Teşekkür ederim sevgili dostlar...
Zeki55 ustamızın emeğine yüreğine sağlık...
Teşekkür ederim sevgili dostlar...
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah...Zeki55 ustam,Rahmet etti.Allah c.c.Mekanını cennet etsin inşallah.
Düz U açı istikametinde ki kendisine benzer tepe, punt gibi yüksek seviyede bulunan malın işareti olup, orta merkezden mlaın olduğu tam nokta tespit edilebilir. Malın olduğu yer ile işaret arasındaki mesafeyi bilmek için ise: aynı taş üzerinde U işaretini destekleyici, tamamlayıcı ikinci işaret (ölçü verici) yoksa U’nun açık kısmı yaniaçısı ölçülür ve çıkan rakam 70 ile çarpılır bulunan rakam cm.,metre cinsinden uzaklığı vermektedir.
Eyvallah ustam Allah razı olsun...Selamûn Aleykûm değerli ustam. Estafirullah her konuda güzel ve farklı görüşlere sahip tecrübeli ustalarımız var ama ben yine de kendimce eksik gördüğüm veya farklı olanı izah edeyim. Lazım olan lazımlığını dilediği gibi alsın İnş’ALLAH
Düz ve ters U harfinde U harfinin ağız kısmının baktığı yön muhakkak ama muhakkak mağaranın girişinin olduğu yöne bakar ve kapı kati suret ile bu istikamette simetrik mesafededir. Sağa sola sapma ihtimali ihtimalsizdir şayet işaret gerçek ise. Keza sapmanın olduğu işaret kesinlikle eşkiyaya ait değildir. U işareti bir roma emaresi ile eş zamanlı ise bu kısımda kesinlik net görsel ile yardım istemelisiniz veya doğru kaynaktan bilgi edinmelisiniz. Romalılar da dahil olmak üzere U harfinde sapma yaşamanız içi su dolu sürahide suyu yok saymanız kadar zor ve mantık dışıdır. @Lacivert24 ustam bir çok konuyu detaylandırarak anlatmış zaten. Sadece U harfinde es geçtiğimiz noktalar dediğim gibidir. U harfi sağa,sola,yukarı ve aşağı bakar. Genelde tuzaklıdır. Peki tuzaklı olduğunu nasıl anlarız? *** Hidden text: cannot be quoted. ***
Bu da ağzı kapalı mağara olduğunu simgeler. Ağzı kapalı U harfi görürseniz bu %95 birden fazla U ve içi noktalı veya bazısı noktasız O harfi de sunar size. %5 ihtimal kapalı U tek haliyle gelir. Bir eşkiye tek başına bunu hem yontup ham harfize yani hafriyat tahliyesi yapamaz. Bir diğer kısım ise U harfi bir kaya üzerin de ne kadar çok ise odalar arası geçiş de o denlidir. Eşkiyalarda bu işaret yeminli ve klan gömülerinde olur. Romalılarda tünel ve dehlizlerde de görülmüştür. Bir konumda dile getirmiştim. Eğer gömüyü yapan kişinin hangi inanca sahip olduğunu ve kaç kişi olduğunu bilirseniz bu size klanınıda bulmanızı sağlar işareti neye istinaden yaptığınıda söyler.
Küp konusuna gelince. Arkadaşlar şu kısmı kesinlikle ama kesinlikle bir yere not edin. Eğer küpün duruşu *** Hidden text: cannot be quoted. ***
Bu mesafe ilk küp ile ikinci küp arasındaki sabit mesafedir ve toprak yüzeyindeki mesafeyle eş değerde tutulamaz.
Benden şimdilik bukadar. Kalan kısımları okudukça veya sizlerden mesaj yöneldikçe cevaplarım. ALLAH razı olsun @Lacivert24 ustam bildiğin tutanak yazmış bu kadarını anca okuyabildim.Affola. Yorgunluğuma verin. Eğer harf ve kelime de imla hatası edip yanlış anlaşılmış veya kalp kırdıysak affınıza sığınıyorum. Selametle İnş’ALLAH.
![]()
Bilgi ezberden istenirse bilgide ihtilafa düşeriz. Konu istenmedik anda münazaraya döner. Bu sebeple görsel ile konuşmak lazım gelir işin asliyeti gereği. Ben görselsiz pek açıklama yapma taraftarı olan ve doğru bulan biri değilim o sebeple size şu hususta bir tür mantık açıklığı getirerek yardımcı olabilirim.Kabartma balıkla ilgili bilgi varsa rica etsem
Bir zerre dahi faideye meğil ettirdiysek ne mutlu. Görseli konu altında veya ana konuyu editleyerek paylaşırsanız benim eksikliğimi bir başka usta görüşçü veya onların bir eksiğini ben tamamlarım hepimiz yek pare bir sonuca yaklaşırız. Selametle İnş’ALLAH.Roni usta,ben bu konuda çok araştırdım ve sizin yazdıklarınız benim bildiklerimi arttırdı ve pekiştirdi.yani ben sayende güzel bilgiler edindim .çok çok teşekkür ederim.