Darısı başınıza :) | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Darısı başınıza :)

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
İzmir’de altın dolu çömlek bulundu . 2 bin 400 yıldır keşfedilmeyi bekliyordu
İzmir’deki Notion Antik Kenti’nde yaklaşık 2 bin 400 yıllık altın sikke dolu bir çömlek keşfedildi. Arkeologları heyecanlandıran bu keşfin çok büyük bir felakete işaret edebileceği ifade ediliyor
İzmir’in Menderes ilçesindeki Notion Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarında, yaklaşık 2 bin 400 yıllık altın sikke dolu bir çömlek bulundu. Michigan Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Notion Arkeoloji Projesi kapsamında, Kültür Bakanlığı izniyle 2022’de başlatılan kazılarda önemli bulgulara ulaşıldı.
1 tanesi 1 askerin 1 aylık maaşı
Arkeologlar, çömleğin MÖ 5. yüzyılın sonlarına ait olduğunu ve Pers İmparatorluğu döneminde basılan dareikos altın sikkeleri içerdiğini belirtiyor. Bu sikkeler, paralı askerlere ödeme yapmak amacıyla kullanılıyordu. Bir adet altın sikkenin paralı askerin bir aylık maaşı olduğu ifade ediliyor ve bulunan sikkelerin Manisa’nın Salihli ilçesindeki Sardis Antik Kenti’nde basıldığı tahmin ediliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 33565
Benim evin karşısında basılmış madem, benim payımı versinler. Komşu hakkı sahih hadise dayalı gerisi vicdanlarına kalmış. 😂😂😂😛

SiyahBeyaz

Renksiz arkadaş
Vip Üye
Abe sen yapma beni tanımıyorsun gibi 😂

Bildiğimiz yemek çömleğini al önüne 1 TL madenî parayı doldur tam dolunca dök say aşağı yukarı o kadar çıkar 😂
Az önce Lidya sikkelerini inceliyordum tanesi 8.700 💶 olan bile var. İstemişken 1 küp Sarı Lidya sikkesi isteyin 😅

GÜLBAHÇELi

USTA
Admin
burda ellibinliklerde var burdaki paraları iyi inceleyin romanın değerli paraları

_Trakyalı_

Vip Üye
Sarıya varmadan..

Ekli dosyalar

• 20240807_125956.jpg
    20240807_125956.jpg
    169.9 KB · Görüntüleme: 7
Üst Alt