Ben kuşa kuş demem, kuş 100 tonluk olmayınca

_Trakyalı_

Vip Üye
teşekkürler ustam bu göç eden bir kuş mu? neyi simgeliyor mesela bir şahin,doğan,kartal vb. hayvanların statüyü yada farklı şeyleri işaret etmesi gibi bu neyi simgeliyor olabilir?
Neyi simgeliyor tam olarak bilemiyorum.
Ama bu bir su kuşu ise, ne biliğim bir ördek mesela, havada, karada ve suda da hareket edebilme yetenekleri oldukları için, ruhun diğer dünyaya ulaşmasını sağlayacak bir aracı olarak düşünülebilir. Yeniden doğuşu simgeleyebilir.
Yırtıcı kuş olduğunu düşünmüyorum.
İlk gördüğümde ördeğe benzetmiştim.

_Trakyalı_

Vip Üye

graciass

Kullanıcı
Neyi simgeliyor tam olarak bilemiyorum.
Ama bu bir su kuşu ise, ne biliğim bir ördek mesela, havada, karada ve suda da hareket edebilme yetenekleri oldukları için, ruhun diğer dünyaya ulaşmasını sağlayacak bir aracı olarak düşünülebilir. Yeniden doğuşu simgeleyebilir.
Yırtıcı kuş olduğunu düşünmüyorum.
İlk gördüğümde ördeğe benzetmiştim.
oturan kuşlar için mahzen denilmiş genellikle, nasip, rastgele ustam.

_Trakyalı_

Vip Üye
Mesele sadece bu kaya ve figurle bitmez.
Devami devam eder çevresinde.

Sanırım tığ atılmış 2-3 yerine.
Derinlikleri ne.kadar?
Bunun bir eşi varmış daha yukarıda. Bu dere kenarında, o derenin ortasındaymış. O zamanında açılmış. Gidip görmek istedim ama kısmet olmadı. İçine girerim bir bakarım dedim, çıkamazsın yüksek dediler.

Bunun uç atılan bir yeri yok. Görmedim.
360 derece etrafında yerde sarı çekimi çok net.
Orman tarafından üzerine çıkabildim.
Yürünebilecek sınırlı alan var.
Ön taraftan başlayıp, geriye doğru giden 1,5 m oda sınırını aldım. Bunu odanın eni olarak yorumladım. Fotoğraf çekilen istikamette de uzun kenar olması gerekir. Ancak o hattı yürünemeyecek şekilde dizayn etmişler. Denemek, düşüp ölmek demek. Lakin çubuklar girişi, foto çekilen taraftaki, bombe yapan istikamette olduğunu söylüyor.
Bombenin kendisi mi, altı mı, üstümü bilemiyorum. Zaten doğu tarafta orası. Hem yön, hem en zor yerde olması muhtemel giriş diyor.

Bombe tarafı hemen dere. Derenin içinde 1,5 x 6 m ebatlarında beyazımsı okkalı, cetvelle çizilmiş bir taş var. Dere içine boylu boyunca yatırmişlar. Merdiven olarak kullanıldığını düşünüyorum.

Bunlarla da bitmiyor tabi. Bu dereye dik inen yağmur sularının aktığı kuru dere kenarında güzel bir kare oyma var. 4x3 m ebatlarında, 3/4 ü toprak üzerinde olan bir kaya var. O da dolu ellenilmemiş.
Daha başka şeylerde var.
Ben bunun işçiliğine hayran kaldım.

Üst Alt