Bunun anlamı nedir | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Bunun anlamı nedir

KOMAGENE

Kullanıcı
valla usta bişi anlamadım taş 2 metrede çıktı dıyorsun hamamdan çıkmış gibi temiz
bence taşı birileri çıkardı aldığını aldı atı alan üsküdarı geçti
sizin hem burda hem özelde anlattıklarınızdan bir gram birşey anlamadım devrik cümle kullanıyorsunuz
taşı kim çıkardı anlamadım hala
neyse ilk yazdıklarım geçerli hakkınızda hayırlısı

_Trakyalı_

Vip Üye
Merhaba,

Taşı, 2 m toprağa gömülü pozisyonda buldum dediğinize göre;

Taşın o kadar muntazam ve görünür olması başka amaca hizmet ediyor olabilir.

Coğrafi konumu uygunsa, sınır taşı , harita ölçüm taşı v.b. amaca hizmet ediyor da olabilir. Gelişigüzel, keyfe keder zarar vermemenizi tavsiye ederim.

Çakılan çivi, etraftaki maden ve minerallerin enerjisini çekip, hacim dalgasını tek noktada topladığından, alan taramaniz başını buradan alamaz. Taşı üzmeden civiyi cikartabilirseniz, alan taramanizi ondan sonra tekrar kullanınız.
Bu defa farkli yere götürecektir.
Artık sapmasini ,şunusunu bunusuna o zaman kafa yorarsiniz.

Rast gelsin..

yzc08

Kullanıcı
Taş zaten dışarının taşı yosun kına vs. Bağlamış. Alttan çıkma değil bu.
Başlığın aciklamada yazdığım dan bu anlammi çıkıyor anlamadim.. (Özenerek kesilmiş ve toprağa yaklaşık 2 m gömülü bir sütun gibi bir taş.. tam ortasına çivi çakılmış.. çingene civisine benzetim..)
Demek istiyorum ki bu taş yaklaşık 2 m gömülüdür toprağa.. kazinip torakdan cikartilma di..
Şuan resim de göründüğü gibi kalani toprağın içinde
Ekli dosyalar

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Başlığın aciklamada yazdığım dan bu anlammi çıkıyor anlamadim.. (Özenerek kesilmiş ve toprağa yaklaşık 2 m gömülü bir sütun gibi bir taş.. tam ortasına çivi çakılmış.. çingene civisine benzetim..)
Demek istiyorum ki bu taş yaklaşık 2 m gömülüdür toprağa.. kazinip torakdan cikartilma di..
Şuan resim de göründüğü gibi kalani toprağın içinde
Ekli dosyalar
Kızmanıza gerek yok şahsen bende okuyunca öyle anladım. Madem asliyeti böyle idi kısmen toprak üstünde geri kalan kısmıda şu kadar toprak altında deseydiniz daha iyi olmazmıydı. 🙂

yzc08

Kullanıcı
Kızmanıza gerek yok şahsen bende okuyunca öyle anladım. Madem asliyeti böyle idi kısmen toprak üstünde geri kalan kısmıda şu kadar toprak altında deseydiniz daha iyi olmazmıydı. 🙂
Doğru diyorsun haklısın fakat resimde gömülü olduğu belli olduğu için çok detaylıca yazmadım..

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Doğru diyorsun haklısın fakat resimde gömülü olduğu belli olduğu için çok detaylıca yazmadım..
Bunu siz canlı gözle gördüğünüz için asliyetine hakimsiniz o yüzden siz öyle görüyorsunuz. Bizim gördüğümüz ise sanki o taş blok biryerden getirtilip oraya koyulmuş ve etrafında çim yeşermiş gibi görünüyor. Toprak temasına veya toprak altı işleme dair bir görüntü yok. Bu yüzden ustalara kızmamak lazım. 🙂👍

Şimdi daha iyi anlaşıldı en azından, Ustalarda ona göre görüş bildirir.

Çevrenizde dinamikliği olan bir yapı varmı veya geçmişte olupta bugün kalıntısı görünmeyen. Alanın tarihine ne kadar hakimsiniz?

yzc08

Kullanıcı
Bunu siz canlı gözle gördüğünüz için asliyetine hakimsiniz o yüzden siz öyle görüyorsunuz. Bizim gördüğümüz ise sanki o taş blok biryerden getirtilip oraya koyulmuş ve etrafında çim yeşermiş gibi görünüyor. Toprak temasına veya toprak altı işleme dair bir görüntü yok. Bu yüzden ustalara kızmamak lazım. 🙂👍

Şimdi daha iyi anlaşıldı en azından, Ustalarda ona göre görüş bildirir.

Çevrenizde dinamikliği olan bir yapı varmı veya geçmişte olupta bugün kalıntısı görünmeyen. Alanın tarihine ne kadar hakimsiniz?
Yapı var imiş taş duvar filan var çok uzağında değil tahmini 4-5 yanında dir,, önünde ise su pınarı var 15 m sağında Kimin yaptığı belki olmayan su kanalı var,, çok eskiden su akarmi bilmiyorlar fakat yağmurlu havalarda su akar,, bizim deyim ile kuru ırmak,, dikkatimi cekmesi ise el yapımı olması

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Yapı var imiş taş duvar filan var çok uzağında değil tahmini 4-5 yanında dir,, önünde ise su pınarı var 15 m sağında Kimin yaptığı belki olmayan su kanalı var,, çok eskiden su akarmi bilmiyorlar fakat yağmurlu havalarda su akar,, bizim deyim ile kuru ırmak,, dikkatimi cekmesi ise el yapımı olması
Ne tür kalıcı bitki ve ağaçlar mevcut alanda? Bilhassa batı ve güneyinde neler yer alıyor

yzc08

Kullanıcı
Ne tür kalıcı bitki ve ağaçlar mevcut alanda? Bilhassa batı ve güneyinde neler yer alıyor
Orada çok büyük ağaçlar çam var küçük kuzeyinde devamı kayalık yapı üzerinde bir kaç m altı kayalık zemini var o zemin yaklaşık kuzeye.dogru 50-60 m devam eder,, güneyinde ise 4 maden sonrası 10 m uçurum var ondan sonrasi toprak alan araziler tarlalar vardır,, doğusunda ırmak batısında düzlükler ve tarlalar

Üst Alt