Şimdi aklıma bir anı geldi onu anlatmak istedim. Birileri dere kenarında bir koltuk var dediler eh hadi bakalım dedim. Neyse gittik baktım koltuk falan yok ortada doğal bir objeyi benzetmiş arkadaşlar canları sağ olsun. Hadi buraya kadar gelmiş iken şu dere içini kenarlarını gezelim biraz dedim bakarsın bir şeyler görürüz. Efendim o koltuk dedikleri yerin 100 metre kadar mesafede dere kenarında bir değirmen kalıntıları mevcut idi demekki bu dere zamanında bir değirmeni çalıştıracak kadar su taşıyormuş şimdi yazları akmıyor bile. Değirmen ile ilgilenemedim çünki hemen köprü yanı ve insanların olduğu zamana denk geldim. Neyse bu değirmen burda ise yakı larınıda gezmem gerekir idi. Dere yatağı olduğu gibi sal Kayalık . Henüz 50 metre gitmedim bir baktım derenin kenarında dere yatağından birbuçuk metre üstte ki kayada bir oyma dur bakalım dedim kendime birde baktım 2 metre yanında bir tana daha. Bana bu durum tuhaf geldi. Arazi tecrübeme ters düşüyor idi bu oymalar. Yanımdaki gençlere bir şey demeden orada öyle bunlara bakmaya başladım. Benim ile gezen benim yanımda hiç bir şeye karışmaz sadece izlerler. 5. 10 dakika onlara bakar iken dikkatimi bir şey çekti.öncede söylediğim gibi bu dere yatağı sal kaya sanki su betonun üstünden akıyormuş eskiden burada. Ve burası o derenin en dar yeri karşısındaki kayalar ile bu oymalar arası 3. 4 metre . Hemen ben karşıya geçtim hoppa karşıda ki kayalarda da aynı yükseklikte büyüklükte aynı şekilde 2 tane oyma daha var.. Allah Allah ne olaki bunlar dedim çünki mezarı zaten hiç düşünmemiş idim bunları görünce ilk gördüğüm oymadan itibaren çünki derinlikler biraz fazla idi. İyide niçin yapılmış bunlar başladım kafamda planı yapmaya ve çözdüm olayı. @Kader25 Ustamızın yazısını görünce bu anı aklıma geldi. Olayı ben çözdüm Sizce nedir bu. Aşağıda çizim ile gösterdim şekli. Bu bir sınama değildir arkadaşlar sadece mantığımızı geliştirmektir. Bütün kardeşlerimizin fikirlerine saygılıyızdır.