Bir Müslüman

Kafkaslı

Vip Üye
Bir Müslüman,
Yalan söyler mi?
Söylemez…
İftira atar mı?
Atmaz
Hırsızlık yapar mı?
Yapmaz
Kin güder mi?
Gütmez
Dedikodu yapar mı?
Yapmaz
Komşusu aç iken,
Kendi tok yatar mı?
Yatmaz…
Riyakâr olur mu?
Olmaz
Fena söz söyler mi?
Söylemez
İşkence yapar mı?
Yapmaz
Cana kıyar mı?
Kıymaz…
Uzar gider bu örnekler!
Allah kitabı Kur''an-ı kerim de
Açık açık belirtilmiştir bütün bunlar…
Yani Müslüman demek,
Örnek insan demek…
Dürüst, namuslu, şerefli
Haysiyetli, onurlu ve dik duran
Menfaatleri için şeytanla ortaklık kurmayan
Allah kuludur…
Nüfus kâğıtlarında;
Dini: “İslam “yazıyor
Sor birine İslamiyet''in şartı kaç diye?
Eğer üç kişiden ikisi bilirse,helal osun
5 Vakit namaz kılanımız kaç kişi?
Her gün evinden çıkarken,
“ Bismillah “ile çıkanınız ne kadar?
Sofradan kalkınca,
“ Çok şükür yarabbi “diyen, sayılı kişi ne kadar?
Tanısın, tanımasın…
Yolda gördüğü Müslüman kardeşine;
Selam verip, Allah kelamı eden var mı hiç?
Yok elbette…
Varsa da yüzde bir filandır…
E şimdi biz nasıl Müslüman''ız?
Böyle oluyor mu Müslümanlık?
Yani “ Elhamdülillah “ deyip oturmakla?
Nasıl bir genç nesil yetişiyor
Farkında değil misiniz?
Boş…
Bomboş…
Türk desem,
Değiller…
Müslüman desem,
Alakası yok…
Avrupalı gibiler desem,
Yanından geçmiyorlar!
Öyle ise bu ülke nasıl İslam ülkesi ki?
Ya da şöyle diyelim…
Kim bunlar?
Gel başa…
Müslüman ne yapar?
Bir tek Allah''a, onun peygamberine
Ve gönderdiği kitabına itaat eder
Kul kula biat etmez…
Hele ki bir siyasetçiye asla…

benzernick

Kullanıcı
Dertlenmişin hatap kardeş, bu modeller böyle, bataklıkta gül yetişmiyor,okullarda ne veriliyorki ne bekliyoruz,çocuk okula başlar başlamaz Allah cc önünde nasıl durulur ,anneye babaya nasıl saygılı olunur,onu öğretmiyorlar,putun önünde nasıl durulur onu öğretiyorlar,resullah sav haşa boşuna uğraşmış latla menatla bu gün müslümanım diyenlerin eliyle tunçtan putların önünde nasıl huşu ile durulur onları öğretiyorlar taze filizlere,resullahın ilkeleri değil, a şahsının ilkeleri öğretiliyor,boşuna sızlanmayalım gençlerin suçu yok suç bizde,bu eğitimi biz verdik onlara, şimdide hasadını topluyoz,,,.Allah cc hidayet verdiği imalat hataları müstesna .

Moderatör tarafında düzenlendi:

MAVRAN

Vip Üye
Kardeşlerim. Her İkinizede güzel konulara vurgu ettiniz ancak burada şu soruyu da sormaliyiz kendimize. Biz bu olumsuzluklar karşısında ne yapıyorum, bir çalışmam varmı. Bilmiyorum belki sizin bir çalışmanız vardır varsa ALLAH Mübarek etsin yardımcınız olsun. Birilerinin yanlışını sürekli anlatmak bek birşeyleri çözmüyor bu olumsuzluğu düzeltmek için bizzat mesai harcamak gerek. Bek fazla birşey bilmem Gönlümden geçeni yazdım. Herşeyin en doğrusunu ALLAH BİLİR.

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Kıymetli dostlar Müslüman bulunduğu ülkenin kanunlarına yasalarına uymak zorundadır ve yasayla korunan kim olursa olsun seversin sevmezsin saygı duyma mecburiyeti vardır ülkemiz cumhuriyetle yönetilen bir ülkedir şeriatla yönetilmiyor cumhuriyetimizi kuranların koymuş oldukları nizama her ırktan her dinden vatandaşlarımızın saygılı olma mecburiyeti vardır olabilir yasaları beğenmeyebiliriz bunun yolu siyasete girip inandığın değerlerle mücadele etmektir lütfen siyasi mülahazalara girmeyelim sitemiz bu tür suç teşkil edecek tartışma zemini oluşturacak üslup ve paylaşımların yarardan çok zarar getireceğine inanmaktadır yoksa benimde sitemizde bulunan saygıdeğer yönetici usta ve üyelerimizin de söyleyecek çok lafı vardır lakin her şey yerli yerinde olmalıdır sitemizin özellikle define sitesi olduğu bilinciyle çizgimizin dışına çıkmamaya özen gösterelim saygılarımı sunar iyi forumlar dilerim...

TEVFiK

Vip Üye
Bir Müslüman,
Yalan söyler mi?
Söylemez…
İftira atar mı?
Atmaz
Hırsızlık yapar mı?
Yapmaz
Kin güder mi?
Gütmez
Dedikodu yapar mı?
Yapmaz
Komşusu aç iken,
Kendi tok yatar mı?
Yatmaz…
Riyakâr olur mu?
Olmaz
Fena söz söyler mi?
Söylemez
İşkence yapar mı?
Yapmaz
Cana kıyar mı?
Kıymaz…
Uzar gider bu örnekler!
Allah kitabı Kur''an-ı kerim de
Açık açık belirtilmiştir bütün bunlar…
Yani Müslüman demek,
Örnek insan demek…:rolleyes: Maşallah benim bulunduğum yerde (maşallah)hepside var dersem yalan olacak :( hiç biride yok.
Ellerinize ve emeklerinize sağlık
Saygılarımla.

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Sevgili dostlarım sizler üzerinize alınmayınız HATTAB kardeşimize uyarı demek istemiyorum bir hatırlatma babında birlikte yaşadığımız toplumda insanlarımızın değer yargılarına saygılı olmanın gerekliliğini daha ziyade vurgulamak isterim bir türk büyüğümüzü sevende olur sevmeyende lakin insanlarımızın sevdikleri şahsiyetlere mümkünse dil uzatmayalımki sevenlerde sevmeyenlerin sevdiklerine dil uzatmasınlar Birlikte yaşımın almazsa olmazlarındandır Kanunlarımız ve yasalarımızın çerçevesinde olmamız hepimizin selameti açısından önemi malumunuzdur sıkıntı verdiysem özür dilerim herkese hayırlı forumlar güzellikleri paylaşmak dileğiyle inşAllah...

TEVFiK

Vip Üye
S.a. Sayın ustam sıkıntı yok dediklerinizde çok doğrudur diğer hattab Ustam üzerine almıştır nedense iki tane hattab ustamız var.hehehheeheee Saygılar.

benzernick

Kullanıcı
Sevgili dostlarım sizler üzerinize alınmayınız HATTAB kardeşimize uyarı demek istemiyorum bir hatırlatma babında birlikte yaşadığımız toplumda insanlarımızın değer yargılarına saygılı olmanın gerekliliğini daha ziyade vurgulamak isterim bir türk büyüğümüzü sevende olur sevmeyende lakin insanlarımızın sevdikleri şahsiyetlere mümkünse dil uzatmayalımki sevenlerde sevmeyenlerin sevdiklerine dil uzatmasınlar Birlikte yaşımın almazsa olmazlarındandır Kanunlarımız ve yasalarımızın çerçevesinde olmamız hepimizin selameti açısından önemi malumunuzdur sıkıntı verdiysem özür dilerim herkese hayırlı forumlar güzellikleri paylaşmak dileğiyle inşAllah...
lacivert kardeşim amacım sizi zor durum da bırakmak değil,ülkemizin eğitim olarak hakkaten sorunları var,ve gençliğimizin gidişatı iyi değil,kendi inanç ve değerlerine kayıtsız bir nesil yetişiyor,hatap kardeşin yazısına binaen bunları dile getirdik,ama bunlardan rahatsız olan sadece bizler değiliz,ülkenin en üst yetkilisi bizim o mesajı yazdıklarımızın akşamı,aşşaği yukarı kurduğumuz cümlelerin aynısını söyledi,eğitim sisteminin iyi olmadığını istediğimiz gençliğin yetişmediğini,bu manada gençlerimizin bir suçunun olmadığını suçun eğitim sisteminden kaynaklandığını vs,, mesajı yazdığımızın akşamında bir eğitim poroğram açılışında,aynı tarihli haberleri araştırırsanız bunu görürsünüz,dolayisi ile söylediğimiz şeyler ülkemizin sıkıntıları bizde bir vatandaş ve aile reisi olarak sıkıntılarımızı dile getirdik,yadırganacak bir durum yok,diğer meseleye gelirsek,sizde taktir edersinizki islam dini puta ve putçuluğa karşıdır bu en sevdiklerimiz de olsa böyledir,bunları değiştirmeliyiz,bırakalım bu kırkbeşlerden kalma kominizim kalıntısı törenleri,bazıları kaldırıldı, bunlarda kaldırılacak inşaallah, bizler dile getirelimki hızlandırsınlar, amacımız bu , dafine sitesi meselesine gelince bu konularda ben sizlere tabi oldum,sizde bunları dini meselelerde yayınlıyosunuz zaten,selam ve dua ile.

Son düzenleme:
Üst Alt