Ermeni evi hakkında | Define işaretleri ve anlamları

Ermeni evi hakkında

anadolukaplani

Kullanıcı
Merhaba iyi akşamlar herkese. Evin bahçesinde taş örme kuyu var. Kuyudan sola doğru 7 adımda beyaz dut ağacı sağa doğru 10 adımda incir ağacı var. Kuyunun tam üstünde ceviz ağacı var. Kuyunun içinde 1 metre derinlikte incir ağacına doğru 2 adet üst üste 70-80cm çapında diğer taşlardan büyük taşlar var. İncir ağacı batıda dut ağacı doğuda kalıyor. Kuyu kuzeyde fakat tam kuzeyde değil kuzeybatıda kalıyor. Aynı bahçede incirin hizasında 20 adım ötede nar ağacı var. Burada nasıl bir çalışma yapılmalı öneri ve fikirlerinizi bekliyorum yarın fotoğraf ekleyeceğim

Deli Fırat

USTA
Super Moderatör
Mekân güzel tam ermeni işi araştırmaya değer bir yer kuyu geçişli oda olabilir ve ağaçlar tam ermeni işi alınmadıysa emanetler vardır kuyuda farklı taş bakılmalı resim varmı şöyle ayrıntılı

OKLiT

DENETİM SORUMLUSU
Super Moderatör
Selamün aleyküm
Öncelikle mekana hoş geldiniz
Arkadaşım şu bahceyi bir fotoğraflasaniz özelikle ağaçları üst üste olan taşları birde bu bahçede küçük havuz olmali burda birde ev olmali kapisida iki kapilimidir görelim ustalarimiz size yardımcı olacaktır konunuzu takip edin bilginize teşekkür ediyorum

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Define sitelerinde ve Google de bu konu ile alakalı yeterince detaylı bilgi var. %90 kadarı da doğrudur.
Bu bilgileri toparlayın. Burada yazılan herbir hususu muhakkak kontrol edin imkan ölçüsünde. Ermeniler evlerinde birsey bırakmazlar da olur ki unutulan olmuştur. Belki o da sizin nasibinizdir.
Kolay gelsin.

OKLiT

DENETİM SORUMLUSU
Super Moderatör
Asıl ev ilçede çıkan büyük bir yangında yanıyor. Daha sonra bizimkiler evi tekrardan cadde üstünde yapıyorlar. Alan büyük 1 dönümden fazla
Bu ağaçlar tahminen ne kadar yaşlı çevre kalınlığı kuturlari bahcede eve yakin bölgede taş döşeme varmidir kuyu diyorsunuz kuyunun üst bolgesinde kuyu başlığı nasıldır fotoğraf cekseniz daha güzel olacak tadından yenmez o zaman ustalarım size daha Güzel faydalı bilgiler verir teşekkür ediyorum

Concuk

Kullanıcı
sorulan sorulara cevap vermiyorsunuz
ev yıkılıp başka yerdemı yapıldı?aynı yerdemı yapıldı aynı yerdeyse duvarlar yıkılıpmı yapıldı?
kuyuda su varmı?
evin içinde ve avluda yemek pişirilen ocak varmı
evin odası 4x4 metremı?
evin avlusunda yerler taş döşememı?
evin duvarları yanyana çift taş örmemi?
kuyu suyunun döküleceği süs havuzu varmı?
şimdilik bunların cevabı yeterli

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
ustaların dediği gibi tam bir ermeni bahçesi. ortada ev kalmadığı için ufak tefek para saklama yerleri de kalmamış anlaşılan. evin temeli duruyorsa @Concuk usta sana yer gösterecek gibi. hee bana kalsa zaten ceviz ağacı yeri göstermiş. eskiler çeyiz sandıklarını ve takı kutularını cevizden yaparmış.

dardanos

BAKMAKMI GÖRMEKMİ ????...
Super Moderatör
Ustalarımız gerekeni sormuşlar. İlave olarak sorayım. Bu söylediğin kuyunun ve ağaçların aralarını ölçüp bir kroki olarak çiz buraya ekle bir bakalım. Ve bu dut ağacı ile incir ağacı ne renk meyve veriyor . Bu ağaçlardan başka bahçe dışında incir yada dut varmı Bu ağaçları görmeyen başka kuyu yada eski çeşme mevcutmu...

Üst Alt