güzel kardeşim,emek vermişsin. tabii ki bizim gözümüzle ,bakmanı beklemiyoruz.bir nokta hariç diğerleri yetersiz. ama bölge bir o kadar daha büyüdü ve genişledi.
birde karşı yakaya bakalım.
bir yeri çizdim lakin,tespit yapmadan ve izinsiz bir tasarruf olmamalı. olunsa bile başarı şansı olmaz.
sana bazı tavsiyelerde bulunmak isterim. kanallı oymayı örnek verelim. burada oymanın sabit bir noktası var.o noktanın etrafında bazıları çok yakın bazıları biraz açığında ama farklı yönlerde bir çok gizemi mevcut. hiç bir bulgu burada boşuna yapılmıştır bir anlamı yoktur düşünülmemeli.
bu bağlamda vurgulamak istediğim,karşı yaka dahil ,alan demiyor bölge diyorum,bir çok mahzen mezar mevcut.
bunların tam noktalarını ve statülü olanlarını belirlemek için,boşluk ve maden tespiti gerekir. bunu da herkes başaramayacağı için,boşuna emek vermemek için,ya bu sistemleri öğrenecek ya da tecrübeli ayni zaman da da güvenilir birinden yardım alman gerekecek. bunlarda sizin becerinize kalıyor. özellikle tespit yapılmadan bir adım ileri gidilmemesi gerektiğini bir daha belirtmek istiyorum. nedenlerinide merak edersen ilerki zaman içinde biraz açabiliriz. be medeniyetin yaşadığı yerleşkeler biliniyormu.selametle kardeşim.