coins roma Eugenio 392 - 394 d.C. | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

coins roma Eugenio 392 - 394 d.C.

GÜLBAHÇELi

USTA
Admin
Kardasim bana sarı lazım.
Amma dediği doğru abimizin.
Nice gümüşler var sarıdan çok kıymetli.
Nadir olması ve kondisyon çok önemli.
Konyada 25.000 adet Baykuş uctugundan beri Baykuşun bile kiymeti kalmadı neredeyse.
baykuşlu dediğiniz atena dır hala değerli olanları var her baykuşlu bir değildir çok çeşit baskıları vardır

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Zamanlama sorunu diyorsun :) o kadar baykuş bir arada ne arıyormuş 🤔 Darphanemiymiş orası
Toplamı 46 bin adet.
2 çömlek + 1 teneke yanyana toplam 3 parça.
Asker parasiymış.
İkisi ağabey kardeş üç kişi bulmuş el yapımı bir dedektorle
Malesef ikisi vefat etmiş ileri ki zamanlarda. Hikayesi bu kadar.

İnsan zannediyor ki; paraya pula kavusursa, hersey çok iyi güzel olacak.
Sonuç böyle olsaydı dünyanın zenginleri gibta edilecek insanları olurdu. Halbuki dünyada en sevilmeyen kesim genelde zenginlerdir. Dertleri hiç bitmez. Paranin imtihanı büyüktür. Bir arkadasimin dediği gibi;
Kasa (para)
Masa (makam)
Nisa (Kadın)
Büyük imtihandır.
Allah cc bizlere hakkımızda hayirli olacağı nasip etsin. Amin.

GÜLBAHÇELi

USTA
Admin
biliyorum usta teneke yok 3 adet küp zincirle bir birlerine bağlı toprakta gömülü yaklaşık 15.20 santim derinliğinde cihazıda garet 150 veya 200 dü yanlış hatırlamıyorsam neyse buldularda yemek nasip olmadı bulan vefat etti diyerinden haberim yok bulmak birşey deyil yemek nasip olmalı yiyemediğin mal senin deyildir fazlasıda zarar başa bela olur o kişilerinde başından çok olaylar geçti onun için az olsun temiz olsun yüzlerce binlerce bulacağına dediğim paralardan 20 tane olsun yeter ;)

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
sende saolasın gurban katolog olarak sırayla yüklüyorum belki birgün birilerine faydası olur bu tür bir katolağu heryerde bulamazlar
Ustam bence bu konuları bir bölüm olarak sabitlemek gerekiyor. Numizmatik olarak değilde Gülbahçeli ustanın kataloğu falan gibi

GÜLBAHÇELi

USTA
Admin
Hay maşallah be :) Bir şey sorucam şu dönem sahteleri varya onlar neden para etmiyor onlarda gümüş altın bakır vs madenden sonucta onlarda eski para veya 1300 yılından gelen bi para şahıs baskısı olsa bile neden para etmiyor?
etmediğini kim söyledi orjinaliyle aynı para eder özellikle kolleksiyonerler ararlar ellerinde numune bulundurmak isterler bazı kişiler bedava almak için para etmiyor diyebilir inanma onlarda aynı parayı eder

Üst Alt