Dediğiniz gibi altin altındır.Yazınız güzel emeğinize sağlık bazı teorilerenize cevap vericem. Şimdi ben dedektörleri araştırırken çalışma prensibi vs sonra gpr ler sonra gradyometre manyotometre vs vs hepsini kullanma fırsatım oldu en son kullandığım ise proton elic rbi m4 modeliydi protob hariç bütün cihazlar yere dikey şekilde tutuluyordu. Proton ise yatay veya zevkine göre. Hatalı mı oluyor diye kontrol ettiğimde ise hiç bi şekilde hata yoktu. Sonrasında alan taramalarla benzerliği geldi aklıma. Alan taramayı tut olduğun yerde baksın seni hedefe götürsün. Protonda ise tut 1000 metre (fabrika veriisi) alanı tarasın hemde görüntülü. Üstüne çok düşündüm araştırma yaptım benim analizimde proton m4 cihazı sadece ferromanyetik maddelere tepki verdi. Fabrikaya göre ise altın tespiti için yüzyıllar geçmesi gerekiyor elektromanyetik faz tamamlaması için. Al bide burdan yak. Neyse araştırmaya devam ederken sinyal üreten bi cihaz varmış Sinyal Jeneratörü bu cihazıda dediğim gibi siteden biriyle tanıştım bunu kullanan bi adam vurmuş parayı gitmiş o arkadaşımızda bunu araştırıyor. Uzatmayalım sinyal jeneratörü ile sinyali üreteceğiz göndereceğiz alıcı vasıtası ile de dönen sinyali alacağız. Bizi üzerine de götürecek sistemi yapacağız (sitede elektronikten anlayan arkadaşlarla yapabiliriz) altın için internette frekans hep farklı kimi yerde 5.0 kime yerde 7.0 7.1- 1.8 MHz vs vs. Elektrik elektronik mezunu bi arkadaşım var ona söyledim bir maddenin frekansını bulmak istiyorum nasıl yazabilirim çok maliyetli mi dedim. Yok bee bi cihaz var(adını unuttum) sessiz bir ortamda maddeyi titreştirip titreşim sayısına göre frekansı bulunuyor dedi. Yapabiliriz dedi. Ooh çok güzel dedim. Şimdi sonuç olarak altının frekansını alacağız jeneratörümüze gireceğiz bu jeneratörün aparatlarıyla alıcı vericisi bizi hedefe götürecek dedektörle de nokta atışı yapılabilir. Sadece jeneratörle de yapılabilir ama o biraz maaliyet ister. Birde arkadaşlar şey diyorlar. 100 yıllık altınla kuyumcudaki 24 ayar işleme altının frekansı aynı değil diyorlar. Benim düşünceme göre tabi farklılık olabilir üzerinde ki farklı metallerin ama 1000 yılda olsa 1 aylıkda olsa 14 ayarda olsa sonuçta altın altındır bütün altınların içinde 1000 yılında 14 ayarında kuyumcudaki bileziğinde içinde az da olsa 24 ayar altının frekansı mevcut değil mi? Bunu da ustalar cevaplarsa sevinirim. Birde bu jeneratör sistemine yapay zeka da ekleyeceğim yazılımcı olduğum içinyapay zeka kodlamasını az tam öğrenim minerali güzel okur ve ayırır bu yapaycık
![]()
Frekans konusuna da yeterince değindim.
Piyasadan verdiğiniz diger tüm örneklerde temelsiz amatör çalışmalar. Sadece zaman ve para kaybı.
Sarinin tespiti için şu kadar yıl toprak altinda kalması gerek v.b. diyenlerin hiçbirini şahsen dinlemiyorum bile. İyon yakalıyor diyenleri de camdan aşağı atılması taraftarıyım.
Yapay zekâ konusunda bilgi ve donaniminiz varsa elbette uğraş vermek keyifli olur.
Başarılar dilerim.