Altin sarisi kum ve kumun altinda rengarenk kil tabakasi bir oda buyuklugunde bir alanda | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Altin sarisi kum ve kumun altinda rengarenk kil tabakasi bir oda buyuklugunde bir alanda

muraatt

Kullanıcı
Yasaklı
Traktörle bahçe sürerken yerden altin sarısı kum çıkmaya başladı tabi beraberinde 6 7 adim ötesinde mezar kapağına ulaştık mezarin ici boş 1 tane boş kup birtane kandil ve 1 tanede para mezarin iç yan uzun duvarında ici kirecle sivali ucgen isareti sonradan farkettim alanı incelemeye aldiğimda bir oda buyuklugunde alanın rengarenk kille basıldığını fark ettim fakat bir taraf güney tarafinda kılın üstünde ince tırnak büyüklüğünde topragin içinde kömür kırıntıları yoğun bir şekilde hat gibi boydan boya serilmiş resmide atiyorum

Ekli dosyalar

• 20240426_155902.jpg
    20240426_155902.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 20

GÜLBAHÇELi

USTA
Admin
arkadaşım aynı yer için ayrı ayrı konu açmana gerek yok onun için konularını birleştirdim böyle daha iyi anlaşılır burdan devam edin

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz işaretten kastınızın ne olduğunu bilmiyorum ama bir mahsuru yoksa işaretinizi görebilir miyim.
Tepenin ne amaçla kullanıldığını ne tür bir manzaraya eşlik ettiğini incelemek lazım.

muraatt

Kullanıcı
Yasaklı
Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz işaretten kastınızın ne olduğunu bilmiyorum ama bir mahsuru yoksa işaretinizi görebilir miyim.
Tepenin ne amaçla kullanıldığını ne tür bir manzaraya eşlik ettiğini incelemek lazım.
Hoş bulduk işaret ucgen oda mezarin içinden çıktı burası hakim bir tepe heryere hakim bir tepe eski yerleşim yeri eski yerleşim kalıntıları mevcut

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Hoş bulduk işaret ucgen oda mezarin içinden çıktı burası hakim bir tepe heryere hakim bir tepe eski yerleşim yeri eski yerleşim kalıntıları mevcut
Üçgen mezarın içinde ayrı dışında ayrıdır. Benim anlamadığım sizi buraya ilk getiren nedir. Yani ne gördünüzde evet burası bir nokta dediniz? Bitki, taş,kaya, oyma veya kabartma işaret? Şayet bir işaretse bu işaret nedir nerdedir görseli niye yok?

muraatt

Kullanıcı
Yasaklı
Üçgen mezarın içinde ayrı dışında ayrıdır. Benim anlamadığım sizi buraya ilk getiren nedir. Yani ne gördünüzde evet burası bir nokta dediniz? Bitki, taş,kaya, oyma veya kabartma işaret? Şayet bir işaretse bu işaret nedir nerdedir görseli niye yok?

Üst Alt