Burda bir onemli nokda daha veriyor,
( İçine 3 basamakla girilen çalgılı mağaramızda buradadır. Burada da 12 adet dikili taşımız vardır içlerinde birisi doludur. Kaldırıp bakalım. Mağaranın solunda kaldırım döşeli bir patika tepenin üzerine çıkar. Kaldırımı dikkatlice takip edin biz kaldırımın bittiği yerde durduk 2 x 2 x 2 bir yeri "Yasak Kelime" ve zenginleştirdik. Sizde orayı bulurda kazacak olursanız altından 3 lü bir kemer çıkar. Aradağınızın bu 3 lü kemerde olduğunu göreceksiniz. Önündeki dere içinde bir sofra kayamız vardır. Yuvarlaktır. 4 bir tarafında 4 dikili taşımız vardır. Taşın üzerinde 7 çatal 7 kaşık 7 ekmek dilimi 1,5 buçuk balık içki kadehi ayrıca ufak zincirli bir çakı resmi vardır. Çakının zincirini izleyelim.
Derenin karşısında bir mağrayı gösterir. Mağara Bizanslılardan kalmadır.
( Mağaranın girişine dikkat kapısı üzerinde SANDIK biçimli bir taş vardır. Özel olarak yapılmıştır. ) Çıkarıp bakın. Mağaranın önüne bir ayak attığımızda görecağimizi işaret etmekdedir.
diyor,
--- Bahsettiği kaldırım Vezir köprüden gelen yolun Hora tepesine çıktığı nokdadir Tepeye sadece burdan çıkılır, Burda bir resim çekmiştim de u resime RONİ usdam bir yorum yapmıştı, Isde o taş budur ,Ve kaldırım yolda burasıdır,
Soldaki iki köpeğe benzeyen tasin arasından yukariya çıkış KOD olarakda düşük dür, Orasi Mahalline vardığında belli ediyor zaten ,Ama asıl açıklama RONİ usdadım açıklamasıdır, Yani belgeler çok elden geçmiştir o bakımdan Belkide yerlerde yazım hatası vardır,
Ama sandik şeklindeki taş bu tepenin güney dogusunda ,Acaba bir yazı hatasını var ,O taşda Sagdaki taşdır,
Burda
@gıral usdadım 7,7,7 dedigi 7 çatal 7 kaşık 7 dilim ekmek mi acaba ,,,