Bilinmeyen Isaretler | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Bilinmeyen Isaretler

ergenekon60

Kullanıcı
Katılım
29 Ağustos 2016
Mesajlar
224
Beğeni
367
Puanları
63
Yaş
52
selamünaleyküm ..hamile kadının baktığı tarafta bombe yapmış yüzey aramalısın dik kayalıkta horasan ..toprakta ise tepecik olmalı değerli define işaretidir kolay gelsin ALLAH nasibini bol etsin..
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
resimlerin görünüyor kardeşim de çok yetersiz olmuş. canın sağ olsun. yenisiniz. gerek duyarsanız tekrar gider verilen bilgiler ışığında inceler,daha teferruatlı çekebilirsiniz. en azından işaretin olduğu kaya ve yakın çevresi geniş açılı görünürse yorumlar daha tatminkar olur.
img-20161116-wa0007-c99d4-8ac1c.jpg

burası çok net.üstte üçgen ve büyük oymanın akarı altta doğru. bazı ustalarımız mezar odası diye tabir eder,ben mahzen derim. ama mutlaka kayanın alt bitim noktalarından girişi başlayan odalar çıkar. muhtemelende iki tanedir. burada boşluk sistemiyle ya cihaz ya da çubuklarla tespit edilmesi gerekir. işçiliğide ağırdır söyleyeyim. diğerleri yeterli anlaşılamasa da burası kesin.
img-20161116-wa0003-b4cb3-eabb0.jpg

çok düzgün yapılmış değiller.alttaki bilhassa tam anlaşılamıyor.
sol kısımda işçilikli yerler göze çarpıyor. kayanın tamamı geniş açılı görünmediğinden,sağlıklı yorum zor.bir detay Ali dağından Erciyese dönmesine yeter.
oklar,çevrede kilise mezarlık gibi kutsal yerleri gösteren bulgular olabileceği gibi,define amaçlı da kullanılmıştır. farklı çözümleri olur. tek tip veya sistematik değillerdir. varsa kaya üzerindeki diğer bulgularla yoksa kendi kanatları uzunluğundaki farklılıklarla değerlendirmek gerekir. buradaki sanki o tipe benziyor. alt sol kanat daha uzun görünmesine rağmen,sanki arada bir kesinti var gibi. birebir gören insan ölçer ,kısayı uzun koldan çıkarır ve geriye doğru aradaki fark kadar kalan cm yi adım veya metre cinsi giderek bulur. öne giden olsada çoğunluk geriye doğru oluşur. bu noktaya çok emin yazılamaz. alanı incelemek gerekir. diğer bulgular da yorumlanacak görüntüden maalesef yoksun. önceliğin ilk resimde olsun. bakalım tespitini başarabilecekmisin.
 

Legolas2606

Kullanıcı
Katılım
5 Aralık 2016
Mesajlar
25
Beğeni
13
Puanları
3
Yaş
40
Yorumların için tskler diğer murc izleri ile PAR yazısında yorumluyabilirmisiniz..?
 
Üst