ÇUBUK ve ÇUBUKÇULAR ÜZERİNE KADİM ve İLMİ BİLGİLER, BİLİMSEL ÇALIŞMALAR, HURAFELER ve İNANÇ ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Bu söylediğinizr şaşırdım ustam ben sona geldik diye bırakmıştım. Dört yöne de döndüm her yönde kuyu tepkisi verdi. Bir yönde verse o yöne bakardım ama her yönde verdiği için boşluk içinde olduğumdan dolayı boşluk tepkisi veriyor diye düşündüm.
Boşluğu nasıl bulduğunu bilmediğimden
İşareti sende nedir bilmedigimden
Tespit usulünü gormediğimden
Ne desem boşa çıkabilir.

Kendi usulunde derinlik al.
Mesele anlaşılmış olur.

_Trakyalı_

Vip Üye
@Kader25 ustam Bi sorum olacaktı.
Usta arazide çubukları Bi noktada kuyu tepkisi verdi. Açtım gerçekten de bi kuyu çıktı. Kuyu dediğim su kuyusu değil 1.5 metre belki biraz daha fazla Bi kuyu. İç kısım etrafı Horasan harcı ile sıva mış. Tabanına kadar temizledik taban da Horasan ile sıva mış. Tabanın tam ortasında bir karış kadar oyuk var.. Çanak... Ben bu taban da da çubuk tuttum çubuklar hala kuyu tepkisi veriyor. Anlamadığım kuyunun altında gizli olan bölme var kuyu devam ediyor bu yüzden mi kuyu tepkisi veriyor yoksa kuyunun içinde olduğum için mi kuyu tepkisi veriyor anlamadım. Nasıl anlayabilirim ustam

Ekli dosyalar

• 20250523_121823.jpg
    20250523_121823.jpg
    336.6 KB · Görüntüleme: 15

oymak beyi

Kullanıcı
Kaya yüzeyinde değil ustam. Toprakta idi. Zarar vermeden açtık temizledik. İç duvarlar ve taban komple horasan sıvanmış. Biraz dökülme var ama halen sıvaların çogunlugu duruyor. Resmi ekliyorum. Tabanı kırıp kırmamak konusunda tereddüt yaşadık ama sonra vazgeçtik. Hatıra olarak kalsın istedik. Düşüncelerinizi bekliyorum saygılar

Ekli dosyalar

• 1000001722.jpg
    1000001722.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 12

_Trakyalı_

Vip Üye
Kaya yüzeyinde değil ustam. Toprakta idi. Zarar vermeden açtık temizledik. İç duvarlar ve taban komple horasan sıvanmış. Biraz dökülme var ama halen sıvaların çogunlugu duruyor. Resmi ekliyorum. Tabanı kırıp kırmamak konusunda tereddüt yaşadık ama sonra vazgeçtik. Hatıra olarak kalsın istedik. Düşüncelerinizi bekliyorum saygılar
Biliyorum toprakta oldugunu.
Kayada olması şart değil.
Denk geldi, sende değerlendir, bilgi birikimi olsun diye gönderdim.

oymak beyi

Kullanıcı
Burayı açmadan önce kuyu tepkisi verdi çubuklar. Açtık temizledik tabana indim tekrar tuttum çubukları hala kuyu diyor. Her yöne döndüm her yönde aynı tepki. Acaba kuyu içinde olduğumdan mı kuyu diyor diye o yüzden sormuştum. Kuy o görünen taban son ise normalde artık kuyu tepkisi vermemesi mi gerekiyor bunu bilmiyorum, tecrübe etmedim daha önce

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
1 metrelik demir çakın tabana.
Boşluk varsa düşer.
Meselede anlaşılmış olur.

Üst Alt