Evet söylediklerinin bazıları doğru Lakin bu ülkede define bulup da zengin olan çok var Bunu asla göz ardı edemeyiz her memlekette bunları da örnekleri görünmektedir yardım edip etmedikleri konusunda gelince Tabii ki%95'i kimseye Zırnık koklatmaz istisnalar hariç işte ama arada kullandığı ağır kelimeler var resmen bizlere s**** diyor Ama tabii ki bu arkadaş bu işin tadını bilmiyor herhalde o bir heyecandır bu bir adrenalindir ve umuttur Pandora'nın sandığı açıldığı zaman içinde tek kalan nedir Tabii ki umuttu işte Bizler de bir umut peşinde koşan tutkunlarız varsın bize istedikleri gibi sallasınlar fakirin her şeyini çalarlar ama çalamadıkları tek şey umutlarıdır bıraksınlar da Umudumuz Bizim ile kalsın
Merhaba kıymetli ağabeyim.
Bu arkadaş sana bana ona birsey demiyor. Cebindekini bir şekilde paylasana laf söylemiyor.
Dediği doğru, sektördeki bozuk adam sayısı düzgün adam sayısının çok çok üzerinde.
Yillarca ben şuna dikkat ettim abi:
Bir vesile bir tanıdık vasıtasıyla zamanında yüzlerce yerr gittim yüzlerce insanla tanıştım. Yeni tanıştığım insanlarda ilk başta tek özelliğe baktim:
Bu adam cimri mi değil mi?
Cimri olduğuna karar verdiğim herkesi telefonumdan sildim. Zira cimriden ADAM olmayacağına iman etmiş birisiyim. Cimrileri Allah cc da sevmiyor kullari da.
Fi tarihinde 2 günlük planlama yaptık amma işimiz 5 gün sürdü arazide. Yemek kalmadı kuru ekmekten başka. İşin acı tarafı sigara bitti, yedekler dahil. 5 kişiydik. Hepimiz sigara içiyorduk. Bitene kadar ikram ettik. 1 kişi hariç. O 1 kişide son 1 paket kalmıştı. İkram işi bitti. Pakete baktı ve bize açık açık bu ancak bana yeter size sigara yok dedi. Şakaya vurdu işi amma dediğini yaptı, isteyene bile vermedi. O arkadaşı ilk kez orada gördüm orada tanıştım. Beraber omuz omuza namaz kıldık.
Sonradan öğrendim ve anladım, mucahitlikten müteahhitlere gecenlerdenmiş.
Bu cimrilerle beraber birsey bulsak vallahi billahi bu tipler bizi bir şekilde satar.
Videodaki kışını anlattığı tipler bu tipler abi. Bu tipler hep umut dağıtır. Bahse konu olan bizlerin umutları değil.
Bizlerin hedefleri var, belli.
Bize nasip olduğunda yapacağımız belli.
Cebimizdeki ile olacak şeyler değil bu hedeflerimiz.
Adam ayrıca sektörü de çok iyi biliyor, konuşmasından bunu anladım. Devletin bu işi yaptığını yapacağını, yapmaya d evam edeceğini de söylüyor.
İnsanların, askerim, istihbaratının denerek nasıl aldatildiklarini da söylüyor.
Ganyan Bayisi onundeki adamla defineciyi karşılaştırma yaparken, birisi helal bir iş diğeri de haram bir iş (ganyan) yapiyor diyor.
Şu an elini cebine atmayan adamın
Defineyi bulunca da hiçbir kimseye faydası olmayacağı söylüyor.
Bence bu konuda da haklı.
Çoluk çocuğuna yegenlerine harclik, burs vs.gondermeyen birisi define bulsa yine zırnık koklatmaz. Adam bunu söylüyor.
Bence haklı bu konuda da.