dut ağaçları değirmenler ve türbe | Sayfa 6 | Define işaretleri ve anlamları

dut ağaçları değirmenler ve türbe

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
@BoZKurT usdam selamlar ,,
Acaba yanlis olurmu diye bir kac kez yazdım yazdım geri sildim,Orda bir husus daha dikkatimi çekti, Tabiiki yanilabilirim Insaniz nihayetinde,
Dikkatimi çeken husus şudur ;
Yer PAĞAN bu belli, Ama size göre ordaki ( 1236 ) ve mezar tasindaki Arapca veya Farsca yazı ile PAĞAN işaretleri bağlasirmı, Bu dikkatimi cekdi ,O gün bu gün kafama takıldı, ALLAH yardimcınız olsun, Başarılar dilerim ,

aleykumselam ustam,

tam emin olmamakla birlikte coğrafyaya hakim olan bir islam toplulugu var ise evet bağdaşır. burada bulunan türbelerde sahte, fakat müslümanlar gerçek oldugunu sanıyor ve koruyor. yani arapça yada farsca yazı görürsek (müslümanlar) yağmalamak yerine koruruz. taktiksel bir mesele sanırım. nasılsa müslümanlar kabirlere saygı gösteriyor diyerek yapılmış sahte nişangahlar olabilir. sonuç olarak bugun kaçakkazıların bir çoğu tabiri caizse gayrimüslim kişilerin mezarlarına yapıyoruz. bu benim fikrim, tarihler ve coğrafydaki yaşamların bilgisi bende yok. hiç müslüman yokmuşki neden böyle yapsınlar dediğinizde cevap veremem. paganlar kaç yılında yaşamış gibi bilgilerim yok.

emremevlut12

Kullanıcı
Selamunaleykum

bu konuyu yıllar evvel açmıştım. fotoğrafları silinmiş ve sonuca da ulaşmadı. sonuca ulaşması pekte mümkün görünmüyor zaten :) ben yine de fırtına maksatlı paylaşayım.

DUT AĞAÇLARI
parça parça ekliyorum, öncelikle dut ağaçları ve taşlar. dibek taşında yazan sayı-tarih 1236 olarak çevirmiştim.
Böyle bir yer bulsam definemi ararım at mangalını yap çayını sonra düşün acaba bu ermeni tohumları bu defineyi nereye saklamıştır diye😀

Moderatör tarafında düzenlendi:

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
aleykumselam ustam,

tam emin olmamakla birlikte coğrafyaya hakim olan bir islam toplulugu var ise evet bağdaşır. burada bulunan türbelerde sahte, fakat müslümanlar gerçek oldugunu sanıyor ve koruyor. yani arapça yada farsca yazı görürsek (müslümanlar) yağmalamak yerine koruruz. taktiksel bir mesele sanırım. nasılsa müslümanlar kabirlere saygı gösteriyor diyerek yapılmış sahte nişangahlar olabilir. sonuç olarak bugun kaçakkazıların bir çoğu tabiri caizse gayrimüslim kişilerin mezarlarına yapıyoruz. bu benim fikrim, tarihler ve coğrafydaki yaşamların bilgisi bende yok. hiç müslüman yokmuşki neden böyle yapsınlar dediğinizde cevap veremem. paganlar kaç yılında yaşamış gibi bilgilerim yok.
Paganlık müslümanlık sonrasında da var. Paganizm yansıma bile olsa günümüzde devam eden bir inançtır. Dediğin gibi gizleme amaçlı olabilir. Onlarca medeniyetin hüküm sürdüğü ülkemizde birinin yaptığını diğeri de kullanmıştır. Bu konuda istilacılığı ile bilinen roma başı çekmektedir. O yüzden bazen 2-3 farklı medeniyetin aynı yapıyı kullanıp işaretlemesi olağan karşılanmalıdır. Bunu sadece define olarak düşünmemek lazım, yaşam olan her yerde bu sahiplenmeler iz bırakmıştır. Üstelik sadece yaşam alanları veya tapınma yerleri değil bazı sembolleri de hıristiyanlıkta kullanılmıştır. Hatta hıristiyanların bir kısmı diğer mezhepleri pagan olarak adlandırmıştır.
1761212143089.png1761212218592.png1761212300324.png1761212332683.png

Son düzenleme:
Üst Alt