Böylesini görmekte bulmakta imkansız. | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

Böylesini görmekte bulmakta imkansız.

A21MEDLi

Vip Üye
Cevap: Böylesini görmekte bulmakta imkansız.

yukarıda çizdiğime benzer yer,bence bu dağ olmalı,kırmızı çizginin olduğu sırtın odaya bakan cephenin,yamacını iyi kontrol et..burası mağara ve mezarlarla doludur.

Sarpedon

Kullanıcı

Büyük ve iç kısımlara belki yüzlerce metre uzanan bir kompleks.
Anadoludaki bu tür yerler sığınma yada yerleşim amaçlı olarak inşaa ediliyor. Daha sonraları özellikle ilk hristiyanların gizli saklı ibadet yerleri olup aynı zamanda bu yerleri dahada genişletip katakomp yaptıkları belirgindîr. Ölülerini paganlarla aynı yere gömmek istemeyen ilk hristiyanlar bu tür yerleri bir nekropol gibi kullanıyorlardı. Ortaçağda bu gelenek çok yaygındır. Dini inançları gereği buraları çeşitli dinsel sembol ve şifrelemelrele donatmışlardır. Günümüzde bu yerlerin toprak üstündekalan çoğu yerleri yağmalanmıştır.
Onun için fazla nir şey kalmış olacağı kanısında değilim.
Ama belki belki bir açılmamış oda vardır. Var ise içinden çok mühim objelerin olma olasılığı çok düşük olacaktır.
İlk hristiyanlar özellikle yoksul ve köle olan kesimlerin gözlerden uzak yaşadığı yerlerdir buralar.
Bir yağ kandili. Yada bronz bir haç.
Yinede araştırma hevesinizi kırmamak için size kolay gelsin diyorum.
Selamlarımla.

Gitti

Kullanıcı

Büyük ve iç kısımlara belki yüzlerce metre uzanan bir kompleks.
Anadoludaki bu tür yerler sığınma yada yerleşim amaçlı olarak inşaa ediliyor. Daha sonraları özellikle ilk hristiyanların gizli saklı ibadet yerleri olup aynı zamanda bu yerleri dahada genişletip katakomp yaptıkları belirgindîr. Ölülerini paganlarla aynı yere gömmek istemeyen ilk hristiyanlar bu tür yerleri bir nekropol gibi kullanıyorlardı. Ortaçağda bu gelenek çok yaygındır. Dini inançları gereği buraları çeşitli dinsel sembol ve şifrelemelrele donatmışlardır. Günümüzde bu yerlerin toprak üstündekalan çoğu yerleri yağmalanmıştır.
Onun için fazla nir şey kalmış olacağı kanısında değilim.
Ama belki belki bir açılmamış oda vardır. Var ise içinden çok mühim objelerin olma olasılığı çok düşük olacaktır.
İlk hristiyanlar özellikle yoksul ve köle olan kesimlerin gözlerden uzak yaşadığı yerlerdir buralar.
Bir yağ kandili. Yada bronz bir haç.
Yinede araştırma hevesinizi kırmamak için size kolay gelsin diyorum.
Selamlarımla.

ŞEfim isterse fosilleşmiş dinazor dışkısı cıksın sorun etmem koyar salona iç gecirip izlerim hergün :))

Toplu igne kadar birşey bulsam hatırat manasında yeter.

Acılmamıs bir oda istegimde en öncesinde tarihi koklayabilmek icin.
2 bin sene evvel kapatılmıs ve depremlerin,sellerin,fırtınaların,insanların acamadıgı mahvedemedigi bir şeyi 2 bin yıl sonra acmak o kokuyu havaya hissetmek herseyden daha haz verici olucak benim icin.

O enfes mevkiyi gezmekte ayrı bir hazı olucaktır ayrıca.

Birde taş öbekleri ile ilgili actıgım konudaki taş öbeklerinin oldugu mevkinin ilerisinde sırtındaki dagda bir kayalık var tek bir kayalık,orası ilk dikkatimi cezbeden yer ve bakir oldugu kanısındayım.
Bu kayalıklarada karşı karşıya veya biraz capraz bakmakta.

Sarpedon

Kullanıcı

Elbette tarihi bir şeyi keşfetme kadar heyecanlı bir şeyi definecilerin yaşaması muhteşemdir. Bu konuda hemfikirim sizinle.
Olurda kapağı açarsanız, içeriyi havalandırıp sonra girmeyi unutmayın. Malum metan gazı definecinin en amansız düşmanıdır.
Selamlarımla

Gitti

Kullanıcı

Elbette tarihi bir şeyi keşfetme kadar heyecanlı bir şeyi definecilerin yaşaması muhteşemdir. Bu konuda hemfikirim sizinle.
Olurda kapağı açarsanız, içeriyi havalandırıp sonra girmeyi unutmayın. Malum metan gazı definecinin en amansız düşmanıdır.
Selamlarımla

:))
Tarih kokusunda kastım radyasyon veya metan gazı digil tabiki.

Gidip belayı rica minnet istemek olur bu.

KANAS_USTA

Vip Üye

ahhhh hıtıtlı kardesım ahhhh
yukunu tutan arıdna bakmadan gıttı bır tesekkuru bıle cok gordu(onlara hakkımı helal etmıyorum)
resmı gorunce yıne ıcım cız ettı
ALLAH gonlune gore versın kardesım
hem kasan hem tek mezarın var(lahıt)

Gitti

Kullanıcı

ahhhh hıtıtlı kardesım ahhhh
yukunu tutan arıdna bakmadan gıttı bır tesekkuru bıle cok gordu(onlara hakkımı helal etmıyorum)
resmı gorunce yıne ıcım cız ettı
ALLAH gonlune gore versın kardesım
hem kasan hem tek mezarın var(lahıt)

Ustam beni öldürecen bigün.
Soldaki büyük ve yanındaki ufak sıvalı kapalı delikleri diyosun digmi?

Allah nasiplendirirse biz teşekküren fazlasını yaparız ustam.
Mesela sana bi kanas alırım :))

Sarpedon

Kullanıcı

Hititli, bölge olarak iç kapadokya taraflarımı buralar. Ayrıca bir kaç bilgi berirsen bölgenin sana bazı bilgilerini sağlayabilirim.
Geçen roma yolları, psikoposluk kayıtları ve lokalizasyon konusunda yardımcı olmaya çalışabilirim.
Birde eğer oralarda statüsü yüksek bir mezarlık varsa kitabesi olması lazım. Çeviri konusundada yardımcı olurum.
Çömlek parçlarıçok önemli. Çevrede olması lazım. Varsa resimleri umarım paylaşırsın.

Sarpedon

Kullanıcı

Unutmadan yakınlarda basamakları olan bir sunak varmı?

Gitti

Kullanıcı

Hititli, bölge olarak iç kapadokya taraflarımı buralar. Ayrıca bir kaç bilgi berirsen bölgenin sana bazı bilgilerini sağlayabilirim.
Geçen roma yolları, psikoposluk kayıtları ve lokalizasyon konusunda yardımcı olmaya çalışabilirim.
Birde eğer oralarda statüsü yüksek bir mezarlık varsa kitabesi olması lazım. Çeviri konusundada yardımcı olurum.
Çömlek parçlarıçok önemli. Çevrede olması lazım. Varsa resimleri umarım paylaşırsın.

Ustam bölge Sivas.

Bu fotograftaki yere bizzat gitmedim henüz.
LAkin bu kayalıgın karşı tarafında taş öbekleri isimli ve tonoz mezar la alakalı actıgım konuda küp parcaları var.
Fotografını cekmedim ama.

Bu bölge ermeni bölgesi ustam.
Bu fotodaki kayalıklara türbe diyorlar.Aynı isimdeki köyde hemen aşağısında yer alıyor.

Bu alanı büyük bir alan olarak düşünün ve her tarafı ermeni köyüymüş aşağı yukarı ustam.

Ve taş öbeklerinin oldugu yere yakın köyde yıllar evvel bir tanıdıgın babası tarlasını süsrerken tarladan sanırım beyaz güzel bir taş heykel insan kafası bulmus.
KAfir işi diyip savurmus atmıs.
Bu beyaz taştan kusursuz heykel başı roma dönemi diye düşünüyorum.
Köyden diger köye gideken taş öbeklerinin oldugu yerinde oldugu kısma cok yakın yerde 4-5 adet çeşme var yıol üzerinde.
Ve yine o yol enarında normalde görünmeyen fakat uydudan dün görebildigim yapı kalıntıları var.Bu konu icinde önceki sayfalarda fotoyu paylaştım.

Biraz daha ilerde de tonoz mezar var 1 adet.
Bu fotosunu paylaştıgım türbe denilen mezarlı yerin sırasında yandaki ilerdeki ve köye yakın olan ve tabi benim taş öbeklerininde karsısında kalan tepe zirvesinde de baska bir türbe varmıs.
Millet türbe diyip duruyor ikna edemiyorum bi türlü milleti :):):)

Bi helikopterim olsa 5-6 satte her yanı incelicem ama şefim kötü 4 tekerim bile yok.
Bu haftasonu alıç toplamaya gidicez oraya ,o ara inceleyip fotolayacam nasipse.

Üst Alt