Selamünaleyküm ustalar bu çizimi kendim ölçerek yaptım yakında resimleri ama ölçülerde herhangi bir yanlış yok @UMBRA ustam belki istediğiniz gibi olmadı siz biraz inceleyin bunlar benim gördüklerim sorma istediğiniz birşey varmı ustalar
Selamünaleyküm ustalar bu çizimi kendim ölçerek yaptım yakında resimleri ama ölçülerde herhangi bir yanlış yok @UMBRA ustam belki istediğiniz gibi olmadı siz biraz inceleyin bunlar benim gördüklerim sorma istediğiniz birşey varmı ustalar
İkisinin 0rtası 29 eder doğru aklıma gelmedi fazlandetay peki tam anlamak için diyorum ortaya m yoğunlaşayım koltuk 17 de yanimdiğer öküze biraz uzakSelamün aleyküm Cümleten arkadaşlar
Konuya gelince eli Bey kardeşim öküzlerde haç yap tam ortada dur 29 mt de 90 derece ip çek koltuk ve taş ip altına gelirse aynı mesafe tarlaya çek açı farkı çıkarsa yani içerde yada dışarda kalırsa tam 90 derece den K harfi gibi olursa karşılığını da aynı yapacaksın yani kısaca görünen koltuk ve taşı görünmeyen yere yani tarlaya montalayacaksın selametle işin Rast gelsin
Merhaba @rafet5757Selamün aleyküm Cümleten arkadaşlar
Konuya gelince eli Bey kardeşim öküzlerde haç yap tam ortada dur 29 mt de 90 derece ip çek koltuk ve taş ip altına gelirse aynı mesafe tarlaya çek açı farkı çıkarsa yani içerde yada dışarda kalırsa tam 90 derece den K harfi gibi olursa karşılığını da aynı yapacaksın yani kısaca görünen koltuk ve taşı görünmeyen yere yani tarlaya montalayacaksın selametle işin Rast gelsin
Para alınan net bilgiden örnek vereyim Çeşme sırtım dönük sağımda 7 mt de ağaç solumda boş arazı de7 mt de alındı 115 kg para ile ağaç arası 14 mt keşanİkisinin 0rtası 29 eder doğru aklıma gelmedi fazlandetay peki tam anlamak için diyorum ortaya m yoğunlaşayım koltuk 17 de yanimdiğer öküze biraz uzak
Selam @rafet5757Para alınan net bilgiden örnek vereyim Çeşme sırtım dönük sağımda 7 mt de ağaç solumda boş arazı de7 mt de alındı 115 kg para ile ağaç arası 14 mt keşan
3 gen konumlanmış taş sivei üç ters tarafa boş araziye ters yatırıldı alındı samsun
Kayada 2 dikdörtgen oyma arasından 570 cm mahzen girildi deği4men taşı çıktı 99 cm 52 cm taşın içinde tekrar küçük dwğirmen taşı bunlar net bilgi
Her yerde olmasada çok yerde aynalama sistemi kullanılıyor ama sen ilk tam ortayı 50 cm eşele
Sağda yada solda gördüğünü terse koyup noktalayacan net yapman için 90 derece haç şekli yap ister ip çek sonra kopyala
Yön yok yön çeşmenin akarına bakmak bı her zaman akar olacak değil ağaç arkada olur ağaç yok taş olur sağında olur soluna bakarsın yani gözünle gördüğünü alıp görünmeyen yere koymakSelam @rafet5757
ÇESMEYE SIRTINI döndüğünde, Sen in yönün Neresi olur, dogu batı kuzey güney ,Hangi yön olur,mesela Ağaç cesmenin hangi yönünde,
Benzer bir durumum var ,Onun için sordum yani faydalanmak amaçlıdır,
Abi kayıtlara göre değil bu konu ben koltuk hayvan figürlerini oynayan kızlar vs.vs hep gök yüzünende yıldız hatirtalarına bakıyorum bu işin de böyle olduğuna inanıyorumMerhaba @rafet5757
Öküzlerin konumu nasıl olmalı Mesela ,Sırt sırtamı, Yan yanamı , Kıç kıçamı, Döş döşemi , Birisi batiya veya doguya dönük yatmış digeride onun döşüne başını koymuş yatar durum da , Yoksa bunlar acikdami ,Yoksa kapalımı, Nasıl bir öküz,
acaba , Maksadım duyduklarımın hangisi doğru acaba öğrenmek maksadıyla sordum arkadaşlar, Herkese selamlar ,