En güzel Ses Kur'an | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

En güzel Ses Kur'an

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Leylim

Kullanıcı
Gördüm Derviş demiş ki, Fatiha bilmeyen bir köyde doğdum. Az demiş belki.

Fatiha Besmele olmadan, olmazki .
Bazen başlar Bismi diye
Bazen başlar Euzu diye.
Sana Sıgınırım derde kişi kimden kime sıgındıgını bilmez belkide. Yokmu bilen keşke bilenleri bulabilsek görebilsek, bende bilemedim.

Besmeleyede abdest gerek. Temizlik imanın olmazsa olmazı. Hem insan dediğin çok pistir. Sabah yıkansa akşama pis koku yayar, parfümler fayda eder zannında çoğu, hâlbuki İmandır en güzel koku. Gül 🌹 kokusu yayar Temiz olan melekler getirir her bir an, arının petege taşıdığı gibi. Temiz olmayan Dünya kokar. Vardır dunyanında alı yeşili her türlü kokusu olsa neye yarar.

Temiz olmayana Kuran kendini açmaz.

Adam diyorki Sildim alakasız konuları ve geç kaldım, sen geç kaldığın şeyleri bir bilseydin Besmelenin Elifni Euzu nedir bilmez Ente nedir bilmez. Ama dinle alakalı olmadığına karar verir. " O ölçtü biçti, nasılsa ölçtü biçti ' diyeninde ne dediğini belliki henüz bilmez.

Her şey her şeyle alakalıdır aslında. Sen bilmiyorsun diye Hiç bir şey öyle değildir.

Besmele anahtar dır Euzu şart
Sonrası Bismi Anahtar kulpu Allah Dişliler, Rahman sol yiv Rahim Sağ yivdir. Desem çıkar yine belki der dinle alakasız. Hâlbuki adamın kendisi dinle alakasızdır Allah bilir. Hatta ahkâm kestiği define işlerindende habersizdir. Öyle ya devir bu ki her yerde liyakatsizler olacak. Ama bu ne doğruyu nede yolu şaşıracak.

İnsan bir kutu neyin kutusu Kur'an'ın kutusu.
İnsan bir PC bir bilgisayar neyle düzgün çalışır? Surelerle Ayetlerle. Her ayetin girecegi dişlileri olan yuvaları vardır, bu yuvalar zerre değil Milyonlarca kez zerrenin zerresi küçüklüğünde pisliğe karşı alerjiktir, centiktir o yuvaya değil Süre değil Ayet Kuran'dan bir harf girmez.
Böyle olmazmış diye okumamakmı gerek Haşa Sen oku anlamasanda olur. Onun ecride elbette çoktur.

Kur'an'ın Yedi sağında yedi Solunda manası vardır. Soldaki yedi Zahir, Sağdaki Yedi Batindir. Zahirdekiler Batindekilere Sapık yada dinden çıkmış diyebilir bazen. Çünkü Aklı olanlar Akılsızları pek anlamazlar.
Ben burda beni anlayın bana hak verin diyede yazmıyorum. Bilirimki İhsan ve Lütuf ancak CcAllah tarafındandır. Kimse kimseye bir şey anlatamaz. Her insan hak ettiğini alır hak ettiği gibi anlar. Kimseye ben bildiğimi dikte etmek için yazmıyorum. Zaten herkes bildi ben bilemedim. Bilmemek güzelmiş diye , bilenleri Size bırakıp giderim.

Bir dost için döndüm geldim başka bir link ile Onunda Özel işleri varmış Hayırlı işleri, tebrik ettik dünde vedalaştık . Geldi yani.

Bu günde ben gideyim Allah a Emanet.
Ben haklıyım beni Susturdular diye değil bu yazdığım kimseye kustugum kimseyi irdeledigimde yok aslında.Ama her konu O konuyu ya bilene ya bilmek isteyene yazılır oda bjr yere kadar.
Besmele bilmeyene Fatiha Anlatmak benim işim değil.

Anunakiler de Hikaye değildir. Onlar uzak kendisine bakmalı kişi.Ne varsa İnsanın içinde.

Son düzenleme:

Leylim

Kullanıcı
En güzel definelerde En hayırlı Definelerde, yer yüzündeki definelerin kilitleri ve anahtarlarıda Kur'an İçinde. Allah kime hangi defineyi niye verir ben bilmem. Ama O kalpleri bilir.
Cumlezinizi Kur'an a Emanet ediyorum.

Her insan boş bir kutu, içini ya Kur'an'ın nuru ile doldurur, ya iblisin boş hayali ve vesveseleri ile.

İnsan Su dur, suyun hafızası vardır, neyin içinde isen onun kopyası olursun.

Beyin değildir sadece kaydeden, yüreginde hafızası olduğu gibi her zerresinin hafızasıda vardır. Taşın bile. İnsanın bütünü bir kayıt cihazıdır. Bu kaydı Kuran la doldurun.

Dört ölüm vardır En son Toprağa girilir. Kimide İlk başta toprağa girendir. Ötesi her nefes veriş bir ölüm her nefes veriş bir doğumdur, insan her nefeste bir ölur bir dirilir, ve sayılı olan bu ölüş dirilişleri boş gecirmeyelim. Sayılıdır insanın alacağı nefes.

Dünü bu günle aynı olan bizden değildir diyen Hz Muhammed tır.

Ve taş o gün ümmetin ömrünü söylemiş bu gün ise onun dediği günlere şahitlik ederiz.

Gaybı Evet Allah bilir.
Hiç bir şeyde habersiz gelmez.

Bu gün iyiyim yarın nice olur Halim demek te gerek.

Bu Son Orijinal İnsan bu Son dem.
Zodyak Balıkta kovaya ya girer ya girmez. Belki döner alta gider. Şaşırır akıllar geriyede dönülmez.

Her şey ve her kes hak ettiği gibi yerli yerinde.

Allah a Emanet olun Kur'an'a Emanet olun.

Hiç birinizin belki yüzünü görmesemde ötede göreceğim eminim, her kelime her harf için bir bedel istenir, davalı davacı olduk gideriz. Hakkım helal olsun. Etmeyenin Canı sağ olsun .

Son düzenleme:

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Adam diyorki Sildim alakasız konuları ve geç kaldım, sen geç kaldığın şeyleri bir bilseydin Besmelenin Elifni Euzu nedir bilmez Ente nedir bilmez. Ama dinle alakalı olmadığına karar verir. " O ölçtü biçti, nasılsa ölçtü biçti ' diyeninde ne dediğini belliki henüz bilmez.
Sen kimsin ki Sedegor kimin neyi bilip neyi bilmediğine karar verebiliyorsun, üstelik sana göre bir şey bilmiyorsam senden daha cahilsem bile bu senin sorunun değil. Sana göre her kes cahil senden başka hiç kimse bir şeyi bilmiyor. Doğruları söylediğin için değil bu sataşma üslubundan dolayı banlanıyorsun. Seni 1 hafta uzaklaştırıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt