arkadaşlar,bu tünel girişli mezar odası değil. üstten açılmış ,duvarla çevrilmiş ve bizim bildiğimiz gece kondu misali üzeri kaya ile kapatılmış. üstteki kapak kayalar ,tahrip olduğu için görünmemesi yanılgıya sebep olmasın.
evt şişle tepit yapılmış vede dediğiniz gibi hepsi kırılmamış bir kapak taşı kaldırılıp iş bitirilmiş günümüze bu kadar ulaşa bilmiştamam ustam ben üstü komple kırmışlar mesela bi kısmını delip giriş yapmamışlar bildiğin odanın tavanını kople almışlar bunun sebebi nedir yada ne tür bi teknik uygulamışlarki tavanı komple yok emiler bence burda bi teknik var bu işin sırrı nedir acaba bence işe yarar bir teknik öğrenmek lazım
bu arazi ERZURUMLU DEFİNECİ İLE GEZİLDİ giriş yönleri kuzey batıdır oda yuksekliği 1.60cm dir her bir taşı horasan dokmeden yapılmıştır bu mezarlardan ne kemik çikiyor nede herangi bir obje mezarlar yamaç araziye yapılmıştır umarım yeterli olmuşturasi usta birkaç resimde odanın (giriş güneydoğu, kuzey batı v.s. gibi) yönleri ile beraber resim yüklesen, bir de araziyi genişçe gören resimler koysaydın çok daha işe yarardı bu resimler. bir çok arkadaşımız için;
neyin nerede ve nasıl olduğunu anlayacak paylaşımların sevabı daha çok olur. paylaşım için teşekkürler.
mozaik gibi bir karışım kullanılmış bu mezarda hiç taşa oyma işçilik yok her bir taşı horasan dökümdür alt tarafta yeni acılmış vardı onda yapıştırma yoktu sadece kapatılıp bırakılmışasi ve ikizceli ustam burdaki mezarın kapağı yapıştırmamı? dikkatli bakarsanız kapağın üstünde beyaz yapıştırıcı var hatta kapağın kenarlarından taşmış..sizce tespitim doğrumu? teşekkürler paylaşım için asiavcu ustmam
ben bir kere gittim birşey anlamadım asi ustaya söyledim sağolsun ilgilendi geldi gördü... bana gereken dersi verdi çok verimli bir ders işledik bak bu böyleyse şöyleyse diye bayağı uygylama yaptık yani...