ben define ararken askimi kaybettim | Define işaretleri ve anlamları

ben define ararken askimi kaybettim

burgaz

Kullanıcı
sakin yanlis yapmayin ustalar.buradan cikar mi?askimi geri gelmesini isterim.

Ekli dosyalar

• defin1.jpg
    defin1.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
  • defin1a.jpg
    defin1a.jpg
    1,023.1 KB · Görüntüleme: 8
  • defin1b.jpg
    defin1b.jpg
    895.4 KB · Görüntüleme: 9
  • defin1c.jpg
    defin1c.jpg
    927.1 KB · Görüntüleme: 10
  • defin1f.jpg
    defin1f.jpg
    971.4 KB · Görüntüleme: 9

DADAŞBOZKURT

Kullanıcı
Yüksek oksit var bu burayı açman icin yeterli bence
Ama yinede önce bu testleri yapmanda fayda var boş yere yorma kendini

1. Biyolojik ve Jeolojik Gerçeklik​

Doğada gördüğümüz bu tarz yeşil lekelerin %99'u aslında metal oksidi değil, şunlardır:
  • Kabuksu Likenler (Crustose Lichens): Fotoğraftaki gibi kayaya tamamen yapışık, nane yeşili veya grimsi yeşil renkli tabakalar genellikle likenlerdir. Bunlar taşın mineral yapısıyla beslenir ve binlerce yıl orada kalabilirler.
  • Bakır Mineralli Kayalar: Kayanın kendi yapısında bulunan malakit veya klorit gibi mineraller, suyla temas ettiğinde yüzeye yeşil bir renk verebilir. Bu, içeride bir "gömü" olduğu anlamına gelmez, kayanın doğal maden yapısını gösterir.

2. Metal Oksit (Pas) Olabilir mi?​

Gerçek bir metal oksidi (yeşil pas) olması için yüzeyde ciddi bir korozyon akıntısı görmemiz gerekir.
  • Neden Zor? Eğer içeride bronz veya bakır bir obje varsa, bu metalin oksitlenip metrelerce kalınlıktaki sert kayanın gözeneklerinden dışarı süzülerek yüzeyde leke yapması kimyasal olarak çok zordur. Genellikle bu durum "kapalı mağara" veya "dolgu toprak" içindeki objelerde, suyun taşıma gücüyle çevresindeki toprağı boyaması şeklinde görülür.

Bu Lekeyi Nasıl Test Edebilirsiniz?​

Şüphenizi gidermek için şu basit yöntemleri deneyebilirsiniz:
  • Fiziksel Müdahale: Lekenin üzerine parmağınızla veya sert bir cisimle hafifçe bastırın. Eğer kabuk şeklinde kalkıyorsa veya kazıdığınızda altından kayanın kendi rengi çıkıyorsa bu likendir.
  • Islatmak: Üzerine su döktüğünüzde renk daha canlı yeşil olup yumuşuyorsa biyolojik bir oluşumdur (yosun/liken).
  • Sirke Testi: Küçük bir parça alıp üzerine sirke dökün. Eğer kabarma veya köpürme yapıyorsa bu minerolojik bir tepkimedir.
Özetle: Fotoğraflardaki yeşil doku, kayanın nemli ve korunaklı yapısı nedeniyle oluşmuş kabuksu likenlere çok benziyor. Yine de bu bölgenin bir yerleşim veya mezar alanı olma ihtimali (sofra taşı benzeri yapıdan dolayı) lekeden bağımsız olarak değerlendirilebilir.
Bu yeşil lekelerin olduğu yerin tam karşısında veya yakınında, o bölgeye su gelmesini engelleyen yapay bir kanal veya farklı bir taş dizilimi fark ettiniz mi?

babacan3441

Kullanıcı
sakin yanlis yapmayin ustalar.buradan cikar mi?askimi geri gelmesini isterim.
usta yılan taştan çıkmaya çalışıyor.yani ben burada yuva yaptım der.ağzı kapalı yani çok yakınım.taşta ses kontrolü yap.baktığı yön en fazla 21 adıma kadar farklılık ara.ya nasip

Ekli dosyalar

• foto.png
    foto.png
    1,022.7 KB · Görüntüleme: 2
Üst Alt