Yöntemini en kısa zamanda bekliyorum değerli abicim..Boslugun yzerine varmadan bosluk varmi varsa eni boyu nekadar oldugunu gorbilecegin bir yontem yazacam kardesim bu sekilde yigma taslarin verigi bosluk sende kaygi yaratmaz artik emin olursun.
elbette üzerinden alınması gerekiyor. ben diğer konuya derinlik almayı da eklersen iyi olur diye yazmıştım. selametle inşaallah.Abi derinligi uzerine gitmeden alamiyorum onuda yazarim abim
bu bölgede sadece bu kayalarmı var ustam?
Eline, yüreğine sağlık abicim.. Notlarımı aldım..Semih kardesim bosluk bakacagin yere varmadan ortalama 10 m kadar bir mesafeden az uzak yada yakinda olabilir mesafe cubuklarini tut normalde bosluk varsa cubuklar toprak altinda sikisan gazda (oksijen) iki duvar arasinda saga sola sallanir ve size duvarlarin nerede oldugunu verir ve boslugun buyuklugunude verir. Tunelli dahi olsa tunelde girisde oda kapisi varsa ve kapaliysa tunele atmaz odanin kapali oldugunu anlarsin bunuda anlamak icin boslukalinacak yerin meyilli tarafina dogru parelel durursan tunel varsa yine ayni sekilde cubuklar sallanir ve tunelin basladigi yerden odanin kapali olan kapisina kadar tunelin nerden baslayip neredw bittigini verir. Sonra luzum gorursen boslugun uzerine cikilabilecwk ve olcum alina bilecek bir yol yoksa boslugun iki tarafindan veya 4 bir tarafindan ayni sekilde cubuklari tutarak oda genisligini tunelin baslangic bitis yerini veya tunel kapisiz odaya giriyorsa direk boyunu alabilirsin. Genelde bu tepkimeler bazi cu uk kullanicilarinda olmaz varsada bilmiyorum. Eger tepkime almazsan bosluk oldugunu dusundugunyere yine mesafeni koruyarak cubuklari alinde sikmadan az saga sola salla ve cubuklari rahat birak cubuklar iater istemez boslugun icindeki gazi takip edecek ve baslangicla bitis noktasina kadar yalpa yapacaktir sallanacaktir. Genis mesafeli minerallerde dahi ayni tepkimeyi verir. INSALLAH c.c bu kisiye has degildir sizdede ayni tepkimeleri olur. Bir diger husus diyelimki cubuklar bosluga gitti ve uzeri katman yada dolgulu tas var, cubuklar ilk boslugu algiladiginda cubugu elinden birakmadan durusunu bozmadan katmanli yada ustu dolgulu yada ustu cakillarla dolu olsa dahi siz boslugun uzerine giderseniz cubuklar ustlerdeki katmani gormez ve direk boslugu veeir be buna gore hem odanin genisligini hemde metresini alabilirsiniz. Derinlik alamiyorsaniz onuda soylerseniz ben veya diger ustalarim kim yetisirse yardimci olur INSALLAH c.c. umarim anlatabilmisimdir. Selametle kal kardesim.