- Katılım
- 3 Haziran 2015
- Mesajlar
- 602
- Beğeni
- 572
- Puanları
- 93
Ustam sizler gibi uzman değilim.. yanlışı da yazsaydınız keşke,düzeltme fırsatım olur belkiÇubuk ile tespitleriniz yanlış bilginiz olsun.
Rast gelsin.
Ustam sizler gibi uzman değilim.. yanlışı da yazsaydınız keşke,düzeltme fırsatım olur belkiÇubuk ile tespitleriniz yanlış bilginiz olsun.
Rast gelsin.
Kader25 Abim açıklar size diye ayrıntıya girmedim. Ama minik bir izah yapabilirim.Ustam sizler gibi uzman değilim.. yanlışı da yazsaydınız keşke,düzeltme fırsatım olur belki
Desteğiniz için saolun..bir-iki sorum olacak.Kader25 Abim açıklar size diye ayrıntıya girmedim. Ama minik bir izah yapabilirim.
Çubuğun ilk vermesi gereken metraj, yüzeyden (ayak bastığınız yerden) tavana kadar olan kazilacak olan mesafedir. Bu sizde A-B arasına tekabül ediyor. B-C arası da boşluğun iç yüksekliği yani tavan-taban arası mesafedir.
Aslında aslolan şey, gerçek boşluğu noktalayan çubuk, kablosuz sistemde bosluktan çıkıp yürümeye devam ettiğinde bosluk ic yüksekliği vermez. Direk A-C arasını verir.
Teferruatlar ile kafa karışıklığı yaratmak istemiyorum.
Metraj mesafelerinize göre belirlediğiniz alanlarda boşluk bulunmamaktadır.
Yorumlarınızın bir çoğunun aklınızda olusturdugunuz bir sistem veya geometri üzerine kurulu oldugunu okuyabilirsiniz. (Objektif bakarsanız)Desteğiniz için saolun..bir-iki sorum olacak.
İlk defa tavan- taban için kablolu ölçüm yaptım..ölçüler yazdığım şekilde çıktı..
Tavan-taban ölçümü hatalı olduğunda veya anlamsız olduğunda boşluk olmadığı sonucuna mı varılıyor..veya şöyle sorayım.
Boşluk olmadığı zamanlarda dahi,çubuğun birşeylerden etkilenip bu şekilde bir harita oluşturduğu oluyormu
Tekrardan teşekkür ederim
Görmediğim bir şeyin hayali ile boşluk tespiti yapmış olma olasılığını düşündürdünüz..beynim bukadar senaryo yazdırmış olamazYorumlarınızın bir çoğunun aklınızda olusturdugunuz bir sistem veya geometri üzerine kurulu oldugunu okuyabilirsiniz. (Objektif bakarsanız)
Zihinsel olarak onaylanan minicik bir düşünce bunu harekete dökmeye yeterde artar.
Her çubuk ustası tecrübe ettiği yıl sayısına bakılmaksızın zihinsel yönlendirmeye ara ara düşer. Ancak ustayı usta yapan şeylerden biri, birden çok teyit yöntemleri ile tespitini onlarca farklı yol ile teyit edebilecek argümanlarıda sahaya sunar ve geri bildirimini alır.
Bu yöntemler hem zihin, hem benzeş tepkileriler neticesindeki yanılgıları minimuma indirir. Bir çok durumda da kesinlik kazandırır.
Gerçek bir boşluk olmaması, çubuğun boşluk cizdirmeyecek anlamını taşımaz.
Sıfır geometrik hatasız şekilli sahte bosluklarla arazide her daim karşılaşılabilir.
Boşluk gibi davranan geometrik bir seklin etrafında birden fazla başka boşluklarda tespit edilmesi en olağan normal durumlardır.
Bu durumun,aynı şekilde gerçek bir boşluk etrafında da gozlemlenmesi çok sıradan bir durumdur.
Bunlarin nedenleri ve sebebiyet veren etkenleri onlarca, yüzlercedir. Çoğuna da sitedeki konularda değinilmiştir.
Yaptiginiz tespitlerin yer,geometri,metraj v.b. etkileri zihninizde yer edinir. Hele kağıda, yazıya, şekle dönüşüp hafızaya aldığınızda daha da perçinlenir.
İllâ burada bir şey var mı sorusuna yanıt almak istiyorsanız, yer ile ilgili önyargiya veya belirli bir kalıba sahip olmayan birinden tespit için destek alabilirsiniz.
Kardasim,Görmediğim bir şeyin hayali ile boşluk tespiti yapmış olma olasılığını düşündürdünüz..beynim bukadar senaryo yazdırmış olamazbeyin sağlığım için 1-2 hafta içinde teyit ve dönüş yapacam..Teşekkür ederim
Abim, @_Trakyalı_ ustamın dediğine katılacam tam katılacam da,şimdiye kadar 5 odalı bir yer hiç hayal etmedimKardasim,
Bence de buraya burayı hiç bilmeyen birisi baksın. O dolaşırken de sizin sırtınız o arkadaşa dönük olsun. O arkadaş dolaşsın baksın size tespitlerini söylesin.
Zihinsel yönlendirmenin çeşidi çoktur.
Senaryosu ise hiç bitmez![]()
Benim bildiklerim toprak üstündeki kayaların renkleri. Ya alana başka yerden getirilir, Yada alandaki bu renkteki kayalar seçilerek işlem yapılır.Arkadaş konu açıp sorunca ,aklımda olanı bende sorayım istedim. @Kader25 ustam 1m2 lik Kontrol noktasında karşılaştığım kırmızı,kahve,siyah,krem tonlarında ve dokuları farklı kayaçların bir arada doğada bulunma ihtimali nedir.