Selamun aleyküm arkadaşlar. Öncelikle herkese hayırlı cumalar.
Kayanın üstünde bu resmin aynısı işlenmiş. Kayada ebada bakılınca balyoz gibi görünüyor. Çekiçede benzetebilirsiniz. Şimdi hani fotoğraf diyeceksiniz. Foto kolay hemen yükleriz sorun değil. Yalnız benim anlamak istediğim, internette araştırınca balyoz işareti hakkında hiçbir bilgi yok. Çekiç hakkında bilgilerde çok sınırlı. Mesela şu alıntıyı buraya yapıştıralım çekiç hakkında;
Çekiç hakkında buna benzer bilgiler var. Çekiç kayaya dik işlenmişse ağız istikametine bak diyor. İyide bizim işaret yatay işlenmiş ağız kısmı havaya, tersi toprağa bakıyor. O zaman sap kısmı yada kafa kısmı mı istikamet gösteriyor. Yada bu balyoz yada çekiç herneyse bizim aradığımız işaretlerden değil mi. Benim aradığı sorular bunlar, birde bu balyozun dört beş adım yanında kare oyma var.kafa istikametinde altta. Bu kare oyma balyozla aynı işaretin bir bütünümü yoksa ayrı bağımsız bir işaretmi… foto çekerken iki işareti aynı karede çekmemişim buda benim hatam oldu sonradan fark ettim. Fotoları yükleyip bir sunum yapmaya çalışayım, katkı yapmaya çalışan herkese teşekkürler…
Kayanın üstünde bu resmin aynısı işlenmiş. Kayada ebada bakılınca balyoz gibi görünüyor. Çekiçede benzetebilirsiniz. Şimdi hani fotoğraf diyeceksiniz. Foto kolay hemen yükleriz sorun değil. Yalnız benim anlamak istediğim, internette araştırınca balyoz işareti hakkında hiçbir bilgi yok. Çekiç hakkında bilgilerde çok sınırlı. Mesela şu alıntıyı buraya yapıştıralım çekiç hakkında;
Çekiç işareti
Çekiç Define İşareti: Para horasan kayadadır, kaya kırılarak para alınır, kırılması gereken alan çok geniş değil bir çekiç yeterlidir. Diğer görüş: Sumtrac takımı sayılmamaktadır. Bir ustanın yada bu aletle çalışan kısının emanetidir parayla birlikte çeşitli tezyinat eşyasıda bulunabilir. Kimi yerlerde kırılması gerektiğine dair bir işaret kabul edilse-de bu tamamen yanlıştır. hiç bir gömücü ben işaretimi yaptım gel sen kır demez doğrusu çekicin sap kısmının ölçülmemiş tir. buradaki ölçü sap uzunluğu x 70 cm dir.-----Çekiç anlamı: 60 metre civarında bir kayalık olması lazım bu yerdede olabilir. yatık şekilde yada dik duran bir kayada olabilir. çekicin ağız istikametinde bak ve karşına çıkacak yada yerde görecen bir çerçeve olacak az dikkatli bak bulursun hiç durma koy çekici oraya dökülsün önüne ne varsa dökülsün önüne.----Çekiç Diğer Anlamı: Taş oymacılığı ile uğraşanların el aletlerini simgeler. Bu anlamdan yakınlarında maden ocağı olduğu anlamıda çıkarabiliriz. Yaptığımız araştırmalarda çekiç işaretinin yapıldığı bölgelerde çok yakınlarında kapatılmış maden ocakları bulunmuştur.---Çekiç Diğer Anlamı: Çekiç ucunun yönünde sapının uzunluğunun metre ölçümü istikametinde doğaya aykırı değişimler ve farklılıklar gözlenmelidir. Kırmak anlamıda geldiği için, işçiliği oldukça zor olan gömü işaretlerinden birisidir. Kapatılmış mahzen, oda olabilir, tünel anlamınıda ifade ettiği bilinmektedir.--
Çekiç hakkında buna benzer bilgiler var. Çekiç kayaya dik işlenmişse ağız istikametine bak diyor. İyide bizim işaret yatay işlenmiş ağız kısmı havaya, tersi toprağa bakıyor. O zaman sap kısmı yada kafa kısmı mı istikamet gösteriyor. Yada bu balyoz yada çekiç herneyse bizim aradığımız işaretlerden değil mi. Benim aradığı sorular bunlar, birde bu balyozun dört beş adım yanında kare oyma var.kafa istikametinde altta. Bu kare oyma balyozla aynı işaretin bir bütünümü yoksa ayrı bağımsız bir işaretmi… foto çekerken iki işareti aynı karede çekmemişim buda benim hatam oldu sonradan fark ettim. Fotoları yükleyip bir sunum yapmaya çalışayım, katkı yapmaya çalışan herkese teşekkürler…
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi: