senin bölgeden yok olsa hiç beklemeden iletirdim
Ayı pençesi deme hiç wolf usta benim vardı bir ayı pençesi yanında burna takılan iğne işareti hepsi oyma yapılmış. çok uğraştırdı yarıda kestim.ayı pençesinin olduğu yer güzel yer ... benimde bir ayı pençesiyle imtehanım var havalar açmadı 150 mt ilersinde kabatma haç, ve parmak oyması mevcut...
usta benimkisi sadece kabartma pençe ve izi var, brinde dere kenarında düz taşda.. diyer pençe ise dere yatağında, pençe solunda az ilersinde yığması var...bu son yazdığım pençe zindan dere.diyer adı karanlık dere,ama belgelerde geçen karanlık deremidir bilemem, dedemin başından geçen olayı anlatmışdım bu dere nin hikayesini..aynı dere bu...Ayı pençesi deme hiç wolf usta benim vardı bir ayı pençesi yanında burna takılan iğne işareti hepsi oyma yapılmış. çok uğraştırdı yarıda kestim.
üstat konuyu dağıtmadan özelden yazayım sanausta benimkisi sadece kabartma pençe ve izi var, brinde dere kenarında düz taşda.. diyer pençe ise dere yatağında, pençe solunda az ilersinde yığması var...
yourumu görmediniz sanırım @ÇALKAYA 28@ÇALKAYA 28
sa ustam. Bizim memlekete dair var mı bir şeyler varsa gittiğimizde bir bakalım.
emeğine sağlık usta, bir istirhamım olacak,ceviz dere,cüri,ve akçay, bunlar ünye sınırları içindedir burlarla alkalı belge varmı sayın ustam,paylaşırsanız sevnirim...EMİN AĞA KÖPRÜSÜ:Bu köprüye ağalar köprüsüde denir bir ayağı toprakta bir ayağı kayadadır üzerinde nakışlı taşlar vardır tek kemerdir yanındaki çeçmenin 17 adım doğusuna bir bakraç mal konmuştur köprü mehmet emin ağa tarafından yaptırılmıştır emin ağanın değirmenide buradadır suyu şelaleden gelir bendi ana kayadan kesmedir büyük dereye bitişiktir ören köyün eteğidir bu değirmenden yukarıda iki kılıç bir haç resimli kaya vardır büyük incir ağacınınaltına 70 okka konmuştur batısındaki kayalıkta büyük mahzen vardır bu mahzeni açıp bizde emanetlerimizi buraya koyduk safi 1217okkadır köprüye yakın 3 ulu ceviz ağacının dibine 190 okka konmuştur köprüden yukarıdaki şeşlaleye 3 yere emanet konulmuştur nişanları göldür paralar gölün içine konup kapatıltı tamamı