İyi geceler sitenize yeni üye oldum kabul ettiğiniz için teşekkür ederim . Ermenilerden mi kalma bilmiyorum. Ama eski yerleşim yerindeki evin duvarında eğik bir murç çakılmış.tavanında iki tane halkalı murç çakılıdır.eğik olan murcun arka kısmından pencere tarafında duvara çakılı ağaçtan yapılmış dört tane kazık kare şeklinde ve duvarda sıva altında çıktı.hemen bitişiğindeki duvarda da mesafasi biraz daha uzun dört tane ağaçtan kazık daha sıva altında çıktı.Duvardaki eğik olan murcun eğik olan tarafta ise diğer odanın dış kapı girişinde ise hemen kapı duvarının olduğu yerde duvardaki taşı çektiğimizde o taşın arka yüzünde de tam ortasından ikiye bölünmüş bir kare ve hemen altına bir çizik (bunlar oyulmuş) yapılmış ve bölünen karenin bir gözü muclanmış (notalanmış yani.)ayrıca kare yapılan taşın hemen altına bir oyuk yapılmış.Gelelim bahçesine su kaplumbağasına benzettiğimiz bir taş var.hemen kuyruk kısmında yumurta büyüklüğünde siyaha benzer,üzerinde iki nokta olan bir taş ve ters z şeklinde de beyaz bir çok güzel bir taş bulduk. yine bahçede taşların üzerinde değişik işaretler var .kaplumbağanın kuyruğundan uzak bir mesafede de bir metre kazıda da karpuz büyüklüğünde çok sert bir taş çıktı ve ortasında muazzam bir üçgen içe doğru yapılmış(traşlanmış ya da zımparalanmış)derinlk kısmı iki üç santim kadar.Yardımlarınızı beklerim inşallah size de yetişir.watsaptan fotoları atarım. sabırla okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim. umarım anlaşılır olmuştur.