Bunun Ne Olduğu Hakkında Bilgisi Olan!

Kervan07

Vip Üye
kolye değil kapı süs kapı tokmağıdır yani tokman alanında bulunan süslemedir bir kaç parça daha olmalı

zebun ustam onuda düşünmedim değil...elbette tokmak olma ihtimalide yüksek..beni düşündüren üzerindeki cizikler..acaba sonradan başka amac için kullanılmış olabilirmi diye düşünmüyor değilim

DeLiCebey

Vip Üye
Zebun ustama katılıyorum kapı tokmağı olduğunu düşünüyorum

Düşünce Düşüneni Düşündükce Düşündürmüyorsa Düşünen Gerçek Manada Düşünmüyor Demektir.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

kurşundan bir kaç tanesine şahit olmuşluğum vardır.ya toprak altında bir taşın himayesinde ya da küçük bir kasa türü yerde ,bir su gözesi yakınlarında gençliğimde görmüştüm.;) bazıları domuz yağı ile kaplanmıştı.
demirin ucuna dikkatli bak.
çizdiğim yerler bir anlam taşımıyormu.acaba neden hep farklı bir çizim kullanılmış. hiç bir yerinde simetri varmı.
kanalın bitim noktasındaki oyma laf olsun diyemi yapılmıştır.
okutulması ,arazi üzerinde değerlendirilmesi gerekir. bir ustasını bulabilirsen,her çizginin bile anlamı olduğunu görürsün. sağlıcakla.

Kervan07

Vip Üye

kurşundan bir kaç tanesine şahit olmuşluğum vardır.ya toprak altında bir taşın himayesinde ya da küçük bir kasa türü yerde ,bir su gözesi yakınlarında gençliğimde görmüştüm.;) bazıları domuz yağı ile kaplanmıştı.
demirin ucuna dikkatli bak.
çizdiğim yerler bir anlam taşımıyormu.acaba neden hep farklı bir çizim kullanılmış. hiç bir yerinde simetri varmı.
kanalın bitim noktasındaki oyma laf olsun diyemi yapılmıştır.
okutulması ,arazi üzerinde değerlendirilmesi gerekir. bir ustasını bulabilirsen,her çizginin bile anlamı olduğunu görürsün. sağlıcakla.

ikizceli ustam bende konu açıklamasında aynen sizin yorumunuz gibi açıklama yapacaktım fakat acaba benim gibi düşünen başka birileri varmıdır diye pek açıklama yapmadım.benim en net gördüğüm üzerinde bir balık ve balığın kuyruğun altında bir oyma...

teşekkürler ustam ilgi alaka için

ersan

Vip Üye
ustam bu bir kilse ye ayit bir mahzen haritasi tunel seklinde girisi var ve cok da derin bir de mahzende deyerli bir mezar simgesi var ama burda bakilirsa iscili cok avir bir yer neden dersen kabartma ucgen sekilndeki tam unden geciyo orda burda bakildina gure burda papazin bir mezari var ve onu yandanm gectimi tunel sekliden buyuk mahzene gidilen tunel olmali neden dersen mahzene orra buyuk bir ,,D,,seklinde kabartma var ama dikatli incelindinde D ,genis tarafi omega seklinde bicimlenmis bu isaretlere bakilirasa deyeri cok yuksen ve buyuk bir mahzenden basediliyor ordaki tam ortadaki guz yasina benzeyen oyma da odada bir ceseten basedfiyor bukadar buyuk mahzen ve ince uzun tunelden geciliyor hepten bosa yapilmamistir ustam.

Üst Alt