Farklı Bakış Açıları Zenginliğimiz Olabilir mi?

_Trakyalı_

Vip Üye
Yazınız güzel emeğinize sağlık bazı teorilerenize cevap vericem. Şimdi ben dedektörleri araştırırken çalışma prensibi vs sonra gpr ler sonra gradyometre manyotometre vs vs hepsini kullanma fırsatım oldu en son kullandığım ise proton elic rbi m4 modeliydi protob hariç bütün cihazlar yere dikey şekilde tutuluyordu. Proton ise yatay veya zevkine göre. Hatalı mı oluyor diye kontrol ettiğimde ise hiç bi şekilde hata yoktu. Sonrasında alan taramalarla benzerliği geldi aklıma. Alan taramayı tut olduğun yerde baksın seni hedefe götürsün. Protonda ise tut 1000 metre (fabrika veriisi) alanı tarasın hemde görüntülü. Üstüne çok düşündüm araştırma yaptım benim analizimde proton m4 cihazı sadece ferromanyetik maddelere tepki verdi. Fabrikaya göre ise altın tespiti için yüzyıllar geçmesi gerekiyor elektromanyetik faz tamamlaması için. Al bide burdan yak. Neyse araştırmaya devam ederken sinyal üreten bi cihaz varmış Sinyal Jeneratörü bu cihazıda dediğim gibi siteden biriyle tanıştım bunu kullanan bi adam vurmuş parayı gitmiş o arkadaşımızda bunu araştırıyor. Uzatmayalım sinyal jeneratörü ile sinyali üreteceğiz göndereceğiz alıcı vasıtası ile de dönen sinyali alacağız. Bizi üzerine de götürecek sistemi yapacağız (sitede elektronikten anlayan arkadaşlarla yapabiliriz) altın için internette frekans hep farklı kimi yerde 5.0 kime yerde 7.0 7.1- 1.8 MHz vs vs. Elektrik elektronik mezunu bi arkadaşım var ona söyledim bir maddenin frekansını bulmak istiyorum nasıl yazabilirim çok maliyetli mi dedim. Yok bee bi cihaz var(adını unuttum) sessiz bir ortamda maddeyi titreştirip titreşim sayısına göre frekansı bulunuyor dedi. Yapabiliriz dedi. Ooh çok güzel dedim. Şimdi sonuç olarak altının frekansını alacağız jeneratörümüze gireceğiz bu jeneratörün aparatlarıyla alıcı vericisi bizi hedefe götürecek dedektörle de nokta atışı yapılabilir. Sadece jeneratörle de yapılabilir ama o biraz maaliyet ister. Birde arkadaşlar şey diyorlar. 100 yıllık altınla kuyumcudaki 24 ayar işleme altının frekansı aynı değil diyorlar. Benim düşünceme göre tabi farklılık olabilir üzerinde ki farklı metallerin ama 1000 yılda olsa 1 aylıkda olsa 14 ayarda olsa sonuçta altın altındır bütün altınların içinde 1000 yılında 14 ayarında kuyumcudaki bileziğinde içinde az da olsa 24 ayar altının frekansı mevcut değil mi? Bunu da ustalar cevaplarsa sevinirim. Birde bu jeneratör sistemine yapay zeka da ekleyeceğim yazılımcı olduğum için 😁 yapay zeka kodlamasını az tam öğrenim minerali güzel okur ve ayırır bu yapaycık 🙂
Dediğiniz gibi altin altındır.
Frekans konusuna da yeterince değindim.

Piyasadan verdiğiniz diger tüm örneklerde temelsiz amatör çalışmalar. Sadece zaman ve para kaybı.

Sarinin tespiti için şu kadar yıl toprak altinda kalması gerek v.b. diyenlerin hiçbirini şahsen dinlemiyorum bile. İyon yakalıyor diyenleri de camdan aşağı atılması taraftarıyım.

Yapay zekâ konusunda bilgi ve donaniminiz varsa elbette uğraş vermek keyifli olur.
Başarılar dilerim.

fenadefineci

Kullanıcı
Zik zak yaparak seni üstüne çağıran her sinyal ferrromanyetik sinyaldir. Asla seni hedefine götürmez. Yalancı sinyalin daniskasıdır.

Emd ler yüksüzdür. Bir dalga artı bir dalga eksi olsaydı, hedeften çıkan sinyal 1 metre bile yol alamazdı. Bu konuyu iyice araştır.

Dedigim gibi, bir yerde zik zak varsa en büyük hüsrandır. Çubuğun/sistemin doğru sinyali algilayamiyor ya da kapasitesi yok. Dümdüz seni alıp kuş uçuşu üstüne götüren sinyali yakalayan cubugun olmadığı sürece adım atma.

Aldigin sinyal zaten ferromanyetik oldugu için onun götürdüğü yere zaten hiç güvenme.

metalin olduğu alanda tam üstünde noktalama yapılabilir mi
İster sarı, ister başka bir şey. Ister gram ister kilo. Her metâl tam üstünde noktalanabilir bu konuda tereddütün olmasın.

,yoksa metal olan alan seni yanına yaklaştırmaz mı ?

Çubuğun, sistemin kapasitesi yetersiz ise evet seni yanına bile sokmaz, selâm bile veremezsin. Karşıdan seni izler, projeksiyon makinesinden perdeye filmi yansıtır sana oynatır.

Küpe takılma. Küp dediğin şey pişmiş toprak. Küpün içindekinin gücünün yanında, Küpün etkisi mini mini minimal..

Toprak icindeki çıplak tepkisi nasılsa küpün icindekinin de aynıdır.

Noktalama ve metalin ayrımı nasıl yapılmalıdır ?

Noktalama kabiliyetine sahip bir çubuğun tüm metallerdeki işareti tektir. Ayrım çubukta değil. Onu kendin bulacaksın.

metal olmayan bir oda/mezar tespiti yapılabilir mi ?

2x2 metre ebatlarında icinde metal olmayan bir oda düşünelim. Aslında bu oda büyüklüğünde toprak altinda demir yığını olduğunu farzet. Demiri ve boşluğu tespit edebilme kapasitesi olan yalın bir çubuk elinde var ise çok mümkün.

Dersen ki 3 metre yanında 1 kilo sarı gömülüyse? O konu komplikeye döner yazmakla bitmez.

Yansıma dediğimiz olayn dalgaların arkaya atması ve çubukların bizleri geriye yön verdiğini ,hedefin önde değilde aslında arkada olduğunu varsayarak asıl odayı değil de arkaya attığı yerin çevresini işaretleyip,merkezine geldiğinde burasıda merkezi mi diyoruz ?

Diyemezsin. Elindekinin tam olarak ne yaptığını ve nasil hareket ettiğini bilmeden, sürecin ne kadarına kadar gidebildigini bilmeden, akıl yürütmek mümkün değildir.

Elindekinin;
Neyi,
Nasil,
Neden yaptığını tam olarak biliyorsan tahmin edebilirsin.

biraz karışık olmuş olabilir affına sığınarak dilim döndüğünce yazmaya çalıştım ustam.
Sizin özellikle önerdiğiniz çubuk hangisidir? Bakır bronz gümüş çubuk vs

_Trakyalı_

Vip Üye
Sizin özellikle önerdiğiniz çubuk hangisidir? Bakır bronz gümüş çubuk vs
Benim cubuklarim extra bir sistem ile entegre çalışan çubuklar. İkisi birbirinin aynı değil.
Kendime özel olarak ürettiğim ve öylede kalacak olan çubuklar.
Yani şu çubuk diyebilmem mümkün değil.

Kullanici kullanıp kendi kabiliyetine göre karar verip sonrasında da muhakkak geliştirmeli.

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Yazınız güzel emeğinize sağlık bazı teorilerenize cevap vericem. Şimdi ben dedektörleri araştırırken çalışma prensibi vs sonra gpr ler sonra gradyometre manyotometre vs vs hepsini kullanma fırsatım oldu en son kullandığım ise proton elic rbi m4 modeliydi protob hariç bütün cihazlar yere dikey şekilde tutuluyordu. Proton ise yatay veya zevkine göre. Hatalı mı oluyor diye kontrol ettiğimde ise hiç bi şekilde hata yoktu. Sonrasında alan taramalarla benzerliği geldi aklıma. Alan taramayı tut olduğun yerde baksın seni hedefe götürsün. Protonda ise tut 1000 metre (fabrika veriisi) alanı tarasın hemde görüntülü. Üstüne çok düşündüm araştırma yaptım benim analizimde proton m4 cihazı sadece ferromanyetik maddelere tepki verdi. Fabrikaya göre ise altın tespiti için yüzyıllar geçmesi gerekiyor elektromanyetik faz tamamlaması için. Al bide burdan yak. Neyse araştırmaya devam ederken sinyal üreten bi cihaz varmış Sinyal Jeneratörü bu cihazıda dediğim gibi siteden biriyle tanıştım bunu kullanan bi adam vurmuş parayı gitmiş o arkadaşımızda bunu araştırıyor. Uzatmayalım sinyal jeneratörü ile sinyali üreteceğiz göndereceğiz alıcı vasıtası ile de dönen sinyali alacağız. Bizi üzerine de götürecek sistemi yapacağız (sitede elektronikten anlayan arkadaşlarla yapabiliriz) altın için internette frekans hep farklı kimi yerde 5.0 kime yerde 7.0 7.1- 1.8 MHz vs vs. Elektrik elektronik mezunu bi arkadaşım var ona söyledim bir maddenin frekansını bulmak istiyorum nasıl yazabilirim çok maliyetli mi dedim. Yok bee bi cihaz var(adını unuttum) sessiz bir ortamda maddeyi titreştirip titreşim sayısına göre frekansı bulunuyor dedi. Yapabiliriz dedi. Ooh çok güzel dedim. Şimdi sonuç olarak altının frekansını alacağız jeneratörümüze gireceğiz bu jeneratörün aparatlarıyla alıcı vericisi bizi hedefe götürecek dedektörle de nokta atışı yapılabilir. Sadece jeneratörle de yapılabilir ama o biraz maaliyet ister. Birde arkadaşlar şey diyorlar. 100 yıllık altınla kuyumcudaki 24 ayar işleme altının frekansı aynı değil diyorlar. Benim düşünceme göre tabi farklılık olabilir üzerinde ki farklı metallerin ama 1000 yılda olsa 1 aylıkda olsa 14 ayarda olsa sonuçta altın altındır bütün altınların içinde 1000 yılında 14 ayarında kuyumcudaki bileziğinde içinde az da olsa 24 ayar altının frekansı mevcut değil mi? Bunu da ustalar cevaplarsa sevinirim. Birde bu jeneratör sistemine yapay zeka da ekleyeceğim yazılımcı olduğum için 😁 yapay zeka kodlamasını az tam öğrenim minerali güzel okur ve ayırır bu yapaycık 🙂
Aldığınız bilgilerin hepsi yanlış Bu iş için ne zaman harcayın ne para.

AhdeVefa

Kullanıcı
Cevaplar için teşekkür ederim @_Trakyalı_ ustam;

Şöyle diyebilir miyiz ?

Metal olan boşluk ve metal olmayan boşluk olarak ayrım yapabilir miyiz.
Çünkü;

Söylediğim şekilde(bazıları zikzak çizerek bulunan yerler.) bu güne kadar kendileri tarafından açılan ve kapatılan oda mezarlar tespit ettim. Yaptığım tespitlerde şunu diyebildim burada bir oda /mezar var derinliği genişliği şu...lakin içinde değerli yok .Ve onlarda doğru burada bir oda mezarlar var, derinlik ve genişlik ölçümlerin doğru ,içinde bir şey olmadığı da doğru .Söylemine göre metal olan veya olmayan toprak altındaki bir yapı asla boş olarak kabul görmez, metal olmayan toprak altındaki bir yapı dahi olsa içinde enerji barındırır ve çubuklar bu frekansa göre yönlenir. Asıl mesele metal olmayan yere ,burada metal yok diyebilmek ki, en azından bunu az da olsa becerebiliyorum .Senin söylemine göre ise orayla ilgilenme bile .En doğrusu bu.En son konumdaki oda mezarı senin tarif ettiğin şekilde tespit etmiştim.duruyor bakalım nasip...

Benim elimdeki çubuklar yalın ve sistemi olmayan mıknatıs çekmeyen basit çubuklar. Elimdekilerin yeterli olmadığını bir şeylerin eksik ve kendimin de bilhassa metal olan oda/mezar gibi yerlerin tespitinde yetersiz olduğunu biliyorum. Zikzak çizmedeki meseleyi başka kaynaktan araştırdım ve orada sağ sol yapmasının nedeninin artı eksi olduğu yönünde bir görüş vardı .Acaba öyle mi gerçekten diye size danıştım. Küp meselesinde ise bi konuda küp dolu olsa idi onu tespit edemezdin demiştin, açıklamalırınla neyi söylemek istediğini şimdi daha iyi anlıyorum ustam.Kafamda deli sorular var lakin bazı soruların cevapları sende olmasına rağmen ,bunun bana faydasının olmayacağıdır.Çünkü o cevapları benim bulmam gerekiyor.Çubuk bir araç asıl mesele iş kendinde bitiyor.

_Trakyalı_

Vip Üye
Cevaplar için teşekkür ederim @_Trakyalı_ ustam;

Şöyle diyebilir miyiz ?

Metal olan boşluk ve metal olmayan boşluk olarak ayrım yapabilir miyiz.
Çünkü;

Söylediğim şekilde(bazıları zikzak çizerek bulunan yerler.) bu güne kadar kendileri tarafından açılan ve kapatılan oda mezarlar tespit ettim. Yaptığım tespitlerde şunu diyebildim burada bir oda /mezar var derinliği genişliği şu...lakin içinde değerli yok .Ve onlarda doğru burada bir oda mezarlar var, derinlik ve genişlik ölçümlerin doğru ,içinde bir şey olmadığı da doğru .Söylemine göre metal olan veya olmayan toprak altındaki bir yapı asla boş olarak kabul görmez, metal olmayan toprak altındaki bir yapı dahi olsa içinde enerji barındırır ve çubuklar bu frekansa göre yönlenir. Asıl mesele metal olmayan yere ,burada metal yok diyebilmek ki, en azından bunu az da olsa becerebiliyorum .Senin söylemine göre ise orayla ilgilenme bile .En doğrusu bu.En son konumdaki oda mezarı senin tarif ettiğin şekilde tespit etmiştim.duruyor bakalım nasip...

Benim elimdeki çubuklar yalın ve sistemi olmayan mıknatıs çekmeyen basit çubuklar. Elimdekilerin yeterli olmadığını bir şeylerin eksik ve kendimin de bilhassa metal olan oda/mezar gibi yerlerin tespitinde yetersiz olduğunu biliyorum. Zikzak çizmedeki meseleyi başka kaynaktan araştırdım ve orada sağ sol yapmasının nedeninin artı eksi olduğu yönünde bir görüş vardı .Acaba öyle mi gerçekten diye size danıştım. Küp meselesinde ise bi konuda küp dolu olsa idi onu tespit edemezdin demiştin, açıklamalırınla neyi söylemek istediğini şimdi daha iyi anlıyorum ustam.Kafamda deli sorular var lakin bazı soruların cevapları sende olmasına rağmen ,bunun bana faydasının olmayacağıdır.Çünkü o cevapları benim bulmam gerekiyor.Çubuk bir araç asıl mesele iş kendinde bitiyor.
Rica ederim ustam.

İşaret ettiklerimi cok güzel idrak etmişsiniz.
Benim tarifime göre buldugun odayı da net tespit düşünme. O zaman bir alternatif sunmak istedim. Çünkü çok çaba sarfettin. Şansını dene dedim. Sadece o yöne şaşırtmaz çünkü. Ama en çok sasirtabilecegi yönü sana seçip tarif ettim.

Çubukların yetersiz. Zaten sadece cubuk yetmiyor. Body şart.

Ama uyumlu bir ikili oluşturduğunda, bundan sonra cubuklarinin yaptıklarını gördüğünde, pozitif yönde o kadar çok şaşırtacak ki, dili olsa bu kadar konuşamaz diyeceksin. Bunu unutma ustam.

Rast gelsin..

AhdeVefa

Kullanıcı
Rica ederim ustam.

İşaret ettiklerimi cok güzel idrak etmişsiniz.
Benim tarifime göre buldugun odayı da net tespit düşünme. O zaman bir alternatif sunmak istedim. Çünkü çok çaba sarfettin. Şansını dene dedim. Sadece o yöne şaşırtmaz çünkü. Ama en çok sasirtabilecegi yönü sana seçip tarif ettim.

Çubukların yetersiz. Zaten sadece cubuk yetmiyor. Body şart.

Ama uyumlu bir ikili oluşturduğunda, bundan sonra cubuklarinin yaptıklarını gördüğünde, pozitif yönde o kadar çok şaşırtacak ki, dili olsa bu kadar konuşamaz diyeceksin. Bunu unutma ustam.

Rast gelsin..
Allah razı olsun ustam. Ömür olurda o seviyeye geldiğimde, söylediklerini uygulamak nasip etsin mevlam sabır.

_Trakyalı_

Vip Üye
Merhaba,
Çok detaya girmediğim, ancak bir çok önemli "karakteristik davranışını" gösterdiğim minik bir kesit.
Hedef: 40x60x40 cm ebat, 110 cm derinlik, 30 gr değerli, 100 gr bakır, 300 gr kurşun.
Başlangıcında, 30 metre aşağıdan sistemden sinyale kenetlenmiş olarak geliniyor.

Tepkiler ve çekim gücünün, gerçek arazi ile uyumluluğu "hemen hemen" aynı...

Meraklı olan hobidaşlar için fikir verebilmesi açısından yayınladım.
Extra bir amaç gütmemektedir.

Son düzenleme:

AhdeVefa

Kullanıcı
Merhaba,
Çok detaya girmediğim, ancak bir çok önemli "karakteristik davranışını" gösterdiğim minik bir kesit.
Hedef: 40x60x40 cm ebat, 110 cm derinlik, 30 gr değerli, 100 gr bakır, 300 gr kurşun.
Başlangıcında, 30 metre aşağıdan sistemden sinyale kenetlenmiş olarak geliniyor.

Tepkiler ve çekim gücünün, gerçek arazi ile uyumluluğu "hemen hemen" aynı...

Meraklı olan hobidaşlar için fikir verebilmesi açısından yayınladım.
Extra bir amaç gütmemektedir.

Emeklerine sağlık ustam, bu tarz videoların çoğalması ümidi ile inşallah. Görebildiğim kadarı ile tespitlerimi aşağıda belirttim ustam. Kusurum hatam var ise affola....

1-Çubuk tutuş şekli el bilekleri göğse yapışık ve dirsekler vücuda temas halinde değil(sebep-sonuç ?)
2-Hedef arkada iken,sağ çubuk sağa,sol çubuk sola açılmıyor, belirli bir açıdan yani ara yönler hariç(kuzeydoğu-kuzeybatı-güneydoğu-güneybatı gibi)
3-Çubuklar hedefte iken çarpı yapıyor,ancak...çubukların üzerindeki farklı renkteki bantlar altında bir şeyler saklamıyor ise :)...boşluktaki ve metaldeki çarpı açısını görmek için yaptığını düşünüyorum.
4-Çubukların tepkisine hayran kaldım, hedefi mıktanıs gibi çekiyor kendine, hedeften gözünü ayırmıyor.(yeni bir çubuk yaptım verdiği tepkiler güzel sayılır)
5-Çubuklar kundaklı,rulman varmıdır kundak kısmı alüminyum gibi duruyor(neyse bunu geçelim :)) )
6-Gelelim kolları ileri doğru açtığında...dakika 07:20 sanırım....gördüğüm kadarı ile çubuklar ? sağ sağa,sol sola açılıyor yanlış görmüş olabilirim mesafeden seçemedim...bunun nedeni ise aşağıdaki kütlelerin yaymış olduğu dalga boylarından olabilir düşüncesindeyim. merkezdekine çomak sokmak gibi bişi
7-8:14 ve ileri dakikalarda merkezden uzaklaştıkça sağ çubuk sağa sol çubuk stabil ,duruşunu bozmuyor. Merkezden uzaklık 1,5 metre fazla değil uzaklıkta çubuklar merkeze yön veriyor .Mesefeyi daraltıp,son noktada çizdiğin yerden adım saydın bu da 4 taraftan aynı şekilde yapıldığı takdirde hedefin tam ortasını bulmuş oluyorsun.Merkeze direk yürüdüğün takdirde çubuklar ara yönler ve doğu,batı yönler hariç merkezde aç kapa yapıyor.bunu çözmek içinde dediğim gibi merkeze uzaklık ve yakınlık işlemini yapmak .

dilim bu kadar döndü ustam....saygıda kusur ettim ise affola...

Üst Alt