Eşkiya Belgeleri Özel Çalkaya 28 | Sayfa 10 | Define işaretleri ve anlamları
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı
Cevap: Eşkiya kayıtları/eşkiya belgeleri hakkında gerçek belgeler

MİHALİÇ: Bulacağın cin mandırayı orada demet yığınına benzeyen taşın dibinde 7 basamakla aşağıya inilebilenb kısmın karşısında bir kapı göreceksin evvela kopar yayları aç kapıyı gir içeriye meblağ içeridedir

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

7 AT BAĞLANAN MAĞARA :İçerisinde 7 adet yemlik bulunan mağarayı bulursan kepekler arasında bir miktar para ile harita bulunan bir çekmece bulacaksın burası iki katlıdır sarp ve kayalık bir yerdedir ilk yemlik ve son yemlik farklı yapılmıştır önü uçurumdur kervan yolu karşısından ve arkasından geçer şimşirlik ve koyu ormandır yaz kış yeşildir buradan akan dere büyük dereye karışır tepede dede mezarı dilek ağacı bulunur hemen yakınında bir duvar ve mağara vadır içinde gemi resimlerşde bulunur kuru duvarın arkası zahmetli fakat çok zengindir beyez çamurla kapatılmışır

rafet5757

Kullanıcı

7 AT BAĞLANAN MAĞARA :İçerisinde 7 adet yemlik bulunan mağarayı bulursan kepekler arasında bir miktar para ile harita bulunan bir çekmece bulacaksın burası iki katlıdır sarp ve kayalık bir yerdedir ilk yemlik ve son yemlik farklı yapılmıştır önü uçurumdur kervan yolu karşısından ve arkasından geçer şimşirlik ve koyu ormandır yaz kış yeşildir buradan akan dere büyük dereye karışır tepede dede mezarı dilek ağacı bulunur hemen yakınında bir duvar ve mağara vadır içinde gemi resimlerşde bulunur kuru duvarın arkası zahmetli fakat çok zengindir beyez çamurla kapatılmışır

sayın çalkaya dostum magarayı nasıl bulucak biliyorsunki bu magaraların hemen hepsi kapatılmış önemli olan biligi bizi magaraya görürecek işaretler ne bu magarayı bulmak için etrafta ne gibi emareler var varsa onları yaz saygılar

kalhiyu

Siteden Atıldı(Küfürlü yorumlar)
Yasaklı

eline sagli ustam guzel paylasimlar kesinlikle faydali oluyordur ilgi gosterenlere ama bizim buralardan teget bile gecmiyor bunlar cukurovaya toroslara adanaya gel birazda biz heyecan yapalim ustam

rafet5757

Kullanıcı

MİHALİÇ: Bulacağın cin mandırayı orada demet yığınına benzeyen taşın dibinde 7 basamakla aşağıya inilebilenb kısmın karşısında bir kapı göreceksin evvela kopar yayları aç kapıyı gir içeriye meblağ içeridedir

çalkaya kafamı bulandırdın şimdi bendeki kapı kayada sana yıgın gibi bir yer diyor demiştim babam buraya yakın birde ahır var mış yeri belli diyorlardı en son konuşmamda bende kervan yolu buraya yakın geçtiği için han yeridir diye düşünmüştüm mandıra ve yıgın kafam bi dunya ....:D

star21

Kullanıcı

ne oldu şu tarsus işi çalkaya dostum kleopatra ve kuzeyinde saray kalıntısı var değerli heykel var dedin bende yönü yanlış olmasın birdaha kontrol et dedim..ve kuzeyde saray kalıntıssını bırak öyle bir eser hiç olmadı bizzat müzeye sordum onlarda yok dedi...

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

yarın adresini alır özelden atarım yeri satan arkadaşa ulaştım zamanında 4 yabancı orada kazı yapmışlar paraları alıp heykelleri bırakmış kesin olan bir yer

star21

Kullanıcı

merak içinde bekliyorum emeğine sonsuz teşekkürler

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

BAŞ DEĞİRMEN: Dğirmenin suyu bir mağaradan çıkar mağara tavanında girişten 5 adım atıp tavana bakarsan üçgen bir oyma bulursun içinde 27 adet beşibirlik vardır aan suyu takp edersen ki çok zordur 3 adet şelaeyi bulursun son şelalede kazan gölünüde görürsün gölün önünde yapma göl bulunur gölün arkasından değirmen bendi geçer taştan kesmedir içinde bir kişi zor yürür bentteki farklı taşı çekince suyu buradan batar değirmenin altından çıkar gölün batı yüzündeki mihraplı yeri bulursan burası doludur burada kilisenin emanetleri bulunur çok değerlidir değirmenin 55 adım batısında 3 hayvan yatacak kadar sıvalı vede açık mağaramsı yer bulunur buradaki çatlağın altında 7 arsın derinde külçeler bulunur değirmenin önündeki sivri kaya otluk gibidir buna dayalı taş yerde gömülüdür üzerinde bir oyma nişanı vardır altı odadır değirmenin arkasındaki düzlükte kilise bulunur önündeki yığma boş olup nişandır yığmadan yukarıdaki 3 mezara yol gider ortadaki mezardan 21 adım da bir emanet bulunur buranın güneyine doğru gidersek çıkılan tepede semer kayayı buluruz yanındaki düz tşın altından haritalarla az bir emanet alırız semere binip ileri bakınca suyu vede kendi olmayan bendi bulunan sahte değirmeni buluruz buradaki dere kuru deredir 80 arşın olan benten ileride kotuk taşı vede buradan bakınca kesik kayayı görürüz

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

KUDRET HAMAMLARI:yakınındaki kilise yerinin arkasındaki yani güneyindeki tepeye çıkıp kuzeydeki mağaralara bakarsak burada ulaşılması zor 3 mağara görürüz aranan şey küçük mağarada olup iki katlıdır

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt