Kiymetli
@BABACONDA Ustam,
Vermis oldugunuz kiymetli bilgilerden dolayi cok tesekkur ederim.
Olay ve yer, bu bilgilerin isiginda netlesmis oldu. Kral mezari oldugunu hic tahmin etmemistim.
Bir pazar gunu gezmesi sonunda burasini ziyaret ettim. Gunes batmaya yakin, vakit daralmisti. 3-5 fotograf alip tespite gectim. Bununla alakali LAHİT VAR DEDİLER...BEN BULAMADİM.. konu basligi ile konuyu actim. Cok ragbet gormedi. İsaretlerin bulundugu kayayi tekrar isaretleyerek bu islemin mantigini ogrenirsem bilgilerim pekisecekti. Cozebilmeyi umut ederek yeni konu olarak actim.
Bu isaretin oldugu kayanin 7 metre kuzeybatisinda 60x60 kare seklinde 25 metre derinliginde, kesme taslardan, gecmeli sistemle yapilmis cok guzel bir kuyu var. Gecmiste ici doldurulmus. Burasi izinli maden sahasi. Cam madeni cikariliyor. İlk 5 metresini amcam temizlemis. Odalara girisin kuyudan oldugu dusunulmus. Her tasa tek tek bakmislar, bir sey goremeyince bu niyetten donmusler. Sonra burada bilmedikleri bir ekip calismis. 20 metrede onlar temizlemisler. Su cikinca onlarda birakmislar.
Bu kuyunun 7 metre guneyinde odanin birisini tespit ettim. Diger oda ise isaretlerin bulundugu kayanin Dogusunda ve 6x4 metre uzunluk cikinca tereddut ettim. Yorgunluguma verdim. @DeLiCeBeY ustamin ve sizin dediginiz, 2 odayi buldum.
Girisi bulamamistum. Simdi girisde gozumun onune geldi.
Sayin ustam,
Dedigim gibi burasi ruhsatli cam maden sahasi. Makinalar calisiyor. 1 aya kalmaz bu alana gelir. Simdi ruhsatli is yapmak istesek iZin vermezler. Oylece biraksak kimsenin haberi olmasa kepce her yeri perisan edecek. Muzeye gel al desek almaz saniyorum Belki maden ruhsati iptal edilecek.
Acaba guzelce, zarar verdirmeden actirsam, icindeki lahit ortaya cikinca muzeye haber versem daha iyi olur mu diye cozumlemede bulunuyorum. Bu sayede maden ruhsatina zarar gelmez, lahit kurtulmus bizde sevinmis oluruz diyorum. Sizler ne tavsiye edersuniz kiymetli ustalarim.
Ha bu arada derinlik vermeyi unuttum: Her 2 oda da derinlik yaklasik 3 metre. 30-40 cm. Oynayabilir.
Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi