@KANAS_USTA Emeğinize yüreğinize sağlik ustam. Anlaşilan o ki daha çok firin ekmek yiyecez bu işler için. Forumda armut agaci ile bilgi edinirmiyim diye bakinca yazinizi gördüm.Ama bu kadar detayi beklemiyordum
Bu benim gibi acemi için samanlikta iğne aramak gibi bir şey
Müsaden olursa birşeyler paylaşmak istiyorum ,eğer gerek varsa yeni bir konu açip ordanda devam edebilirim ama bunun için gerekli bir işaretim olmayinca ve yazini okuyup konuya hakimiyetinizi görunce burdan yaziyim istedim.Olay şöyle ki: Yurt disinda yasayan gurbetçi emekli bir amcamiz lise yillarindan beri dostum olan arkadasima ve babasina gordugu ruyasini anlatiyor."Bunlar anlatilmaz ama size anlatacam deyip besmele çekip anlatiyor." Rüyasinda 3 yer gösteriliyor,ve bu defalarca oluyor.Zikir ehli,ibadetlerini aksatmayan,kendini ve ailesini bu çizgide yetiştirmis bir insan bu amcamiz,yaklaşik bir yil öncede vefat ediyor .Söylediği yerlerden biri kendi köyün den uzakta zirve bir noktada bir taş.Gel gör ki çok yakin zamanda burasi sit alani oldu,ve koruma altinda,"Yasak Kelime" çalismalari yapiliyor. Diger iki yer kendi dolayisiyle arkadasimin köyünde.Bugun burayi arkadadim ve babasiyla gezdik,diger yeri yağmur dolayisiyle gezemedik.Gezemedigimiz yer için armut agacinin dibinde mezar ve mezarin bas ucunda bir testi var demiş.Aslinda burasi daha dar bir alan ama köyün de hemen dibi diye aksama dogru gezelim defik nasip olmadi. Diger alan ise bir boğaz da ve miktari daha fazla oldugunu belirtmiş. Bu boğazin bir yamacinda eski bir su kuyusu mevcut.Foto ve video almistim eger degerlendirmek istersen buraya yuklerim. Hikaye böyle ustadim, biz ya nasip dedik gittik.Belki hayallerimiz bir rüyada gizlidir ne diyelim,umut fakirin ekmeğiymiş
Saygilar sevgiler..