Define ve tılsım

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Bu işlemi uzaktan mı yapıyorsunuz ? bu tür bir işlem yapmadığım ve yaptırmadığım için merakımdan soruyorum.
Bu cinderler aynı mühendisler gibi birbirini pek beğenmezler abi. 😀

Evet bu isler geriden de olur amma bu ilmi hakikaten iyi bilen ve yanında bir ordu elemanı olan yapabilir. Kaç kişi vardır bu kuvvet nasip olan? Ben diyeyim 5 kişi sen de 15 kişi. Ve bunlar asla define ile alakalı böyle işe girmezler, yardımcı da olmazlar. (İstisnası olsa da bu kaideyi bozmaz, İstisnası da binde bir ya olur yada olmaz, o kadar azdır).

Ben biliyorum, ben hallederim bu iş onların işi değil deyip araziye geldiğinde altına kaçıran, bağıra bağıra kaçanları.
(Haşa ne ayipliyorum nede kınıyorum, karşisindakiler çok güçlü, yapabileceği birsey yok.) 3-5 kıytırık elemanla olmaz, dediğim gibi çok güçlü ordusu olan lazım.
(Nusaybin canlarının boyu ortalama 80 metre, binayı sallasalar deprem oldu sanılır.) Halbuki çoğunluğun 50 tanesi bir araya gelse bir musluğu açamazlar.)
Neyse bu kadar detay yeter insallah. 😍

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Bu cinderler aynı mühendisler gibi birbirini pek beğenmezler abi. 😀

Evet bu isler geriden de olur amma bu ilmi hakikaten iyi bilen ve yanında bir ordu elemanı olan yapabilir. Kaç kişi vardır bu kuvvet nasip olan? Ben diyeyim 5 kişi sen de 15 kişi. Ve bunlar asla define ile alakalı böyle işe girmezler, yardımcı da olmazlar. (İstisnası olsa da bu kaideyi bozmaz, İstisnası da binde bir ya olur yada olmaz, o kadar azdır).

Ben biliyorum, ben hallederim bu iş onların işi değil deyip araziye geldiğinde altına kaçıran, bağıra bağıra kaçanları.
(Haşa ne ayipliyorum nede kınıyorum, karşisindakiler çok güçlü, yapabileceği birsey yok.) 3-5 kıytırık elemanla olmaz, dediğim gibi çok güçlü ordusu olan lazım.
(Nusaybin canlarının boyu ortalama 80 metre, binayı sallasalar deprem oldu sanılır.) Halbuki çoğunluğun 50 tanesi bir araya gelse bir musluğu açamazlar.)
Neyse bu kadar detay yeter insallah. 😍

selamunaleykum,

konu dışında bir konu sormak isterim. cahilliğimi görmezden gelin ustam. cidden hep merak etmişimdir ve benim size soracağım gibi bana soranlarda olmuştu. bu bahsettiğiniz güçlü ordulara sahip hocalarımız bu orduları hangi misyonda kullanırlar acaba. amaç gaye nedir ? aslında net olarak şunu merak ediyorum, filistin gibi zulum gören yerlere müdahale edemezlermi ? yada direk israil liderini etkileyemezlermi bu güçlü ordulara sahip ilim erbabları ?

islam dinine mensup olmayan kişiler bu tür çalışmaları rahatlıkla yaparken neden islam dinine mensup kişileri bulur bu tılsımlar büyüler ?

acaba nisa suresi 136 ncı ayetini tam olarak içimize çekmediğimiz için olabilir mi ? (ey iman edenler iman ediniz)

gayri müslimler bizler gibi bu tür konulara pek itibar etmiyor ve inanç kalıpları tılsım ve büyüden etkilenmiyor gibi. biz müslümanlar ise nekadar hurafe nekadar hikaye varsa tüm zihnimizi bunlarla doldurmuş gibiyiz.

içten bir besmele tüm kapıları açar inşAllah. anlam ve manasını bilerek söylenen bir besmele , nefes gibi içe çekilen bir besmele Allahın izni ile açılması gereken kapıları açar , kapanması gerekenleri kapar biiznilah.

birçoğumuz duymuştur şunu, abdest aldıktan sonra acaba abdestim oldumu dersek ne olur abdest şüpheye girer ve abdest tazelenir. yada abdest varken acaba abdestim duruyormu dersek ne oluyordu abdest yeniden alınıyordu. demem oki şüphe abdesti bile bozarken Allaha olan güvenide bi okadar sarsar. besmele çektim ama olmadı demeden evvel besmelenin sahibine olan güvenini tartmak gerekir.

besmelemi çektim hadi bakalım olacakmı ? mı ekini koydunmu imandan gerisin, imansız değilsin imandan gerisin. besmeleyi çekerken öyle bir güven olacakki içinde sarsılmaz bir imanla olacak. Allahın varlığına inandığın kadar besmelenin hakikakitinede aynı şuurla inancan. ( ey iman edenler, iman edin)

selam ve dua ile.

pelteks

Kullanıcı
selamunaleykum,

konu dışında bir konu sormak isterim. cahilliğimi görmezden gelin ustam. cidden hep merak etmişimdir ve benim size soracağım gibi bana soranlarda olmuştu. bu bahsettiğiniz güçlü ordulara sahip hocalarımız bu orduları hangi misyonda kullanırlar acaba. amaç gaye nedir ? aslında net olarak şunu merak ediyorum, filistin gibi zulum gören yerlere müdahale edemezlermi ? yada direk israil liderini etkileyemezlermi bu güçlü ordulara sahip ilim erbabları ?

islam dinine mensup olmayan kişiler bu tür çalışmaları rahatlıkla yaparken neden islam dinine mensup kişileri bulur bu tılsımlar büyüler ?

acaba nisa suresi 136 ncı ayetini tam olarak içimize çekmediğimiz için olabilir mi ? (ey iman edenler iman ediniz)

gayri müslimler bizler gibi bu tür konulara pek itibar etmiyor ve inanç kalıpları tılsım ve büyüden etkilenmiyor gibi. biz müslümanlar ise nekadar hurafe nekadar hikaye varsa tüm zihnimizi bunlarla doldurmuş gibiyiz.

içten bir besmele tüm kapıları açar inşAllah. anlam ve manasını bilerek söylenen bir besmele , nefes gibi içe çekilen bir besmele Allahın izni ile açılması gereken kapıları açar , kapanması gerekenleri kapar biiznilah.

birçoğumuz duymuştur şunu, abdest aldıktan sonra acaba abdestim oldumu dersek ne olur abdest şüpheye girer ve abdest tazelenir. yada abdest varken acaba abdestim duruyormu dersek ne oluyordu abdest yeniden alınıyordu. demem oki şüphe abdesti bile bozarken Allaha olan güvenide bi okadar sarsar. besmele çektim ama olmadı demeden evvel besmelenin sahibine olan güvenini tartmak gerekir.

besmelemi çektim hadi bakalım olacakmı ? mı ekini koydunmu imandan gerisin, imansız değilsin imandan gerisin. besmeleyi çekerken öyle bir güven olacakki içinde sarsılmaz bir imanla olacak. Allahın varlığına inandığın kadar besmelenin hakikakitinede aynı şuurla inancan. ( ey iman edenler, iman edin)

selam ve dua ile.
MaşAllah ustam,kimseyi tartmak haddimize değil,lakin zeki adam sorduğu sorudan kendini belli ediyor..Rabbim cümlemizi imanı tam olanlardan eylesin

DADAŞBOZKURT

Kullanıcı
Daha doğrusu bu korumayı yapan ben değilim ilmine güvendiğim hocam oda genellikle ücret talep etmez tslep etse bile bazı özel mürekkepleri vs. Varmış onların karşılığı kadarını talep eder oda cüzi bir miktar olur
Sözüm meclisden dışarı...Bu işler öyle para meselesi değil ben hocayim diyip para talep edenler zaten bizle yol yürüyemez hikayenin sonunu RABBİM bilir kul işine baksın. Niyeti halis olmayanı çözecek kadar kapasiteye sahibiz. Elhamdülillah ☝️👉 senin niyetin halis olabilir lakin bu işler gönül işi ekip işi hoca dediğin kişi gelir işi çözemez şakaya gelmez tılsım çarpar sebep olur parada kurtarmaz Gardaş... Yanlış anlama en son ben hocayim diye biri geldi. İnanirmisin bilmem arkasına bakmadan kaçtı

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
ALEYKUM SELAM KARDASIM.
DAHA IYI GORUNSUN DIYE BUYUK HARFLERLE YAZIYORUM.
konu dışında bir konu sormak isterim. cahilliğimi görmezden gelin ustam. cidden hep merak etmişimdir ve benim size soracağım gibi bana soranlarda olmuştu. bu bahsettiğiniz güçlü ordulara sahip hocalarımız bu orduları hangi misyonda kullanırlar acaba. amaç gaye nedir ?

BU BAHSE KONU HOCALAR, BU ORDULARI KULLANMIYORLAR. BU ORDULAR BU "HOCALARI" KORUYORLAR. DUNYA HEM INSANLARIN HEM CİNLERİN GECICI MEKANI. INSAN VE CINLERDE DOGUM VARDIR. MEVCUT KAYITLARA GORE CINLERIN NÜFUSU INSAN NUFUSUNUN 10 KATIDIR. BUGUN 8 MILYAR INSAN VARSA 80 MILYAR CIN VARDIR. CINLERDE INSANLAR GIBI "MUKELLEFTIR" INSANLIK NASIL BUGUN DIN HUSUSUNDA AYRI DUSMUSTUR ONLARDA DA DURUM AYNIDIR. ICLERINDE MUSLUMAN OLANLAR AZDIR. AZGIN INSAN GURUBU GIBI AZGIN CIN GURUBU DA MEVCUTTUR. BU GURUP IFRITTIR, YANI AZAZILIN SOYUNDAN GELENLER. DIGERLERININ 10 TANESI BIR ARAYA GELSE BIR MUSLUGU ACAMAZ AMMA BUNLAR BINAYI SALLAYACAK GUCTEDIR. NASIL INSANLAR SAVASIYOR KENDI ARALARINDA BUNLARDA DA SAVAŞLAR DEVAM ETMEKTEDIRLER. KISACA INSANLAR NASILSA CINLERDE AYNIDIR BU HUSUSLARDA. COK FAZLA TEFERRUAT YAZIYI UZATACAGINDAN BU KADARI YETERLI OLSUN.

BAHSE KONU HOCALAR BU ORDULARI GENEL DURUMLARDA (teferruat vermiyorum) "YÖNLENDIRIRLER" CINLER SADECE BASLARINDAKI IDARECILERI DINLERLER HOCALAR BU LIDERLERI MEVCUT DURUMA GORE YONLENDIRIR. ZIRA CINLERIN MUHAKEME YETENEGI ÇOK SINIRLIDIR.

BIR INSAN BIR CINI ÖLDÜREMEZ, BIR CINDE BIR INSANI.. INSAN INSANI CIN CINI ÖLDUREBILIR. ALLAH CC GÜC TAKSIMINI BOYLE TAKDIR EYLEMIŞ. CINI YAKMA TABIRI VARDIR, BU OLDURULMESINI IFADE EDER. CINLER YAKILMAZLAR, YANMAZLAR. YAKTIM DIYENIN YANINDAKI ELEMANLARA YAPTIRIRLAR. ELBET GUCU DIGERINDEN FAZLAYSA, YOKSA ELEMAN ÖLÜR, HOCAYİ DA "ÇARPARLAR."
BU NEDENLE BUNLAR BU HOCALARI KORURLAR. OZETLE GENEL GOREVLERI BUDUR. NAS SURESI HUKMU ÇERÇEVESINDE HAREKET EDERLER.
ÖZEL DURUMLARDA IHTIYAC HASIL OLURSA "NADIREN" KULLANIRLAR.

BU HOCALARIN ÇERCEVESINI DE GENEL OLARAK CIZEYIM, GELECEK ITIRAZLARI DA KÂALE ALMAMAK UZERE. "BU ZATLAR, BIR GÖZÜ LEVHI MAHFUZDA OLAN ZATLARDIR."
(Bu meseleleri anlamak isteyen ilk olarak Ladikli Ağa Hazretlerinin hayatını anlatan 3 farklı kitap var, birisini alıp okuyabilirler. Vefati:1971)

aslında net olarak şunu merak ediyorum, filistin gibi zulum gören yerlere müdahale edemezlermi ? yada direk israil liderini etkileyemezlermi bu güçlü ordulara sahip ilim erbabları ?
MUSLUMANIN HER IMTIHANA TUTULDUGU YERDE CINLERI KULLANMAK VE BU IMTIHANDAN KURTULMAYI ISTEMEK "KADER MEVZUUNU" BILMEMEKTEN KAYNAKLIDIR.. SIZE SORULARI SORANLARIN ONCE KADER-I MUTLAK VE KADER-I MUALLAK NEDIR BILMELERI GEREKIR. AKILLA YOLA CIKARLARSA INANCLARI ONLARI YA "KADERIYYE" YADA "CEBRIYE" ITIKADİNA GOTURUR. BU ITIKAD DA DUZELTILMEZSE CEHENNEME GEÇİCİ YADA DAIMI IKAMETE SEBEP OLUR.

FILISTIN MESELESINDE IMTIHAN VE MUKELLEFIYET BASTA FILISTINLI KARDESLERIMIZE SONRA DUNYADAKI TUM MUSLUMANLARA AITTIR.
MUSLUMANIN MUDAHALE ETME SORUMLULUGU OLAN YERDE MESELEYI CINLERE HAVALE ETMEK AKIL TUTULMASIDIR. ZIRA MUSLUMAN CINLERDE "IMAN SORUMLULUGU" VARDIR. NAMAZ KILMAZLAR, ORUÇ TUTMAZLAR. CINLERIN DINI MUKELLEFIYETINI BILMEDEN DE BU MESELE TAM ANLASILMAZ.
AHVAL BOYLE DE OLSA SPESIFIK MUDAHALELER HEP OLMUŞTUR OLMAYA DA DEVAM EDECEKTIR.
NETANYAHUNUN.OLUMU DAHI KADER CERCEVESINDEDIR. SAATI GELMEDEN ÖLMEZ. 1000 TANE COK KUVVETLI MUSLUMA CINI GOREVLENDIRSEN DE OLMEZ. ÖLDÜREMEZLER, AMMA DUNYASI KABUSA CEVRILEBILIR, BUDA KADER CERCEVESINDEDIR.

BUYU VE TILSIM ISLAMDA HARAMDIR.
BU ISI YAPANLARIN EKSERIYETI KAFIRDIR. MUSLUMANLARDAN BU IŞI YAPANLARDA TOVBE ETMEZLERSE SONLARI IMANSIZ GITMEK OLUR.
KAFIRIN MESELESI KAFIRLE OLMAYIP MUSLUMANLADIR. BU NEDENLE GAYRETLERI HALA DEVAM ETMEKTEDIRLER.

BIR MISAL VEREYIM:
YAKLASIK 8-10 SENE ONCE, YAHUDI VE HIRISTIYAN OLUP BU ILMI BILENLERIN BUYUK KISMINI ISTANBULDA BIR ARAYA GETIRDILER. GAYELERININ BIRINCISI, GÜCLERINI BIRLESTIREREK "BELIRLEDIKLERI HEDEFI" YATAKTAN CIKAMAZ HALE GETİRMEKTI. BUNU BASARDIKTAN SONRA DA TOPLUMU KANALIZE EDECEK ICRAATLAR YAPILACAKTI. BAHSEKONU HOCALARDAN BIRISI BIR CAMIDE GOREVL DIN ADAMIYDI. BUNLARA HABER GÖNDERDI MEKANINA DAVET ETTI. BUNLAR BU TOPLANTIYA GELMEK ZORUNDA KALDILAR. (teferruata girmiyorum) 6 KISI GELDI. ULKEYE NICIN GELDIKLERINI BILDIGINI BUNA MUSADE EDILMEYECEGINI KENDILERINE BEYAN ETTI. KENDILERINDEKI ORDUNUN BIR KISMINI ÖNE SÜRDULER. SIDDETLI BIR CATISMA YASANDI. BU 6 KISI (organizatorler) ALTLARINA KACIRDILAR KORKUDAN. KENDILERINE 1 GUN SURE VERILDI. APAR TOPAR GELDIKLERI ULKELERE DONDULER.
NOT: BAHSEKONU OLAN HOCALARI SOYLE TARIF EDEBILIRIZ: BUNLAR TANKSAVAR SILAHLARI. TANK TAARRUZA GECINCE (burası onemli) BUNLARDA GEREKENI YAPIYORLAR. MUSADE CERCEVESI OLARAK DEGERLENDIREBILIRIZ. ALLAHIN CC IZNI OLMADAN YAPRAK KIMILDAMAZ. GUCUN KUDRETIN SAHIBI SADECE ALLAHTIR. CC.

DININ KAYNAGI 4 DUR. SADECE KURANI KERIM DEGILDIR. ASLINDA KAYNAGIN 4 OLMASI DA KURANIN EMRIDIR. SADECE KURAN BAZ ALINIR SUNNET GERIYE ATILIRSA ORTADA ISLAM KALMAZ. BU NEDENLE EHLI SUNNET "KURAN ISLAMI" TABIRINI REDEDER. HER MESELE MECRASINDA DEGERLENDIRILIR. BU AYETUN NUZUL SEBEBI VE KIYAMETE KADAR KI BIZIM ICIN GECERLI OLAN HUKMUNUN NE OLDUGUNU BILMEK ICIN ONCE TEFSIR KITAPLARINA MURACAAT SARTTIR.

BUGUNKU SIKINTI; AKILLA YOLA DEVAM ETMEKTIR. HALBUKI AKIL "DOGRUYU BULANA KADAR" LAZIM OLAN BIR VASITADIR. DOGRU BULUNDUKTAN SONRA AKLA IHTIYAC COK KALMAZ. ARTIK KABUL EDIP ITAAT ETME SURECI BAŞLAR. BURADA DA DEVREYE MEZHEPLER GIRER AMEL VE ITIKADI MEZHEPLER. MUSLUMAN YA KENDISINI BIR MEZHEP -YOL- BELIRLEYECEKTIR YADA MEVCUT YOLLARDAN BIRISIYLE YOLUNA DEVAM EDECEKTIR. MEZHEPLERI ISLAMIN DISANDA GORENLERE COK FAZLA DIYECEGIMIZ BIRSEY YOK. YASAR NURI BILE NAMAZI EN SON 3 VAKTE INDIRMISTI. AKILLA GIDILECEK SON NOKTA FIRAVUNLARIN "BEN ILAHINIZIM" DEDIGI SON NOKTADIR.

OZETLE; CINLLERIN VARLIGINA INANMAK IMAN ETMEK FARZDIR. CIN YOK DIYEN KAFIR OLUR. ZARIYAT SURESI 55/56: "BEN INSANLARI VE CINLERI BANA -iman edip- IBADET ETMELERI ICIN YARATTIM." BUYRULMAKTADIR.
CINLERIN YASAYISLARI VE ISLERI ILE ALAKALI SOYLENENLER IMAN CERCEVESI DISINDADIR. BAZI SEYLERINE HAYIR DENSE KIMSE IMANDAN CIKMAZ. VARLIKLARI IMAN KONUSUDUR.

KAFIRE IMTIHAN YOKTUR. IMTIHAN AMELDE OLUR, IMAN MECBURIDIR.

SEYTAN VE AVANELERI MUSLUMANA DUSMANDIR KAFIRE DEGIL. BU NEDENLE SEYTAN KAFIRLE UGRASMAZ MUSLUMANLA UĞRASİR. KAFIRLERIN TUM KAZANCLARI BU DUNYADADIR. IYI ISLER YAPARLARSA KARSILIKLARINI ALLAHU TEALA BU DUNYADA VERIR. AHIRETTE ITIRAZ ETMESINLER DIYE. ALLAH CC ADALET SAHIBIDIR. AMMA KAFIRLER IMANSIZLIKLARINDAN DOLAYI DIREKT CEHENNEMLIKTIR.

KAFIRLERE BUYU YAPILMAKTA MIDIR?
EVET AZDA OLSA YAPILMAKTADIR. AVAM KISMINA YAPILAN BUYULERIN EKSERIYETINI DE DUNYEVI BIR KARSILIK ICIN MAALESEF BEN MUSLUMANIM DIYEN GUNAHKARLAR TARAFINDAN ICRA EDILMEKTEDIR. YONETICILERINE YAPILAN BUYULER VARDIR, BUDA DEVLETLERININ ICINDEKI GURUP CATISMALARINDAN DOLAYIDIR. BUGUN RUS, AMERIKA VE ISRAIL GIZLI SERVISLERINDE CINLERLE CALISMA YAPAN BIRIMLER MEVCUTTUR. BUDA ARTIK SIR DEGILDIR. GOGLEDE BUNUNLA ALAKALI EPEY BILGIDE MEVCUTTUR. TEFERRUATLARININ YANLIS OLMASI AYRI MESELDIR, AMMA VARDIR VE INKAR ETMEYI BIRAKMISLARDIR.

EVET, BIZDE ÇOK FAZLA HURAFE MEVCUTTUR. BU HURAFELERIN BIR KISMI DAHI TEFSIRLERE KADAR GIRMISTIR. BUNLARIN HANGILERI OLDUGU DA ISLAM ALIMLERININ CALISMALARIYLA ORTAYA KONMUŞ BUNUNLA ALAKALI ONLARCA KITAP YAZILMISTIR. BUNU SISTEMATIK SEKILDE YAPANLARDA GECMISTEN BU GUNE YAHUDILERDIR. BIR MISAL VEREYIM; YUNUS EMRE HAZRETLERI 25 SENE TAPTUK EMRENIN DERGAHINDA CALISMAMISTIR. TOPLAM SURESI 3,5 YILDIR. SAIRLIGINI ÖN PLANA CIKARTANLAR MASONLAR OLMUŞTUR. HER SENE KONYADA YAPILAN ŞEB-I ARUZ TORENLERINI BUGUN HALA MASONLAR TERTIP ETMEKTEDIRLER.
BUGUNKU ANIT MEZARINI DA TURK MASONLAR YAPTIRMISTIR. O MEZARDA YATAN DA YUNUS EMRE HZ.LERI DEGIL ONU OLDURMEYE GELEN BIR YAPINAK SOVALYESI OLAN MOLLA KASIMDIR. YUNUS EMRE HZ.LERI 35 SENE SINIR BOYLARINDA SEYH ŞAMIL HZ.LERI GIBI CIHAD EDEN BIR TARIKAT ŞEYHIDIR.

HURAFELER, YALAN DOLANLAR UZUN MEVZU. YALAN HADIS RIVAYET EDEN INSANIN HURAFE UYDURMASI GAYET NORMALDIR. SUNU DEMEK ISTIYORUM, HURAFELERIN BIR KISMINI DA BEN MUSLUMANIM DIYENLER UYDURMUSTUR. SEBEPLERI COKTUR. YAZMAYA DA GEREK YOKTUR. TEFERRUAT OGRENMEK ISTEYENLER BU KONUDA MUSTAKIL KITAPLARA MURACAT EDEBILIR.

ELHAK DOĞRUDUR.
ASLA ITIRAZI MUMKUN DEGILDIR.
ANCAK ÖZEL MESELE VAR BURADA:
ISA A.S. VERILEN MUCILERDEN BIRISI DE "SOYLEDIGI SÖZ ILE BIRISINI OLDUREBILIYOR, OLDURDUGUNU DE YINE BIR SOZLE DIRILTEBILIYORDU. (hâşâ bu hurafe degildir)

KURANDAKI TUM AYETLER BOYLEDIR.
BESLEME EN MEŞHUR AYETTIR BU KONUDA. BIZ BAHCE KAPISINA VARIP BIR KILIT VURALIM SONRA KARSINA GECIP BESMELEYI CEKELIM. 100 BIN DEFA BESMELE CEKSEK O KILIT ACILMAZ. DENEMESI BEDEVA.
CUNKU, O KILIDI ACACAK NE KALP VAR BIZDE NE DE DIL. KALP VE DIL OLMASI GEREKEN NOKTAYA GELIRSE O KILIT ILK SOYLEYISDE ACILIR. BENIM BU KONUDA HIC TEREDDUTUM YOK. NAMAZ DA BILE NICE BESMELE VE AYETLER OKUYORUZDA ŞEYTAN BIZDEN UZAKLAŞMIYOR, KALBIMIZE NAMAZ KILDIGIMIZI UNUTTURACAK YUZLERCE SEY GETIRTIYOR. SUNNETLE SABIT; AGRIYAN YERE EL AYASI KONUR VE FATIHA OKUNSA O AGRI GIDER. BIZ OKUYORUZ AGRI DEVAM EDIYOR.
KALP O SEVIYEDE DEGIL.
GUNAH VE ZULMETLE KAPLI KALPLER MILYON KERE BESMELE SOYLESE ANCAK KALP TEMIZLIGINE BIRAZ FAYDASI OLUR. KILITLERI ACAMAYIZ. KOLTLERI ACMANIN YOLU KALBIN TASFIYE VE TEZKIYE EDILMESIDIR. MALESEF BUNUN EGITIMI DE ULKEMIZDE COK AZALDI, KALP DOKTORLARI AZALDI. SEHIR HASTANESINDEKI KARDOYOLOJI BOLUMU DE BU HUSUSLARA BAKMIYOR.
DETAY ISTEYEN IMAM GAZALININ IHYAU ULUMIDDIN CILT 3 VE 4 ESERINE BAKABILIR.

ABDESTDE ŞUPHE ABDESTI BOZMAZ.

ABDESTIM VAR MI YOK MU DIYEN KIŞI,
ABDEST ALDIGINI HATIRLIYOR AMMA BOZDUGUNU HATIRLAMIYORSA ABDESTLIDIR. ABDESTLE YAPABILECEKLERININ HEPSINI YAPAR.

BU KISI ABDEST ALDIGINI HATIRLAMIYORSA ABDESTI BOZULMUŞ OLUR. YENIDEN ABDEST ALMASI GEREKIR. BU HUSUSLAR ILMIHAL VE FIKIH KITAPLARININ HEPSINDE YAZILIDIR. KAYNAĞI SUNNETTIR.

BESMELENIN SAHIBINI TANIMAK, HAYATIN TEK GAYESIDIR. AMMA BEN RABBIMI BILIYORUM DEMEK COK KOLAY DEGILDIR.
NEFSINI BILEN RABBINI BILIR.
NEFS NASIL BILINIR?
ONCE BU NEFSI TANIMAK LAZIM.
YINE BIZE NEFS ILE ALAKALI ISLAM ALIMLERININ YAZDIGI KITAPLAR YOL GOSTERICI OLACAKTIR. ACABA BIZ VE CEVREMIZDE BU KITAPLARI INCELEYEN ANLAYAN VE GEREKLERINI YERINE GETIREN KAC.KISI VARDIR.
ARIFIBILLAH OLMAK UZUN BIR SURECTIR. YEDIGI YEMEKLERI GEZDIGI YERLERI PAYLASAN MUSLUMANLAR BU MESELEDEN COK UZAKTIR. IMANLAR TEHLIKDE OLDUGU BIR ZAMAN DILIMINDE ARIFIBILLAH OLMAYI KONUSMAK BELKI ABESDIR. EVVILAYATI COK SEYLER ISTER. BIRINCI BASAMAGA BASMADAN 9NCU BASAMAGA ATLAMAK COK ZOR.

SEKSIZ ŞUPHESIZ BESMELE CEKEBILMEK O KADAR KOLAY DEGIL USTADIM. KEŞKE OLSAYDI. KENDI NEFSINDE DENE. BIR KERE YAPABILEN, SARTLAR BOZULMAYINCA HER ZAMAN YAPABILIR. HERŞEY KITAPLARDA KAGITLARDA YAZILDIĞI GIBI TAHAKKUK ETMIYOR. BUDA GAYET NORMAL. VASIF ISTIYOR. O VASIFLARI ELDE ETMEK ICIN BUYUK MUCADELE ISTIYOR. BIZIMKISI, AKSAM YEMEGINDE SOFRADA 10 CESIT NIMET VARKEN, TV.DE IZLEDIGIMIZ FILISTIN HABERLERINE SADECE LANET ITRAIL DEMEKTEN ILERIYE GECMIYOR. VASFIMIZ UYGUN OLSA O YEMEK BOGAZIMIZDAN AŞMAZ, EN AZ YARISINI DA FILISTINE ULAŞTIRIR OLURDUK.

BU MEMLEKETIN SOL KESIMI BOGAZDA RAKI BALIK YERKEN DEVLET KURAR DEVLET YIKAR, SECIM ZAMANI PARTISINE OY VERMEYE BILE GITMEZ. GITMEYECEKLERI BILINDIGI ICINDE SECIMLER GENELDE YAZ MEVSIMINDE YAPILIP TATILE DENK GETIRILIR.

BIZIMDE ONLARDAN BIR FARKIMIZ KALMAMIS GENEL CERÇEVEDE. GAZZEYI GUNDEMINE ALAN MUSLUMAN YAKLASMAKTA OLAN KURBAN BAYRAMI ICIN DANANIN DUVENIN KOYUNUN PEŞİNE DUSMUS.
O KURBANLAR KESILIP SAC.KAVURMA YAPACAGIZ. NE GAZZESI, NE ZULMU, NE SOYKIRIMI...EKSERIYETIN UMRUNDA BILE DEGIL. BOYLE BIR ISLAM MI VAR, BOYLE BUR MUSLUMANLIK MI VAR? NASIL BOGAZIMIZDAN GEÇECEK BAYRAM GUNU? MUSLUMANIN BU BAYRAMI.KUTLAMASI DAHI GARABET. INSAN OLAN UTANIR DA BAŞINI ÖNE EĞER. BIZDE BU UTANÇ BILE KALMAMIŞ. BU AHVALDE OLAN BIR TOPLULUK RABBINI NASIL BILIYOR?
KURBANLARINIZI FILISTINE YONLENDIRMEK BILE AKLIMIZA GELMIYOR. HANGI BESMELE ILE DUZE CIKACAGIZ USTADIM? DAHA BIZ HAKIKI IMANDA CEBELLESIP DURUYORUZ.

SON 5 SENEDIR KIMSE.ILE ISLAMI BIR KONUDA KONUŞMAKTAN UZAK DURUYORUMCEVREMDE. GORDUM KI IMANIN GITMESINE VESILE OLAN "KUFUR SOZLER" SARFEDILMEKTE. SOSYAL MEDYADA DINLEDIGI OKUDUGU GORDUGU 3-5 SEY ILE KENDISINE ISLAMI BIR HAYAT KURMUŞ. NE ANLATAYIM BEN BUNLARA.?
VELHASIL IŞIMIZ ÇOK ZOR.
BU NEDENLE BEN.KENDI DERDIME DÜSTÜM. PAÇAMI NASIL KURTARIRIM DERDINDEYIM. EVLATLSRIMA BILE SOZUM GECMEZKEN KIME NE DIYEYIM.
BILDIKLERIMI YASAMAYA CALISIYORUM. BUNDA BILE BASARILI SAYILMAM.
ALLAH CC CUMLEMIZIN YARDIMCISI OLSUN. BİZİ NESLIMIZI CEDDIMIZI ATEŞDEN.KORUSUN. O'NUN YARDIMI OLMADAN BAŞARMAK MUMKUN DEGIL, BIZLERI YARDIMSIZ BIRAKMASIN, EVLERIMIZE DIRLIK VERSIN, SUUR VE IDRAKIMIZI ARTTIRSIN, YAPMAK ZORUNDA OLDUGUMUZ HALDE YAPMADIGUMIZ VE YAPAMADIGIMIZ HUSUSLARDA BIZI AFFETSIN, KENDINE LAYIK KUL, HABIBINE.LAYIK UMMET EYLESIN. BIZLERE KULUM DESIN,
AMIN.

selam ve dua ile.
ALEYKÜM SELAM
DUA EDER DUA BEKLERIZ SITEMIZE KATILIM.SAGLAYAN TUM KARDESLERIMIZDEN.

ALLAH CC RAZI OLSUN.

Üst Alt