Çanakkale De Tarihi Eser | Define işaretleri ve anlamları

Çanakkale De Tarihi Eser

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Alçıtepe ve Seddülbahir köylerinde yaptıkları tarihi eser operasyonunda 4 bin 206 adet tarihi eser ele geçirildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Alçıtepe ve Seddülbahir köylerinde yaşayan İ.L, N.F., E.B. ve H.Y.’nin işyerlerinde ve evlerinde tarihi eser bulundurdukları ihbarı üzerine harekete geçti. Adli makamlardan alınan arama kararıyla şüphelilerin işyerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, Çanakkale Savaşları’ndan kalma 3 adet mühür, 29 adet tarihi değeri olan silah, 12 adet matara, 182 adet tüfek mühimmatı, 625 adet mermi çekirdeği, bin 272 adet muhtelif silah malzemesi, bin 89 adet muhtelif eski eser, 614 adet boş kovan, 157 adet obje, 7 adet çanak çömlek, 124 adet sikke, 22 adet dinamit fitili, 6 adet taarruz el bombası, 2 adet süs eşyası olmak üzere toplam 4 bin 206 adet tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen eserler Müze Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere muhafaza altına alınırken, şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Alıntı Merkezi:

walkman

Kullanıcı
İşin garip kısmı tarihi değerinden çok manevi değeri olan Çanakkale savaşlarındaki eserlerin yakalanması olmuş. Bu tür tarihimize ait eserleri para karşılığı alıp satanlara ne demeli?

Warning

Kullanıcı
İşin garip kısmı tarihi değerinden çok manevi değeri olan Çanakkale savaşlarındaki eserlerin yakalanması olmuş. Bu tür tarihimize ait eserleri para karşılığı alıp satanlara ne demeli?
Mükemmel bir cevap vermişsin sevgili Üstadım tebrik ediyorum yüreğine sağlık

ankara

Güvenlik
Kullanıcı
arkadaşlar çanakkaleye eskiden sık sık giderdim hatta alçı tepe köyün de kaldıgım olurdu burada devam eden bir kazı çalışması yok devlet teafından yapılan ancak tarım yarım adanın her noktasında yapılıyor ve her yerden savaştan kalmış eserlere rastlanıyor tabiki bunları toplayıp ticaretini yapanlar var bu da onların topladıkları yanlız zaman zaman kaçak kazıların yapıldıgını duyuyorum ankara gurubu olarak mart ayında arkadaşlar la bir çanakkale turu düşünüyorum ortam müsait olursa benim şehir dışı işlerime denk gelmezse çanakkale deniz savaşlarının yıl dönümünde orada olmak istiyoruz anzaklar ve türkler bir birini görsün.

Üst Alt