Cevap: değirmen ve çevresi...
olması gerekenler;
yol-mezarlık-ağaç-kilise-çeşme(eşme)-sıra kayalık-mağara(kapalıda olabılır),dikme taşlar... her ne ıse.
degerlı arkadasım;
magara yerıne yakın bu dere ve cevresınde cok iş var,
hedef;
tünele acılan kapı ve 3 kuyulardır, dıgerlerı ısın leblebı cerezı,
yer kılıse yeri, hal boyle olunca kılıse mezarlıgının kuzeyınde kalan bır deredır bu dere(nadır batı sınırıda olabılıyor onemlı degıl), cevreyı fazlaca uzatmaya gerek yok burda kesıyorum....
kardes;
*bu dereye yakın bır magara olacak magaranın uzerınde taş dolgu olacak dolgunun ıcınde ılk nasıbın var
* yıne bu magaranın karsısında dereye yakın 3 adet dıkme taş olacak muhtemeldırkı bu uc kaya dereye ınen patıka yol kıyısına yakın yolun solunda olan uc kayadır her ne ıse yolun sıfırına yakın üstü taşlarla ortulu bır adet oda olacak,
*yonlerı belırtmememn en buyuk hatan olmus her ne ıse,
degırmenın(sol) kuzeyındekı sahanlık yanı bos alanda ucu gorulen sıvrı bır tas olacak onun altında ve 2 m de....
*kuzeyden guneye dogru yukselen bır sırtın uzerınde 3 adet kuyu ve bu kuyulardan kuzeydekı degerlıdır, dogudakı kuyununda duvarını es gecme,
* yıne yol kenarına yakın ekşi elma,erik, yahut yaslı meşe armut,çınar,,,vs turden bir agac olup bu agac turlerıne gore muhtelıf yon ve metrajlarda gomutler var,
mısal agacımız ;
armut ıse, guneybatıya 5 adım yahut kuzeydoguya 10 adım...gıbı
* kardes merdıvenın tam dogusunda bır kayalık olacak kılıse kalıntısınında batısına dusmelı o kayalıkta tabak kadar buyuk bır halka olacak, yılan seklı derın bır oyuklu bır taş olacak, yapı yerı duvar olacak, kemer şekli olacak....vs
kemerde bulunan taşın arka kısmına bakılcak, duvarında altına bakılacak(kuzeybatı kapısı derınlık 4 m)
* degırmen su kanallarının tam baglantı yerı ıncelenecek
*kilise kalıntısının guneyındekı taş orme çeşmenin 4 arşın sag tarafında diğer nasıp var inşallah...
konuyu adam akıllı acaydın konunun ıslenısı daha bır baska olurdu...
ALLAH a eman.