Cevap: Böylesini görmekte bulmakta imkansız.
Hititli, bölge olarak iç kapadokya taraflarımı buralar. Ayrıca bir kaç bilgi berirsen bölgenin sana bazı bilgilerini sağlayabilirim.
Geçen roma yolları, psikoposluk kayıtları ve lokalizasyon konusunda yardımcı olmaya çalışabilirim.
Birde eğer oralarda statüsü yüksek bir mezarlık varsa kitabesi olması lazım. Çeviri konusundada yardımcı olurum.
Çömlek parçlarıçok önemli. Çevrede olması lazım. Varsa resimleri umarım paylaşırsın.
Ustam bölge Sivas.
Bu fotograftaki yere bizzat gitmedim henüz.
LAkin bu kayalıgın karşı tarafında taş öbekleri isimli ve tonoz mezar la alakalı actıgım konuda küp parcaları var.
Fotografını cekmedim ama.
Bu bölge ermeni bölgesi ustam.
Bu fotodaki kayalıklara türbe diyorlar.Aynı isimdeki köyde hemen aşağısında yer alıyor.
Bu alanı büyük bir alan olarak düşünün ve her tarafı ermeni köyüymüş aşağı yukarı ustam.
Ve taş öbeklerinin oldugu yere yakın köyde yıllar evvel bir tanıdıgın babası tarlasını süsrerken tarladan sanırım beyaz güzel bir taş heykel insan kafası bulmus.
KAfir işi diyip savurmus atmıs.
Bu beyaz taştan kusursuz heykel başı roma dönemi diye düşünüyorum.
Köyden diger köye gideken taş öbeklerinin oldugu yerinde oldugu kısma cok yakın yerde 4-5 adet çeşme var yıol üzerinde.
Ve yine o yol enarında normalde görünmeyen fakat uydudan dün görebildigim yapı kalıntıları var.Bu konu icinde önceki sayfalarda fotoyu paylaştım.
Biraz daha ilerde de tonoz mezar var 1 adet.
Bu fotosunu paylaştıgım türbe denilen mezarlı yerin sırasında yandaki ilerdeki ve köye yakın olan ve tabi benim taş öbeklerininde karsısında kalan tepe zirvesinde de baska bir türbe varmıs.
Millet türbe diyip duruyor ikna edemiyorum bi türlü milleti
Bi helikopterim olsa 5-6 satte her yanı incelicem ama şefim kötü 4 tekerim bile yok.
Bu haftasonu alıç toplamaya gidicez oraya ,o ara inceleyip fotolayacam nasipse.