başka orda ne var ne yok inanin bilmiyorum.
size sadece şunu söyleyebilirim; işaretlerin tam karşısında yerde uzerinde kare oynalar olan kayalar vardı..sondan 6.resimdeki arkadaşin 3 adim önünde. orda mezar olduğunu biliyordum ama bu yuvarlak oymalarla bi bağlanti kuramamıştım.
ustam oraya bayramdan sonra gitme ihtimalim var. ozaman sizin dediğiniz yerlere bakarim.daha çok resim ceker ve konuyu zengin tutarim. şimdilik diyeceklerim bu kadar.
tekrar söylüyorum ustam sizi ayakta alkışlıyor ve önünüzde eğiliyorum.
allah sizden razi olsun yorumlariniz ve konuma ilginizden dolayi size ayrica teşekkür ediyorum.
allaha emanet olun saygilar kanas ustam:)

Son düzenleme:

KANAS_USTA

Vip Üye

eyvallah kardeşim,
konusunu resımlerle donatıp yonlerıde belırten kısıler ınsallah akla yatkın cevaplar alırlar.
ozensız konu sonuclanmayacak bir uğraştır.

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı

öncelikle ilk defa güzelce açılmış e resimlenmiş bir konu görüyorum teşekkür ederim.. bir tane yığma mezar e birkaç tanede zemin altı mezar ar diye düşünüyorum

KANAS_USTA

Vip Üye

aynen kardesım
ıtınayla acılmıs bır konu ınsallah netıcesız kalmaz
uyelerımızede ıyı bır ornek olması temennısıyle...

Üst Alt