Çeşmedeki işaret Papaz Kellesi mi?

impossibleman

Kullanıcı
Cevap: Çeşmedeki işaret Papaz Kellesi mi?

5825485697.jpg

Ustam ben gidemiyorum. ama birini gönderebilirsem çektiririm. Bu taş başka yerden gelmiş olabilirmi. Çeşmeye sonradan eklenmiş olabilirmi. Gerçi diğer taşlarla aynı özelliğe sahip görünüyor. Madalyonda yanındaki taşda olduğundan söküp gelme değildir sanırım.
Birde bu tarz işaretlerde sistem nasıldır acaba. Tek gözü canlı bakıyor. Diğer gözü kör gibi geldi. Baktığı yönde orman var. ormanın içinde küçük bir yığma. Yaklaşık 700-800 metre mesafesi var. Yığma açılmış. içi kare taşlarla örülerek yapılmış. yani bir sistemi olmalı diye düşünüyorum. Kanas Ustanın yardımı lazım. zamanında çok gittik. Parçaları toplayana kadar akla karayı gösterdi yolllar. :) istem olmalı diye düşünüyorum. Klise, Papaz, Yığma, Eski 4 adet ağaç, Kuru dere falan hepsi var. Ustalar yardımcı olursa sistem kafamda oturacak. :) İnşaAllah.
Yığmanın girişi ve içi :
1713S6300711.JPG

581S6300712.JPG

KARE(KUKIR)

Kullanıcı

şimdi bu son fotoları atınca kafamda şöyle birşey canlandı papazın baktığı yönde yığma acaba kama dedğim benzettiğim işaret ölçüsü acaba bu yığmaya denk düşermi şimdi kamanın ölçüsünü çok merak ettim valla

impossibleman

Kullanıcı

Ustam kamanın uç kısmı çatlasın 30 cm dir. Yığma baktığı yönde ama 700 metre vardır. Daha önce 30 metrede başka emareler var. Konudan bilgisi olan arkadaşlar yazsa çevreyi anlatacam birazda. Burası benim köyümde. Çok gittim ama her seferinde farklı işaretler için gittim. Baktımki olaylar hep bu çeşmenin civarında. O zaman diyorumki burada bir sistem var. Ama çözemiyorum. Saygılarımla.

Üst Alt