Deveye Hörgücü Ağır Gelmez | Define işaretleri ve anlamları

Deveye Hörgücü Ağır Gelmez

Ya Kısmet

Kullanıcı
SelamünAleyküm üstadlar;

"Deveye Hörgücü Ağır Gelmez" demişler.

Şimdiye kadar Gezdiğim gördüğüm kadarı ile en heybetli, en belirgin, en net, ve ihtişamlı deve.
Ecüş bücüş kayalardan deve benzetmeleri gölge yanılmaları bi tarafı deve soluna geçtiğinde akbaba ya dönüşen kayalar :) gibi değil yani.
Baba ben burdayım diyor. 3-4 kez gittim çok detay var , Lakin umudumu yitirdim.

Birde sizlerin gözünden bakılsın istedim.

Kimine tecrübe olur,
Kimine fikir verir,
kimine ilham verir,
Kimini koltuğundan kaldırır Bismillah dedirtir belki.

Ekli dosyalar

• dew1.jpeg
    dew1.jpeg
    505.1 KB · Görüntüleme: 47
  • dew2.jpeg
    dew2.jpeg
    477.4 KB · Görüntüleme: 49
  • dew3.jpeg
    dew3.jpeg
    36.9 KB · Görüntüleme: 46
  • dew4.jpeg
    dew4.jpeg
    39.8 KB · Görüntüleme: 45

_Trakyalı_

Vip Üye
Güzel betimlenmiş. Üstüne kule yapmışlar resmen.
Üstüne bindiğinde sol çapraz ilerisinde dik kayalik var mı?
Bende de bir at var aynı coğrafik yapıda.
Meraktan soruyorum.

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Trakya yarımadasındaki işlere benziyor.
Mahzeni bulmadan olmaz.
Burada da mahzeni bulmak çok zor.
Heryerden boşluk sinyali gelir.
Geriye metal tespiti kalıyor.
Bu alanda da her yerden de sinyal gelir.
Makina öter, gösterir
Çubukçu da minerale yakalanır.

Sizin umudunuzu yitirmenize sebep olan şeyleri duymak isterim.

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Öncelikle Selamûn Aleykûm. Gerçekten hayran bırakıcı bir nokta ama pes etmeniz yersiz olmuş bana göre. Siz şunu deyin bana yakınınızda yani bu kayaya yakın kuşburnu, böğürtlen ve kara ekşi yaban üzümü varmı. Var ise noktada hâlâ birşeyler var demektir. Yoksa o bitkiler açıldıktan sonra katledilmesi gereken bitkilerdir dibine sönmüş kireç suyu ile tuz suyu dökülür bir daha yeşermemesi için. Selametle. ✋

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Ustam mezar tam devenin altında
Devenin bakış istikametine metreyle 20 m. ölç biraz sağ biraz sol yönde boşluk testi yap giriş kapağını bulursun...
Bilgi kesin olmamakla beraber değerlendirilebilir kolay gelsin...

dardanos

BAKMAKMI GÖRMEKMİ ????...
Super Moderatör
Konu sahibi kardeşimiz henüz bir bilgi vermedi. Fakat ona belki bir ışık olur diye bazı ip uçları vermek isterim.mesela benim ziyaret edip birde çubuklar elimde iken. :pj....ndarma ile mesai ettiğim bir deve dedikleri kayadan bahsedeyim.Ne bileyim ben burada daha önce kaç kişinin enselendiğini😃😃 Allahtan anlayışlı kardeşler imiş sağ olsunlar bizim sadece gezici olduğumuzu anladılar.Neyse bu devenin bak iyi Dinle ama konu sahibi kardeşim ...bu devenin boyun altında üç tane oyma sembol var idi ve bunlar bayağı büyükçe idi her zaman görebileceğimiz türden semboller değildirler ve ne alakası var diyebilirsiniz ama yerinde tespittir anlattıklarım..mezarlar ile ilgili idiler. Mezarları ise güney batı yönündeki aradaki akarsuyun karşısındaki 50 adımlık mesafediki Kayalık tepede ve kendisinin bulunduğu tepenin batısında ki Kayalık alanda idi. Hemen kuzey doğusunda 60mış yada yetmiş adımda kaynağı şimdi çeşme olmuş çeşmenin arkasındaki kayada mihrap ve tam ben bu noktada iken dur j.....rma anonsu.😄😄😄yanimdaki cahillerden biri pır uçtu.Ben buna telefon ile bir fırça hemen geldi.neyse dediğim gibi ALLAHA şükür bir durum olmadı. Tabiki burada kişiler ile konuşmayıda bilmek gerek. Konuya dönelim.tamda bu mihraplı yerden boşluğu mezarı ve değerli sinyalini almış idim inanırmısınız.Ama ya nasip demişler ya işte o mesele. Neyse devenin 30 adım altındaki derede kazan gibi tepsi gibi oymalar karşı cephesindeki ana kayılıkta dev bir oyma bu oyma tabiki başka mana taşır.bu tür blok kayaların yükseğinde alında görülen oymalar size yön verir nereye bakacağını söyler..Devam edelim birde bunun yani sizin harika devenin çevresi ve kendisinde olanlar önemlidir mesela arkasında değişik rente bir taş zaman ile toprak altında kalmış olabilir yada devenin arkasındaki oymalar çevresinde Kayalık alanlardaki basamaklar gibi şeyler bu deve seni burdan alıp bayağı bir uzağa götürebilir iş sadece burası ile kısıtlı değildir. Önce bir anlatırsanız daha net bilgiler alırsınız.Dikkat edin deve bana yaramadı 😁😁😁😁😁

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Konu sahibi kardeşimiz henüz bir bilgi vermedi. Fakat ona belki bir ışık olur diye bazı ip uçları vermek isterim.mesela benim ziyaret edip birde çubuklar elimde iken. :pj....ndarma ile mesai ettiğim bir deve dedikleri kayadan bahsedeyim.Ne bileyim ben burada daha önce kaç kişinin enselendiğini😃😃 Allahtan anlayışlı kardeşler imiş sağ olsunlar bizim sadece gezici olduğumuzu anladılar.Neyse bu devenin bak iyi Dinle ama konu sahibi kardeşim ...bu devenin boyun altında üç tane oyma sembol var idi ve bunlar bayağı büyükçe idi her zaman görebileceğimiz türden semboller değildirler ve ne alakası var diyebilirsiniz ama yerinde tespittir anlattıklarım..mezarlar ile ilgili idiler. Mezarları ise güney batı yönündeki aradaki akarsuyun karşısındaki 50 adımlık mesafediki Kayalık tepede ve kendisinin bulunduğu tepenin batısında ki Kayalık alanda idi. Hemen kuzey doğusunda 60mış yada yetmiş adımda kaynağı şimdi çeşme olmuş çeşmenin arkasındaki kayada mihrap ve tam ben bu noktada iken dur j.....rma anonsu.😄😄😄yanimdaki cahillerden biri pır uçtu.Ben buna telefon ile bir fırça hemen geldi.neyse dediğim gibi ALLAHA şükür bir durum olmadı. Tabiki burada kişiler ile konuşmayıda bilmek gerek. Konuya dönelim.tamda bu mihraplı yerden boşluğu mezarı ve değerli sinyalini almış idim inanırmısınız.Ama ya nasip demişler ya işte o mesele. Neyse devenin 30 adım altındaki derede kazan gibi tepsi gibi oymalar karşı cephesindeki ana kayılıkta dev bir oyma bu oyma tabiki başka mana taşır.bu tür blok kayaların yükseğinde alında görülen oymalar size yön verir nereye bakacağını söyler..Devam edelim birde bunun yani sizin harika devenin çevresi ve kendisinde olanlar önemlidir mesela arkasında değişik rente bir taş zaman ile toprak altında kalmış olabilir yada devenin arkasındaki oymalar çevresinde Kayalık alanlardaki basamaklar gibi şeyler bu deve seni burdan alıp bayağı bir uzağa götürebilir iş sadece burası ile kısıtlı değildir. Önce bir anlatırsanız daha net bilgiler alırsınız.Dikkat edin deve bana yaramadı 😁😁😁😁😁

Valla ustam Jandarma kısmı hariç geri kalan birebir yaşadığım bir olay. Benimki jandarma değil şahıstı. @SiyahBeyaz kardeşim misafirim oldu hem kanyonda onu yüzdürdüm hem de devenin nalına kadar gösterdim. O kazan gibi oymaya gelince ben şahsen birebir açtırdığım için söylüyorum ustam o oymalar deve alanında tandır diye geçer. Her bir oyma bir tandıra delalettir. Çap derinlik 10-15 ve altındaysa lahdi mezardır asalıdır. İçindekileri kalem kalem sayabilirim. Sağlam bir tecrübedir. Biri şerefiyle çok övündü keşke övünmeyeydi, neyse hayırsız çıktı noktayı bulamadığını açamadığını söyledi. Beni gelip aldılar kalktık beraber gittik bir baktım tandırın biri gerçekten kayıp sanırım sudan dolayı ya patladı yada gerçek bir dönem soygunu yedi. İkinci tandırı menengiç ve karınca sayesinde buldum. Bir baktım tandır kusursuz ve kapandığından da belli el deymemiş. Dedim burası kaplıca burada el atarsanız başınız yanar. Yer bu nokta bu. Şu şekil açıp bu şekil tandır kapağını kaldıracaksınız. İçinde bakırdan bir tencere ve ağzına kadar dolu. Tamam dediler sonra kalktık devam ettim üçüncü tandırı bulmaya koyuldum. Ama ne hikmetse bulamadım 5 yıldır. Dediğiniz gibi ya nasib derya insan demekki nasib değilmiş o gün gözlerimzi kapatmış mevlam. Bulmak beş yılımı aldı bulmak bugünlere nasibmiş. Kaldı açması. Neyse adamı uyardık uyarmaz hatta göstermez olaydım. Dedi çıkarıcam gerçekse yarıyarıya dedim o çıktıktan sonra anlaşılır. Yer sosyal tesis olduğu için ihtimal vermedim üstelik kalabalık bir kanyon. Neyse sen kalk gece ay vakti git orayı aç dediğimi çıkar bir mühlet kaybol sonra haber al bunlar Fransa Parise iltica etmişler. Bir otobüs firmasından hat satın al birde otobüs al hatta koy bir tır al nakliye şirketine ver evini arsanı al geri kalanla iltica et.
Yani demem o ki şu develerle bi imtihanı olmayan ya gerçekten hiç kalmamış yada deve diyen herkes bir imtihan yaşıyor. 🙂🙂🙂

Siz öyle deyince dedim demek ki ben yanlız değilmişim 😂

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Deveyi görünce
Önce onu kesmek lazım.
Deve eti güzeldir amma deveyi kesmek çok zordur hele hayatında tavuk kesmemiş birisi deveyi kesemez.

Deveyi kestikten sonra da derisini kurutma odasına almak lazim. Derisi de kıymetlidir.

Eti parçalanıp 3 e bölünüp fakir fukaranın hakkı ayrıldıktan sonra haneye kalani ostigimiz şekilde değerlendirmek hakkı da deveyi kesene aittir.

En guzel deveyi ana yol kenarında gördüm. Tüm ihtişamı ile durmakta hâlâ. Amma dibinde gorevliler istirahat etmekte. 😀
Herkes seviyi bu deveyi. Kimse yalnız bırakmıyor. 😀😃🙂🙃

Üst Alt