Basamak Ve Açılmış Kasa Yorumlarınızı Alabilirmiyim

Leksey

Kullanıcı
mavran usta,işaretlediğiniz yerin önünden tünel geçiyor ve basamaklar da tünele iniyor.çubuklarla tespit edildi.

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
Kıymetli arkadaşlar sizleri hayal kırıklığı na uğratmak istemem ama bunun defineyle bir alakası yok.
Arkeoloji tarih ve mitolojiye biraz kafa yoran bir kardeşiniz
olarak bunu söylüyorum.
konuyu kısaca özetleyim.
Özellikle Hellenistic dönemde ve takip eden tarihsel süreçte pagan inanışının bir gereği olarak ölü gömme ritüellerinin ve geleneklerinin bir parçası olarak mezar yanına bu tip basamaklar yapılırdı.
Burda amaç, yunan mitolojisinde tasvir edilen 12 Olimpos lu olarak bilinen 12 büyük tanri ve tanrıca ya sunak sunmak için olimposa( yunanistan da mitolojik bir dağ) çıkışı temsil etmesidir.
Bu sunular katı maddelerden olusurdu.Ekmek pişmiş et gibi.
Birde yeraltı tanrılarına Özellikle Hades ve üç başlı köpeği Cerbarusa sunmak için genelde kan, yağ ve kutsal su gibi sıvı sunulardan oluşan hediyelerde, kasa dediginiz yerden yeraltına temsili olarak akıtılırdı.
Olayın aslı bu.
Orda sadece tek bir mezar var ama binlerce yıl içerisinde sağlam kaldığınıda düşünmüyorum.
Selametle

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MAVRAN

Vip Üye
Kıymetli arkadaşlar sizleri hayal kırıklığı na uğratmak istemem ama bunun defineyle bir alakası yok.
olarak bunu söylüyorum.
konuyu kısaca özetleyim.
Özellikle Hellenistic dönemde ve takip eden tarihsel süreçte pagan inanışının bir gereği olarak ölü gömme ritüellerinin ve geleneklerinin bir parçası olarak mezar yanına bu tip basamaklar yapılırdı.
Burda amaç, yunan mitolojisinde tasvir edilen 12 Olimpos lu olarak bilinen 12 büyük tanri ve tanrıca ya sunak sunmak için olimposa( yunanistan da mitolojik bir dağ) çıkışı temsil etmesidir.
Birde yeraltı tanrılarına Özellikle Hades ve üç başlı köpeği Cerbarusa sunmak için genelde kan, yağ ve kutsal su gibi sıvı sunulardan oluşan hediyelerde, kasa dediginiz yerden yeraltına temsili olarak akıtılırdı.
Olayın aslı bu.
Orda sadece tek bir mezar var ama binlerce yıl içerisinde sağlam kaldığınıda düşünmüyorum.
Selametle

ustam bağışlayın maksat öğrenmek bu mezarlar kişinin statüsüne göre içerisinde değer arz edecek boyutta bir emanet saklarmı, yoksa yaşarken statüsü ne olursa olsun yer boş mu olur.Selamlar.

sempatik_06

Kullanıcı
ustam bağışlayın maksat öğrenmek bu mezarlar kişinin statüsüne göre içerisinde değer arz edecek boyutta bir emanet saklarmı, yoksa yaşarken statüsü ne olursa olsun yer boş mu olur.Selamlar.
Bu sorunuza istinaden şöyle demek istiyorum. Ustamda daha sonra cevaplar. Orada değerli birşey olması orada yatana bağlı birazda... ama o cağlarda sizin harcadığınız zamanı karşılayacak birşeyler bulacağınızı sanmıyorum. El yapımı birşeyler varsada bu merdivenle bugüne kadar yerinde kalmaz. Yani kısacası muzelik bir kaç parçadan başka birşey beklenmesi yanlış olacaktır düşüncesindeyim...

gandalf

BozkurT
Kullanıcı
olarak bunu söylüyorum.
konuyu kısaca özetleyim.
Olayın aslı bu.
Selametle

ustam gerekeni söylemiş (beğendim)

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
@sempatik_06 ustamız güzel özetlemiş.
Mezar hediye geleneği özellikle ilk Hristiyan lij donemine kadar yoğun olarak devam eden bir inanç sisteminin önemli bir parçası idi.
Kral Kraliçe ve hanedan mensuplarının yanı sıra, devlet adamı sivil yada askeri bürokrasi nin içinden gelen insanlar, zengin tüccar aristokrat ve asiller içinde ölüm sonrası hayatlarinda kullanmak üzere şahsi eşyalarinin yani sıra ,yeraltı tanrılarına, cennete geçisi kolaylaştırmak amaciyla verilmek üzere bi miktar para konulurdu. Bu paralar inançlara göre meftanın iki gözüne dilinin altina veyada etrafina serpistirilirdi.
Mezar soygunlarina karşı bazende mezar odasında gizli bir kasaya koyulur bazı buluntulardada cesedin yattığı sedirin altinda bu tip hazinelere ulaşılmıştır.
Bu kadar karmaşık inanç sistemlerinde degismeyen tek şey, mezar sahibinin statüsü ne kadar yüksekse barındırdığı hediyelerin miktar çeşitlilik ve degeride o kadar yüksek olur.
uploadfromtaptalk1458641093577.jpeguploadfromtaptalk1458641138658.jpg

Üst Alt