Keşke yazıyı silseydin ustam şahsen üzüldüm biliyoruz ki definecilik saklanmaç oynamak gibi bir şey mühim olan saklıyı bulmak bu bir heves bir tutku bulursa bulduğuna değil bulabildiğine sevinir çoğu zaman da bulabilmek hayali içinde ölür gider benim define sevdalısı arkadaşlarım beni hep hüzünlendirmiştir bu komedi trajik olaylar birde bulup hayrını görenleri duysam belki biraz sevineceğim ama ????
Ben yazarken bizler gibi masumhane milliyetci definecilerden bahsetdim tabiki kimlerin bu işlerle uğraştığını biliyorum malesef bizler belki bir avuç altın buluruz diye hayal kurarken o kişiler tarihi eserleri nasıl yurtdışına satarız diye pilanlar yapıyor bizler bir eser bulsak müzemize teslim edelim duyğuları yaşarken onlar bizlerin teslim etdiğini nasıl çalarız planları kuruyorlar isim veremem veya adres tarif edemem zaten bizlere de onların adreslerini ver diyen de olmaz onlar zaten ne dediğimizi anlıyorlar aderesleri de biliyorlar..Heee eğer orası ÇORUM ise adres saptırmak için bu fotoyu buraya atmışlar yoksa malı uçurdular kabuklarınıda bizim müzeye taşıttılar haberiniz olsun anlıcanız kazın ayağı öyle değil.))
Ustam sagda solda haberde filan okuduklarımız gözönünde olan şeyler.
Bu işten nasiplenen ve kimi zaman cok kıymetli eserler bulan ve elbette bunları satıp zengin olan da cok fazla insan var.
MAlum burada ben şunu buldum diye konu acabilecek babayigit yok.))
O yuzden buz dağının görünmeyen kısmı cok daha büyük vede elbette saklı.
Allah bizleride o buz dagının görünmeyen kısmındakilerden eylesin .)
Malum ustam kazıyı yapanlar bu işin emekcilerini kovalayan insanlar işi bukadar öğrenmişler belki de rüyalarında gördüler malumunuz bu işlere yeni başlandığı zamanlarda çok rüya görülüyorkonuyu saptırmıyalım ben sadece adamlar 1 m kalınlığında yeri hilti ile açmaya çalışmışlar
zemin horasan değil bildiğimiz sert kaya kenardaki kayalar aynı sert kaya o kayaların çıkarıldığı yer önemli.....
Parça parça kayalar olsa kaldır altına bak ama bu şekilde bütün bir kayalıkta hilti ile kayalarda açma yapmak iğne ile kuyu kazmaya benzer...
konuyu saptırmıyalım ben sadece adamlar 1 m kalınlığında yeri hilti ile açmaya çalışmışlar
zemin horasan değil bildiğimiz sert kaya kenardaki kayalar aynı sert kaya o kayaların çıkarıldığı yer önemli.....
Parça parça kayalar olsa kaldır altına bak ama bu şekilde bütün bir kayalıkta hilti ile kayalarda açma yapmak iğne ile kuyu kazmaya benzer...