S.A...Bence de güzel bir mezarlık,6, fotoyu durduğun noktayı görecek şekilde fotolayabilirmisin?Açılmış mezar mı sunu çukuru mu şahsen kestiremedim...Bildiğim kadarı ile bu tür yerlerde mezarlar genel de oymalara göre aşağı eğim olan taraf ta olur,bu fotoya göre de genel de zemin altı taş örme tuğla örme mezarlar var,kayanın üstüne çıkıp aşağı tarafa bakman gerekir...Boşluk bakabilirsin,duruma göre şişlemede işe yarayabilir...Dile getirilmiş olduğu gibi bence de güzel bir oda mezar var,kare oyma bunu destekliyor,giriş kayanın hemen bitiminde olabilir...Mıcır kalıntıları ve boşluk tespiti giriş bulmada fikir verebilir...maceracı37 abim sormuş bu kadar mezar olurmu diye;o zaman ki mezarların bizdeki gibi 2x1 metre yani 2 metrekare olamıyacağını düşünürsek bence bu kadar mezarın bir yerde olması doğal...
Ben bu tür mezar oymalarını hep günümüz mezar taşları veya bir çok yerde ki selvi ağaçları ile özdeşleştiriyorum,yani bir oyma bir mezar bir selvi yada mezar taşı bir mezar,tek fark derinlik ve hacim...
BENCE...