Karşıdaki kayalıkların en yüksek yerinden baktığın zaman bu açılmış mezar batıya düşüyor mesafesi 500-600 metre var.
Kardeşim Yer çok güzel ve müsağit lakin Makina ve boşluk tespit eden çubuklar yok malesef, tecrübe dersen yok kadar az.kartal kardeşim ,açılan yüzeysel bir mezar. bölge zemin altı mezar odalarını barındırıyor. bilhassa tepe oda kaynıyor.lakin gördüğünden çok detaylı işçiliklere haiz. çok emek verdiğin görünmesine rağmen bu tarzda yaklaşımlarla bir neticeye ulaşamazsın.
neden dersen,
bunların giriş noktaları ve tünel derinliğinden oda sayılarına kadar ,cihaz veya çubuklarla boşluk ve maden tespiti yapılarak belirlenmesi gerekir. bu imkanı bulduğun zaman ,ancak bir tasarruf düşünmelisin. yoksa beyhude koşuşturmaktan kurtulamazsın.
bir plaza düşün. kapısı da yer altında. girişi bulmadan odalar nasıl girilebilir. tespitin yollarını araman senin için en doğru yol olacaktır. selametle inşaallah.
önce nasibe inanmamız gerekir.Kardeşim Yer çok güzel ve müsağit lakin Makina ve boşluk tespit eden çubuklar yok malesef, tecrübe dersen yok kadar az.
Bu resimin güney cepesinden şu mezarı açmışlar.Kafkas kardeş çok güzel yerler paylasiyorsun emeğine sağlık
Arkadaslar gerekeni söylemişler fazlası bence lafıgüzaf olur.
Daha önce sordum bölge neresi diye cevap alamadım, canın sağolsun.
Şimdi muhterem kardeşim belki ustaların aklına geldide bi şekilde söylemek istemediler, ben söyleyeyim.
Böylesine zengin nekropol alanları (muhtemelen burası sit dir) devlet gözetimindedir. Burada yapılacak her türlü işlemde iyisaatte olsunlar ziyaretinize muhakkak gelirler. Yani her türlü sıkıntı.
Gez incele tecrübe kazan, yer bunun için tam biçilmiş kaftan.
Aklıma gelmedi değil, burda toplansak ustası acemisi biarada, insanın kendisini geliştirmesi için mükemmel bir yer.
Neyse
Dost acı söyler babından almışsındır inşallah
SelametleEkli dosyayı görüntüle 1118
Bu arada buraya bayıldım. Hayvanat Bahçesi gibi
Çok değerli mezarı var. Hemde çok!!
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zaten böyle bir yerin dönem soygunlarına uğramamış olması mucize gibi bir şey olurdu.Bu resimin güney cepesinden şu mezarı açmışlar.
Kardeşim bu kayaların çevreinde kaç tane daha mezar olabilir?Zaten böyle bir yerin dönem soygunlarına uğramamış olması mucize gibi bir şey olurdu.
Ama illaki sağlamları vardır.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi