çeşme | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

çeşme

rafet5757

Kullanıcı
Cevap: çeşme

s.a. harbici ustam güzel ve ilginç bir çeşme bu çeşmedeki kemer ovalmi banamı öle geldi bu tip çeşmeler her yerde olmaz kilise hamam han, kervansaray olmalı çevrede diye düşünüyorum dag basını bırak köylerde bile böyle işçilikli çeşme ben görmedim saınırım ortadaki taş sökülüp takılmış içine bakılmış iyi bir tamirat gerekli çeşmeye bu işciliğe yazık olur

KOMAGENE

Kullanıcı

çeşme soyulmuş ustam suyun aktığı yerdeki yuvarlak oyuğa ne dersiniz bilmiyorum onun normalde toprakla bütün olması gerekiyor aynı zamanda oyuğun içinde en fazla ceviz buyukluğunde bir oyuk daha olması lazım

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

Çeşmenin 70 metre güney batısında kilise yeri var buradaki kayalarda yılan resmi varmiş ama kırılmış su içilen çanak yerden70 cm yukarıda bizim oralarda hepsi böyle olur orjinal değil yıkılıp 3 metre öne alınmş ama aslı gibi yapılmış suyu doğusundan künk ile geliyor bana uzaklığı 100 metre kadar suyu buz gibi yaz kış kurumaz

kakavanchi

Kullanıcı

burda oyukatan kanallı tastan bahstmek mumkun degıl.. zaten su nereyedokuluo bellı... eger varsa arastırman gereken seyler de bellı.. yaslı agac olacak.. agacta cıvı varmı bakacaksın... dere var mı hangı yonde yol varmı hangı yonde... suyun o oval yerden dokuldugu yere bakın hafıf esleyıp... kanallı tas varmı yok mu??? en onemlısı bu... sılahta yeter sana bence cok guzel ısaret

Üst Alt