belgeden çözümleme yapabilirmiyiz ustalar? | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

belgeden çözümleme yapabilirmiyiz ustalar?

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı
Cevap: belgeden çözümleme yapabilirmiyiz ustalar?

metin ustanın sordukları farklı şekilde var sanırım yeri bulsak ayrıntılı bilgisi varsa buyursun gelsın neden olmasın metin usta sağlam admdır maddi manevi bize ve çevresin faydası olur az ayrıntılı bilgi yazsın gerisini bulurum aradığı işareti desin yeter cenk kayasını okudum galiba bu belgeler orjinaldır bir çoğunu paylaştım zaten hatta iki yerde nokta ladım ama kölülşer izin vermedi bende yanlış yeri dedeim bu hızla petrol çıkarırlar

Son düzenleme:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

bizim kimseden maddi bir beklentimiz yoktur çalkaya kardeşim. biz hobi yapıyoruz. iş ciddiye biner yüzde yüz emin olursak o zaman masraf konuşulur. yoksa gelen de baş tacı misafirimiz olur. allah da nasip etti ise oluyor bu işler. yeterki allah karşımıza iyi insan çıkarsın. yoksa hepsi değerli hepsi, kıymetli buradaki arkadaşlarımızın.

evet biz şimdi konuya tekrar dönelim ve yapıcağımız çözümlemelere veya burdaki duruma ışık tutabilecek tüm hocalarımızı ve ustalarımızı dinleyelim.

METİN

Kullanıcı

metin ustanın sordukları farklı şekilde var sanırım yeri bulsak ayrıntılı bilgisi varsa buyursun gelsın neden olmasın metin usta sağlam admdır maddi manevi bize ve çevresin faydası olur az ayrıntılı bilgi yazsın gerisini bulurum aradığı işareti desin yeter cenk kayasını okudum galiba bu belgeler orjinaldır bir çoğunu paylaştım zaten hatta iki yerde nokta ladım ama kölülşer izin vermedi bende yanlış yeri dedeim bu hızla petrol çıkarırlar

çalkaya yazdığım isimleri ve
mevkisini çok iyi biliyorum
işine yarayacak arkadaşlara yardımcı olurum
HARBİCİ dikkat et belgende
KAPIKAYA geçiyor uyuma

KANAS_USTA

Vip Üye

harbici bu düz anlatımla hiç bir şey bulamazsınız kardeşim butunuyle gızlı sıfrelı bır belge. bi ara yazarım inşallah.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

çalkaya yazdığım isimleri ve
mevkisini çok iyi biliyorum
işine yarayacak arkadaşlara yardımcı olurum
HARBİCİ dikkat et belgende
KAPIKAYA geçiyor uyuma

METİN USTAM. galiba bu sefer çok derin uyuyorum. dürtüyorsun farkındayım, uyan diyorsun ama,,, bir türlü uyanamadım işte. :cool: özel mesajda olur abi. ellerin dert görmesin can abim. :eek:biraz daha detay lütfen.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

harbici bu düz anlatımla hiç bir şey bulamazsınız kardeşim butunuyle gızlı sıfrelı bır belge. bi ara yazarım inşallah.

muhterem kanas ustam. can abim kan abim. anlıyorum kızıyorsun karmaşık yazılmış konu sebebi ile. :) ama adamlar böyle yazmış, elin gavuru ben ne edim.:confused: tabi aşina olunmadık bir yazım tarzı var. diğer belgeler ile alakası yok. herşey çok açık ama aynı zamanda herşey çok gizli. belgeyi al eline in araziye orda yazdığı gibi olmuyor. bazı konularda 10 larca işaretten bahsediyor. şimdi bir tanesini bile bulmadığımız yer oluyor. hatta büyük kayalardan bahsediyorda teyemmüm alacak kayayı bulamadığın yerler var. işte böyle bir durum. yani bir sözcük aslında başka bir şeyi ifade ediyor gibi. bahsettiğiniz yere gittiğimizdede burdaki son noktalayıcı şeylerin belki hiçbiri ile karşılaşamayacağız. nasıl olacak bilemiyorumki.

KANAS_USTA

Vip Üye

sevgili harbici belgen doğru bir belge kroki bir belge bir çok yeri barındırıyor.
ancak şifreli bir belge. kiraz deresi ifadesiyle de bunu açıkça belitmiş.

yol,dere,tarla düzlüğü,çeşme,köprü,ağaçlar,dikili taş,taş yığma,değirmen, yollar, mezarlık,köy ve iki yol arası mezarlar bunların hepsi orda var. bunları görmen zor olmayacaktır.
mesele şifreleri şablona oturtman akabinde neyi nerde araman gerektiğidir. keşke araziyi kendi gözünle görmüş anlatmış olsaydın o zaman çok daha kısa cümlelerle net yazardık. her ne ise.

şimdi geçelim belgenin açılımına.

MEZARLAR: patika yoldan köy yoluna çıkarken sağda kalan ve anayoldan orman yoluna inerken yine sağ taraftaki kalan aynı zamanda kayalık tepenin doğusundaki türbedir. çalılık bir yerde taş kaldırım çevrili üç mezardan(türbeden) üçünün yahut ikisinin arasındaki kırmızı düz bir taşın altındayahut taşlarla üçgen şeklinde yapılmış örme mezarın güney köşesinde bulunan kırmızı renkte taşın içinde yahut bu mezarın doğu duvarının güney alt köşesi içinde yahut mezarın doğu köşesindeki sarı renkte kesme taşın içinde yada altında mebla var unutma !!! (bütün taktikleri yazıyorumki yanıldım demeyesin) mezar bu şekilde kardeşim.

YOL: buradaki yollar çatal yapar birden fazladır ve bize lazım olanlarının genel özellikleri; değirmenin kuzeyinden gelen yol, aynı zamanda birazdan bahsedeceğimiz mağaranın önünden geçen patika yol, ormanın doğusundaki yol, derenin güneyindeki yol bunlar birbirleriyle örtüşebilirde yani birkaçı aynı yol üzerindede bulunabilir önemli değil.

ÇEŞME:türbenin güneyinde, ormanın doğusunda, derenin güneyinde, manastırında kuzeydoğusunda bulunan yol kenarındaki bu çeşmenin güney kenarına bitişik taşın altı ve çeşmenin karşısı, eğer çeşmenin sağ yanında güneye bakan merdiven varsa onunda altı önemli birde çeşmenin güney duvarının doğu alt köşesinin arkasınada koymuş olabilirler gidince zaten mevzuyu çakarsın inşallah.
Çeşmenin karşısı dedik; çeşme doğuya bakıyor ise doğuya bakan ön yüzünün otuz adım önünde, bu durumda çeşmenin batıya dönük arka cephesinin de dokuz adım ilerisinde ,
Çeşme birden fazla ise doğuya bakan tarlanın üst tarafındaki tek kemerli bu çeşmenin en küçük havuzunun altında.
yamacın kuzeyinde ve yol kenarında ise çeşmenin sol kenarında
Çeşme kayaya oyma ise iki havuzludur ve yine çeşmenin altında.
çeşme oluğunun hemen üstündeki taşıda es geçmeyelim cemaat.

KAYNAK: çevrede birden fazla kaynak var ise diye ayrıntılı yazıyorum patika yoldan kağnı yoluna çıkarken solda aynı zamanda patika yoldan yayla yoluna inerken sağ taraftaki kaynağın başında bir taş varsa güneyi( kayalık ve düz bir yer) ve 70 adım aşağısını es geçmeyelim.

MAĞARA: höyüğün kuzeyindeki kayalık tepenin doğusunda kayalığın dere kıyısına yakın olan kısımda muhtemelen burun şeklinde güneye doğru uzanan yükseltinin üzerinde bulunan mağara olup önünden yol-dere geçer yahut önü uçurumdur. Bu ikisinden birisi.tariflerimden birine uygun düşer.
Ayrıca mağara kapısının önünde yarım boy yüksekliğinde taşın içinde mebla var.
Ayrıca mağara beş adımdan uzun ise kapıdan itibaren batıya doğru 5 adım atarak yok daha kısa ise adım gözetmeksizin mağaranın güneydoğu duvarına yapışık en iri taşın altında yahut mağaranın doğu duvarının güney köşesine bitişik kayanın altında mebla var. Bu mağara önemli bir mağara hatta içinde taş sütun olabilir o vakit ayağı altına bakılır. Zamanında kaya kilise imiş burası. Unuttum söylemeyi bu kilisenin giriş kapısı karşısında tek bir ağaç bulunucak kayadan çıkma tek bir meşe ağacı.
KÖPRÜ: sayısı birden fazla ise doğudaki ve mezarlığın güneyindeki aynı zamanda güneydeki vadiden geçen dere üzerindeki köprü olacak işimizi garantiye alalım.
Köprünün güney yöndeki kemerinde doğuya çıkıntı yapan taşın içinde mebla olup çeşme tarafındaki ayağı içinde sarmaşık sarmış duvarın gerisinde geçit var.

AĞAÇLAR: paşam ağaçlara nerde kaç tane olduğu ve türbeye olan konumuna göre mana verilir ancak ben olası bir kaç ihtimalleri göz önüne alarak yazayım;
gürgen ağacının doğu dibindeki ucu görülen sivri taşın altında yahut içi dolu.
türbenin hemen yanında yaşlı ağaç varsa üç adım kuzeyinde ve 7 m derinlikte.
birbirine bitişik iki yaşlı ağaç varsa batıdakinin içinde...vs.

YIĞMA:
*TOPRAK YIĞMA: Yol kıyısında ise; yolun güney kıyısında olur ve yığma tepenin güney yamacında son nokta aranır.
*TAŞ YIĞMA: altında para var. Birden fazla ise şayet 5 adet olur.

TARLA(DÜZLÜK): dere çatalı var ise kuzeyindeki tepenin altında bulunan tarlanın ortasında aksi halde
manastırın güneyinde bulunan tepenin altındaki tarlanın ortasında , onu da bilemedin diyelim al sana çeşmenin güneyindeki kayalığın altında bulunan üçgen tarlanın ortasında. Muhtemelen yığma ile tepe arasındaki düzlüğün deee ortasına tekabül edecektir.

KARIŞIK NOTLAR;
bir tane kırmızı kayamız bir tanede siyah yahut ala astarlı boyalı taşımız olacak. Bunlarda dikme taş ve değirmenle alakalı. Kardeşim hele şimdilik bunları bul gerisine sonra bakarız inşallah. Baya vaktimim aldı kafam şişti öptüm gözlerinden.

Moderatör tarafında düzenlendi:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

sağol varol kanas ustam. şimdi buraya gitmek nasip olduğunda ki inşallah 1 aya kadar gideceğiz. gittiğimizde burayı hem belgede yazdığı gibi hem sizin detaylandırdığınız gibi araştıracağım. bir şeylere ulaşamazsak eğer. o zamanda size bu alanın bir krokisini çizerim tekrar konuya devam ederiz muhterem ustam. sağol abi çok emek vermiş uzun uzun yazmışsın. inşallah bizlerde çözümlemelerinden istifade edelim. allahın izni ile.

light_celal1

Kullanıcı

kanas usta yazdımı tam yazıyo vallahelal olsun

Serdengecti

Yasaklı
Yasaklı

sen önce demiri bul.

Üst Alt