Bu son gonderdigim resimler Iran Turkiye sınırina yakın bir yerdeler. Yani Azerbaycani garbide ( bati Azerbaycan memleketinde)
Sinekli magrada At leşlerinden oluşan kokudan dolayı Büyük büyük sinekler oluşmuş, Ondan dolayı Sinekli magra dedik der Yazılarda,,,Varmi bu magra,Selam ben usda sayilmam bende sizlerden biriyim. Kelebek canli kekebek den bahsedmişler meyerse. Hatta obur magaradan da bahsedildiginde mesela sinekli maģara. Hep sinek var o magarada . Isterse sinek bir gun yaşasin ardindan doguyor. Kelebekde oyle. Yani o magaranin şarti öyle. Ve ya yarasalu magara. Binlerce yarasa olan magara vardir hep yarasa var ya magaradan cikiyor ya içeri giriyor hep hareketteler. Isterse 2000 yil daha geçsin hep öyle. Meyer ki ğayri addi bir şey olursa....
Çok doğru bir tespit saygılar Ufak bir hatırlatmada bulunmak isterim koordinat işaretleri ile uğraşıp duruldu senelerce manukyan belgeleri adı altında el yazma daktilo yazma ve net e yüklenme işleri kiliselerin işleri amaç farklı idiEşkiya işi ile uğraşanların hemen hepsi ya vefat ettiler yada bu işten çekildiler.
Onlara nasip olmadı inşallah sizlere nasip olur.
Elinde gerçek belge olduğuna inanlar da zaten kimseyle paylaşmazlar.
Bilmek
Bulmak
Ve oradan almak zor işler.
Kolay gelsin.
Usdam kelimesi kullanmamda maksadım, Sohbet ettigimiz kişiye saygımdandır, Altinda başka birşey aranmamalı ,,Selam ben usda sayilmam bende sizlerden biriyim. Kelebek canli kekebek den bahsedmişler meyerse. Hatta obur magaradan da bahsedildiginde mesela sinekli maģara. Hep sinek var o magarada . Isterse sinek bir gun yaşasin ardindan doguyor. Kelebekde oyle. Yani o magaranin şarti öyle. Ve ya yarasalu magara. Binlerce yarasa olan magara vardir hep yarasa var ya magaradan cikiyor ya içeri giriyor hep hareketteler. Isterse 2000 yil daha geçsin hep öyle. Meyer ki ğayri addi bir şey olursa....
@IRAN sınırlari Selam ,,Selamun aleykum
Ali bey degirmeni ve ya harabe degirmen Iran kuzey bolgesinde yani karadagda.şelalenin hemen yaninda. Vidiyo yukleyemedim
Üstadım tamamen size katıliyorum iran demek sahtekar dolandıŕıci demek yani her şeyin satesıni yapıp piyasaya koyarlar.vs.İranda nereye bakarsan bak eski sahteler çıkar karşına. 3 bin yıllık birebir sahte olan şeyide görük. İran da bu konularda yardım için iletişime geçenler oldu fakat hiçte anlatılanlar gibi değil durum. Gittiğim yerde de öyle denildiği gibi birşeyle karşılaşmadım. Orada bulunabilecek sahte olmayan tek şey savaş ganimetleri ve çalınan ganimetlerdir. Bunun dışında birşey olacağını sanmam. Çünkü iran eski çalıntı dünyasıdır. Mısırdan çalınan bir çok eserler iran da gömülmüştür. Suud altınlarıda buna dahil. Bilmiyorum ama orada 100 işaretin 5 bilemedin 10 tanesi doğru çıkar gerisi sahtedir. Bölgesel her türlü istişare ve münazaraya açığım bu hususta. Selametle![]()