Adamsın sen... Şu bilgileri para ile almak istesen vermezler dışarda... Anlayana almak isteyene büyük nimetler bunlar... İstesen Ego yapıp üstten bakar konuşur, naz yapar ucundan anlatırsın... Ama sen tevazu edip teferruatlı bir şekilde bu konulara değiniyorsun... Allah senden razı olsun... Benim uslubuma sizler bakmayın aradaki samimiyetten bu hitap siz demeyin abiler...Başım gözümle beraber ustam. Su bitkilerine pek giresim yoktu ama siz çok sağlam bi noktaya değindiniz.
Su teresi sık zikzaklı derelerde her ne kadar yön değiştirse de kafanızı karıştıracak yerde şu yöntemle hareket ederek sonuca gidin.
Dere çift taraftan karşılıklı su teresi vermişse orada pek birşey aramayın alan ufak tefekten ibarettir. Derenin üst özellikle güney yakasında su teresi var ise işte bu piyangodur. O yataktaki toprak dolgusaldır ve kaçmaması için toprapı sahiplenmesi için özellikle su teresi yeşertilir.
Düney yakasından kuzeye bakarak solunuz sizi büyük şehre götürür mesafe değişkenlik gösterir. Bunu anlamanın yolu yerinde incelemeden geçer. Sağınız sizi tavuğada kiliseyede hanada hamamada değirmenede manastırada küplemeyede lahitede değerli mezarada götürür. Solunuzda sizi değirmene götürür ama sağınız sizi en değerlisine götürür.
Yardımcı bitkilerde şu şekildedir
Şapka çam (toprak altı oda mezarına)
İkiz çam ( mezara ve teneke küp saklamalarına)
Selvi çamı ( sadece sarıya veya gümüşe)
Ceviz ( bu noktada kollara ayrılır detayı uzundur)
Çınar ( iç gövde ateşle karartılmışsa bil hassa etrafta horosan arayın)
Üzüm nar, üzüm incir ve üzüm dut yakınındaysa bu oradaki yaşayan dağınık halkın önem alanına götürür.
Soruldukça aklıma geliyor ustam hatırladığım olursa dile getiririm tekrardan İnş’ALLAH. Konu olarak çok iyi yere değinmişsiniz İnş’ALLAH bu açıdanda fayda sağlar.
Moderatör tarafında düzenlendi: