At Veya ? Üzerinde Asker

zaman34

Kullanıcı
Birinci resimde adam atın üzerine biniyor ikinci resimde atla yoluna gidiyor bana göre ileride tamamlayıcı işaret var çünkü adam bu noktadan yola çıkmış

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye

byroom

Kullanıcı
Bölge LİKYA Uygarlığının Başkenti XSANTHOS şehrindedir. Konu Kepbaş nick.li arkadaşıma aittir. Resim yükleme sıkıntısından dolayı, konu sürecinde konusuna müdahil olacaktır.

Atın bakış yönünde yaklaşık 30 mt. ilerisinde dikkatimi çeken bir noktanın farklı yönlerden çekilmiş resimleridir.

Yine aynı yönde diğer başka nokta.
ustam 2. resımde yukardan aşagı çatlagın yanındaki leylegi farkettınızmi enteresan bi işaret

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
Konuyu tekrar detaylıca inceledim. Tüm yorumcu arkadaşların verdiği emeğe Mekân adına teşekkür ederim.
Burda vardığım son kanaati açıklama zaruriyeti hissettim. Resmedilen figürün binek hayvanı olmadığı yönünde fikir beyan etmek istiyorum. İnsanın ve hayvanın aralarındaki orantı bunu destekler mahiyette. Zaten insan hayvanın üstünde değil yanında oturur vaziyette ve aralarında kuvvetli bir ünsiyet kurulmuş. Bu hayvanın bir kurt olma ihtimali çok yüksek. Kurt sembolü eski medeniyetlerde asil ve yaşlı insanlarla özdeştiriliş bir figürdür ve böyle statü sahibi kişilerin mezar stellerinde veya mezarının hemen yakınlarında kullanılmıştır.
Resimde çizdiğim küçük oymaların verdiği yönde zeminaltı kaya mezarı bu işi tamamlar.
Büyük olan oyma tek başına olsaydı kuyu derdik, ama küçük olanlar mezarın habercisi. Yalnız mezar derindir ve işçiliği ağırdır.
Allah'a emanet

8374d645704a249976466cb860cb3583.jpg

gurbetci

Kullanıcı
essek veya at her neyse,benim dikkatimi ceken birinci resimde kulaklarin üzerinde (keci ) resmi var net belli oluyor.foto genis olsaymis güzel olcakmis

Üst Alt