çift kisilik bir koltuk tasi | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

çift kisilik bir koltuk tasi

ersan

Vip Üye
Cevap: çift kisilik bir koltuk tasi

ahhh KANAS_USTAM bu aksam yine yok uyku .bu keskin viraj ustam tam bu 13 cu resim saten onustanda o yei koyudum bu yerin alcandan bu dere gecermis,,tuz derresi ,,dere ustam bilmiyorum ne tarafa akarmis ama tam senin basetin gibi o keskin virajin basladi alt ksede kaliyor yeri bee onu oraya su toplansin diye biliyoprum cobanlar yapmis biliyorum birde ondan 15-20 mt yukarsunda bir kuyuya benzeyen bir yer var azi koca taslarlan kapali kismetse hepsini resme cekecem ta koymadiklarimi ,,hem iki derin su yolu gibi yer var bu duvar setin yana kadar geliyor hem bu duvar setin arkasinda tas toprak o yer tam o setin ortasinda arkada cubuklar nokta verdi ama ben o yeri dikate almadim bokluk bisey vardir diye ta dorusu o yeri cok cok incelemedim usta her sey uyuyor.

A21MEDLi

Vip Üye
Cevap: civit kisilik bir koluk tasi

cok saol ustam sade bir yer anlayamadim ne demek oldunu ,,kusura bakma,,--sunu kuyma yeri olur ,,ustam bu nu anlamadim .bana yule anlat ki kuvlu bir isan anlain bilsin koptumkoptumkoptumkoptumkoptumkoptum

sunu demek,birilerine bir şey sunma gibi,
yanii köyüne bir usta gelse ona bi tas ayranı elinle sunarsın yaaa
bu sunuda onun gibi bişey,fakat bu sunuyu elinle sunamıyorsun.koptumkoptumkoptum
kaya mezarının çevresine bir yere sunuyu bırakmak için kayada oyma niş yapılır..(şimdide nişi soracaksın)
örneğin;çeşmelerde bulunan su tasını koyma yeri yapılır ya..
işte sunu yeriyle çeşmelerdeki tas koyma yeri ile benzerdir aynıdır.bu gibi oymalara sunu yeri denir.
bunların ebatları standart değil,büyük veya küçük olabilir...

ersan

Vip Üye

merhaba CALKAYA28 ustam cok doru suz etmisin ,,cubuklar para bulsa trilioner olurdun diye ,,ustam ben sade cubuklarin nokta vedi isaretleri resme cekiyorum cubuklar islemei icin bisey kacrmiyorum ama her zaman cekim yok cekim oldu zaman bilessinki 1000 mezarda sade birinde olsun onu da kacirmam hem ustam zamaninda okadar kazmisimki bilemiyorum biseyler cikar mi .tmm ustam sen benim ustamsin suzunden cikmam .ama ustam ta cok iyi yerlerim var kismetse ileri doru rersimlerini cekip koyacam .
(alkış) hadi ustam kal salicaklaan ,,,(alkış)

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye

ahhh KANAS_USTAM...,hem iki derin su yolu gibi yer var bu duvar setin yana kadar geliyor hem bu duvar setin arkasinda tas toprak o yer tam o setin ortasinda arkada cubuklar nokta verdi ama ben o yeri dikate almadim bokluk bisey vardir diye ta dorusu o yeri cok cok incelemedim usta her sey uyuyor.

Turuncuyla işaretlediğim yeri
Birde size sorayım dedim ersan ustam
Burda boşluk demek istiyorsunuz heraldekoptum
K yanlış harf mi acabakoptum:Dkoptum

ersan

Vip Üye

merhaba aliveli44 ustam o noktaladsim turuncu yer tam o yere cubuklar nokta verddi ustam hic dikatini cektimi bilmem o yerin otlari kuru etrafi yesil 1 mt yununde kaliyor bu yer bu koltun .kanas ustamin dedi gibi tam koltun arkasinda 10 adim metre yoktu yanimda bir bosluk vereiyor tek bir yerde .

YesiL

Kullanıcı

bence bu resimler gayet normal.benim fikrim koltuk taşı ile uzaktan yakından alakası yok.

A21MEDLi

Vip Üye

şahin

Kullanıcı
Cevap: civit kisilik bir koluk tasi

sunu demek,birilerine bir şey sunma gibi,
yanii köyüne bir usta gelse ona bi tas ayranı elinle sunarsın yaaa
bu sunuda onun gibi bişey,fakat bu sunuyu elinle sunamıyorsun.koptumkoptumkoptum
kaya mezarının çevresine bir yere sunuyu bırakmak için kayada oyma niş yapılır..(şimdide nişi soracaksın)
örneğin;çeşmelerde bulunan su tasını koyma yeri yapılır ya..
işte sunu yeriyle çeşmelerdeki tas koyma yeri ile benzerdir aynıdır.bu gibi oymalara sunu yeri denir.
bunların ebatları standart değil,büyük veya küçük olabilir...

soru bana gelmiş ama medli usta gerekli açıklamayı yapmış. kendisine teşekkür ederim.

senin yazdıgın kelimelerdede bazen anlamak zor oluyor. yasadıgın ülkeye verip anlamaya çalışıyorum. benim yazdıklarımdada bazen sitede donma oluyor. yazıyı yazarken bakmıyorum tammı eksikmi diye yazıp yolluyorum donma o ana denk gelirse eksik yada düşük cümleler oluyor.

sunu: bu dünyada yaşayan akrabalarının diğer dünyadaki yakınlarına bu dünyadan sundukları armaganlardır. (et ekmek sarap&)

sunu koyma yeri: sunulan seyin bırakıldıgı taşa keşme yerlerdir. genelde mezara çok yakın olur.

çift kişinin oturdugu koltuk olarak degerlendirmen gerekirsede 2 adımda mutlaka asırlık bir ağaç yada agaç kökü olmalı yada dedelerden bu agacın varlıgını arasdırman gerekır.

koltuk tasının bır tarafı mutlaka düzgün traşlanmış olur. traslanan yer dik duvar ve bu duvarın dibine dogru ınersen yuvarlak oyma bulursun dahada altan tunel tenunelden odasına gidilir kanas ustanın dedigibi.

ersan

Vip Üye

cok tesekur sahin usta bizim konusmamiz buyle nekadar uras veriyorum yazmayi anayabilsinlerr diye sindik gecelim isarete usta tam senin basetin gibi sag taraf ta bit kanal var zemine doru iniyor ve traslanmis bu yer kanal da aynen bu koltuk en tepede yukarda kaliyor duz bir ovada ta bu yerein arkasinda guneybatida ta cok kaya mezarlari var bu klotuk tasi birinci kaya mezar isateti oburleri hepsi de bu yerin arkasinda kaliyor .

Üst Alt