Selamünaleyküm ustalar @balkaya34 ustanımda ustası olan ali ağa bana. Nalbanta git ölç tutarsa orasıdır dedi yıllardır bekliyoruz ÖLÇÜLER BU ŞEKİLDE 13. 40. 13 . 80 tüm ölçüler elimde ustam gelirse resimlerim videolarımda gelir
Ne ile olan mesafeler ustam onları belirtme olanagı varmı
Ustam @UMBRA ustam git şüphelendiğin yere 3 taş arası ölçü al yaz ölçüler tutuyor mu bakayım dedi onca yol yaptım 3 dikili taşın aralarımı ölçtüm 13.80 13.40 metre çıktı iki yakın taşın arasında kum dökmüş köylüler tam ölçeçedim ama 5 yada 5.50 gelir bu taşlar horon yasa nalbant alanı dedikleri 3 dikili taşım ölçüleri ve buraya yakın iki öküze benzer taş ikisi sırtsıta güney kuzey yönlerinde siyah öküz güneye beyazı kuzeye bakar orda bir koltuk beyaz öküz be 4 köşe bir taş var hesapladım onlar tam 40 metre geldi net bu iki öküzün arasını ölçtüm 58 metre geldi @UMBRA ustam gelse yol gösterse güzel olurNe ile olan mesafeler ustam onları belirtme olanagı varmı
Umbra usta gelinceye kadar bir kroki hazırlasanız iyi olurSelamünaleyküm ustalar @balkaya34 ustanımda ustası olan ali ağa bana. Nalbanta git ölç tutarsa orasıdır dedi yıllardır bekliyoruz ÖLÇÜLER BU ŞEKİLDE 13. 40. 13 . 80 tüm ölçüler elimde ustam gelirse resimlerim videolarımda gelir
Abi şimdi bu hesabı çıkardık 13.80 13.40 68 den yani çarşı metresiylen hesaplarsak 40 çıkıyor bunuda yeni bir usta söyledi iki 40 bölü 0.68 =58 iki öküzün siyah beyaz öküzün arası da tam 58 metre çıktı Allah razı olsun bir abi var o söyledi 68 den hesapla13.80/0,70=19,71 kapaca 20 adım lık kenarlı uçgenden söz edebiliriz +1 de dememiz uygun olur üçgen köşelerine taş konuldugu için buda 21 yapar ki muska üçleme veya öteki adıyla wolcan üçlemesi aklımıza gelir sandık taş kare prizma bize sistemli gömü der ayrıca 13,80 ve 13,40 kenarlı üçgen pisagor üçgeni aynı zamanda dik üçgendir alan olarakta 20 veya 21 kenarlı üçgenin alanının 3 te birine sahiptir pisagor üçgenine hz isa üçgenide diyebiliriz sonuç suya gidilecek ama önce kiliseye ugrayıp saklı hançeri almamız gerek ve kayadaki madalyonu bulmak lazım bide nalbant edevatlarını bulmak gerek bu edevatlar demirdendir çünkü mars gezegenine göre gömülmüş gömüdür ipucu öküzler kiliseye yakındır kara öküz beyaz öküz arası 58 m 5+8=13 ölçüler 13 kusurlu .... ha bide 40 m deki taşı bulmuşsunuz öküzlerde boşuk tespiti yapın mahsen olma olasılıgı vardır ama tılsımı çözmeden degil bir şey almak var olanı görmek zordur sevgilerimle
Abi birazdan bir kroki çizecem usta okeylerse yolum oraya döner video fotoraf getiririm bunseferUmbra usta gelinceye kadar bir kroki hazırlasanız iyi olur
@UMBRA usta bana ölçü getir yeterli dediği için şimdilik ölçü getirdim fotoraf en kıra sürede ama bende bir kaç resim var paylaştım bölge orası attığım resimlere bakınSu öküze benzerliği olan kayaların fotoğrafları varmı![]()
hımm 40 benim dedigimin başka turlu demişler sevdim bu eşkiya ammada zekiymişAbi şimdi bu hesabı çıkardık 13.80 13.40 68 den yani çarşı metresiylen hesaplarsak 40 çıkıyor bunuda yeni bir usta söyledi iki 40 bölü 0.68 =58 iki öküzün siyah beyaz öküzün arası da tam 58 metre çıktı Allah razı olsun bir abi var o söyledi 68 den hesapla