Çok Fazla Araştırmama Rağmen Bir Cevap Bulamadım? Yardımcı Olan Olursa Çok Sevinecegim Lütfen?

Tombalaa

Kullanıcı
Üstadlar öncelikle Selamun Aleykum.
Arkadaşlar düz bir arazide yerin bir - bir buçuk metre altında yatay, güneybatıya bakan boş bir küp bulmuşlar heyecanlanmışlar kırmışlar hemen, içinden sadece kaval kemikleri ve kum cıkmış. Fark etmişler ki kum altın tozuna karışıkmış elleri falan parıl parıl olmus ama cok küçük taneciklermis . İş buradan sonra başlıyor. Tabi biraz araştırıyorlar küpün üzerinde ki işaretlerin ne olduğunu anlamaya çalışmaları söyleniyor ama yapamıyorlar çünkü heyecandan kırmışlar paramparça etmişler 40/50 cm uzunlukta falan bir küpmüş. Parçaları birleştirmişler küpte zigzaglı çizgiler yoğunluktaymis bir de "v" isareti gormusler "v" nin sağ ya da sol hemen altında yaninda bir düz kısa çizgi varmış, bunun dışında bir şey seçip anlayamamislar. Bunların bir işaret olduğunu düşünüp küpün yanından aşağıya doğru kazmaya devam ediyorlar 2 metre kazmışlar hep kum cıkmış genis kazmışlar toprak altından bildiğiniz hep kum cıkmış ve altın tozu ile karışık o kadar çok diyor ki eline alıp ovalaladiginda eller parıl parıl oluyormus. 2 metreden sonra normal toprağa dondu 1.5 metre de onu "Yasak Kelime" sonra mavimtrak parlak sert bir toprağa döndü kil gibi diyor, 1.5 metreye yakın da bunu kazıyorlar! Su cıkmış tam 5 metrede ! Bir kaç gün beklemişler su ne azalmış ne de çoğalmış. Altı herhalde su diye toprakla kapatmişlar sonra komple vazgeçmişler. Ben bunları duyunca şok oldum internette böyle bir bilgi de bulamıyorum. Ama düşündüm dedikleri gibi o kadar kumlu altın olursa adamlar o kadar altın tozu saçıyorsa orda büyük bir gömü olduğu anlamına gelmez mi ? Ben yeri öğrensem izinli bir kazı yaptirsam e devlet bana zaten yüzde 30/ 40 ı verecek Allah bereket versin. Ama bu işaretler, boş yatay küp, bir kamyondan fazla kumlu altın tozu vs diyor bunlar hep büyük işaretler değil midir bilincli hareket etmek istiyorum beni aydınlatacak biri var mı ? Şimdiden çok teşekkür ederim.

gıral

Vip Üye
Aleykümselam kardeşim öncelikle boşküp işaret olabilir sıradan bi mezarda olabilir resimler olsa iyiolurdu kumagelince okadar kum olsa olsa pirit olur bumaden altına çok benzer sana tavsiyem kumu incele İnşallah benyanılmış olurum senköşeyi dönersin okundaki madeni yak neolduğunu anlarsın kolaygelsin

Tombalaa

Kullanıcı
Aleykümselam kardeşim öncelikle boşküp işaret olabilir sıradan bi mezarda olabilir resimler olsa iyiolurdu kumagelince okadar kum olsa olsa pirit olur bumaden altına çok benzer sana tavsiyem kumu incele İnşallah benyanılmış olurum senköşeyi dönersin okundaki madeni yak neolduğunu anlarsın kolaygelsin

Tombalaa

Kullanıcı
Abi pirit olduğunu farzedelim bu her yerde rastlanılır bir şey mi. Bana bir avuç kum verdiler baktım yanlarında elinde avusturunca pırıl pırıl bir madem kalıyor elde ama tabi altın mi pirit mi anlamam. Dedigim gibi pirit olsa bile her yerde boyle kolay rastlanılan bir maden mi? Bir işaret değil midir ? Bir de yerin 5 metre altı sanki bana çok gibi geldi bu normal mi ? Fotoğraf bende sordum çekmemişler ama tarif ettiler bildiğin dümdüz arazi tepe oyuk taş vs hiç bir belirti yok diyor tarla gibi düşün diyor.

Tombalaa

Kullanıcı
Ustalar yorumlayabilecek biraz daha tahmin yürütüp akıl verecek bir abimiz yok mu ?

gıral

Vip Üye
Kardeş senin tarifine bakılırsa pirit bumaden doğada çokça bulunur seninelinde varsa bunu biraz ısıt patlar külolur tecrübe etmişolursun derindede olur yüzeydede olur

coral69

Kullanıcı
Yatay küp seni yön olarak Güney Doğuya atar çalışılan yerden mesafe olarak 55 adımı geçmeyecek şekilde arazide kod olarak daha Yüksel olmak zorunda

Üst Alt