Cevap: dev bir derin oyma bir insan .
sevgili ersan,senin vasıfların,özlediğimiz,bir Anadolu gencinin bütün insani değerlerini taşıyor.seni öz kardeşimiz kadar seviyoruz.
boşluk konusunda sana bir iki detay daha yazarak, küçükte olsa tesbitte bir noksanlığın olsun istemiyorum. ama , var anlamında söylemiyorum,sadece bir acaba şüphesine istinaden. ilk zamanlarda bende yaşamıştım.
1. olarak,gümüş değilde ya bakır yada krom olanları tercih et.en ideali uzayıp kısalan anten tipi. bunlar boşlukta ,iyi bir kullanıcıda ,en küçük ayrıntıyı bile kaçırmayacaktır.gümüşleride maden tesbitinde uygularsın.
2.ilk zamanlar boşluğu boydan boya geçer ve bir oda olarak alırdım. sonradan bir kayıtlı yerin tesbitinde iki oda olduğunu,üzerinden ağır ağır geçerek 40 cm duvarla ayrıldığını gördüm. duvarın fazla kalın olmayışı,canlı yüründüğünde ,çubuklar tepki veremeden geçilebildiğini ve kaçırdığımı anladım.çok önemli bir ayrıntı.
3.bir boşluk alınan alanın mutlaka,önlü arkalı ve sağlı sollu,üzerinden çok dikkatli geçmek,alttaki yapılanları net olarak almayı verecektir,ve zaruridir.
.4. bu işlemden sonrada ,boşluk alınan alanın dışından geçmek gerekiyor. gerek oda
larda gerek mezarlarda,içten dışa doğru gizli bölmeler yapılır. bunlar doğu ve batı yönler ve oda bitim noktalarında olur. bunuda asla unutmayalım ve her oda ve mezarlarda olabileceği ihtimaliyle kontrol edelim. elbette bazılarında yoktur.
birde son olarak,aldığımız noktalarda ayrı ayrı derinlik alarak,alttaki yapıyı canlı görür bir konum sağlayacağından, ben sana ve okuyan bütün üyelerimize tavsiye ediyor,gözlerinden öpüyorum.
not:bir yer tesbitine gittiğin zaman ,bu güne kadar bütün birikimlerini kenara bırak ve dediğim şekilde ilk defa tesbit yapıyor gibi dene . sonrada izlenimlerini paylaş. hiç bir şey kaybetmezsin. girişlerini zaten alıyorsun diye değinmedim.