Cevap: 7 oyuk
Sadece bilgi olarak paylaşıyorum. Mezara kazı izni verilmez.
Değerli tevfik abim;İnanıyorum ki M.Ö.3 ve M.S.3 yy. dönemi arasında yapılan oyma mezar işaretlerini yer ve yön bakımından çok iyi bildiğini düşünüyorum.Ancak her şeye rağmen ben genel ifadeyle hepsini mesafesine göre yüzeysel anlatmaya çalışayım. Roma dönemine ait olan bu mezar çeşidi sadece 1,3,4,13,25 ve 31 sayısı ile bulunur. Hangi sistemde yada hangi yolda çözersek çözelim olay herzaman toplama ve ölçü birimlerine göre bulunur. 13 metre 21 adıma 31 metre 50 adıma tekabül eder .Bazen kendi içerisinde bulunduğu kayada mezar verirki oda şu şekilde 1 ileri 3 aşşağı yada 3 ileri 1 aşşağıdır. 4 bütün dinlerdeki karşılığı mezar demektir. Küçük bir örnek haçın 4 kolu 13 yada 31 in modern halidir.4 köşeli Kare yada dikdörtgen tasviride buradan gelir. Peki neden oyma dersen 0 sonsuzluğa uzanıştır .Bitiştir. Sondur Mezar nerde dersen giriş her zaman dereye bakar.Sana nasıl gömüldüğünü arazi söyler Mezar işaretleri mezarın herzaman üzerinde olur Çok nadir olarak aynı hizada yapılır . 13 metrede sonlanır.
Geldik 7 oymaya Oymaların her iki yanında koltuk varmı.Bu çok önemli varsa durum başka yoksa derenin karşı sol çaprazına bakınız, oradaki mağarayı bilen varmı
Başarılar dilerim güzel abime.............